Яловичина з грибами в листковому тісті
Інгредієнти:
- ½ Кіло готового листкового тіста (бездріжджового);
- 1 яйце;
- 1 ст. л. молока;
- 300 г м’якоті яловичини;
- 1 мал. л. гірчиці;
- 1 ст. л. соку лимона;
- 4 ст. л. класичного соєвого соусу;
- рослинна олія;
- зелень кропу
- 350 г свіжих печериць;
- цибулина;
- 2/3 ст. білого сухого вина;
- сіль.
Приготування:
- Дрібно порізати цибулю і обсмажити на олії до золотистого відтінку. Влити вино. Томити на маленькому вогні 6 – 7 хвилин.
- Відправити в масу тонкі пластинки очищених грибів. Тушкувати ще чверть години. Посолити.
- Яловичину нарізати невеликими шматочками. Змішати з половиною соєвого соусу, соком лимона, гірчицею. Залишити на півгодини.
- Швидко обсмажити замариноване м’ясо на чистій сковорідці з гарячим маслом.
- До грибної маси додати залишився соєвий соус і подрібнений кріп.
- Тісто розкачати в тонкий пласт. Розрізати на прямокутники. На кожен викласти порції грибної маси і обсмаженого м’яса. Закрити другим шматочком тесту. Защипати краї.
- Збити яйце з молоком. Змастити сумішшю заготовки.
Запікати соковите м’ясо яловичини в тесті 25 – 30 хвилин при 190°С. Подавати готове частування з часниково-кроповим соусом.