Як приготувати м’ясо в духовці – 15 рецептів смачного і соковитого м’яса

Яловичина з грибами в листковому тісті

Інгредієнти:

  • ½ Кіло готового листкового тіста (бездріжджового);
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. молока;
  • 300 г м’якоті яловичини;
  • 1 мал. л. гірчиці;
  • 1 ст. л. соку лимона;
  • 4 ст. л. класичного соєвого соусу;
  • рослинна олія;
  • зелень кропу
  • 350 г свіжих печериць;
  • цибулина;
  • 2/3 ст. білого сухого вина;
  • сіль.

Приготування:

  • Дрібно порізати цибулю і обсмажити на олії до золотистого відтінку. Влити вино. Томити на маленькому вогні 6 – 7 хвилин.
  • Відправити в масу тонкі пластинки очищених грибів. Тушкувати ще чверть години. Посолити.
  • Яловичину нарізати невеликими шматочками. Змішати з половиною соєвого соусу, соком лимона, гірчицею. Залишити на півгодини.
  • Швидко обсмажити замариноване м’ясо на чистій сковорідці з гарячим маслом.
  • До грибної маси додати залишився соєвий соус і подрібнений кріп.
  • Тісто розкачати в тонкий пласт. Розрізати на прямокутники. На кожен викласти порції грибної маси і обсмаженого м’яса. Закрити другим шматочком тесту. Защипати краї.
  • Збити яйце з молоком. Змастити сумішшю заготовки.

Запікати соковите м’ясо яловичини в тесті 25 – 30 хвилин при 190°С. Подавати готове частування з часниково-кроповим соусом.

Дивіться також:  Печінка яловича – 11 рецептів приготування
Прокрутка до верху