Для приготування макарун візьміть:
- 150 грам мигдального борошна;
- 300 грам цукрової пудри;
- 100 грам яєчних білків;
- 50 мл води.
Де взяти мигдалеву борошно?
Щоб отримати мигдалеву борошно потрібно взяти сирої мигдаль, залити його окропом, щоб позбавити від шкірки. Після висушуємо його в духовій печі протягом години при температурі 120 градусів. Не забувайте поглядати на мигдаль, щоб він не пригорів, духові печі бувають різні. Після того як мигдаль підсушився з допомогою кавомолки перемелюємо його до отримання однорідної консистенції. Отриману мигдалеву борошно необхідно змішати з 150 грамами цукрової пудри. Борошно повинна вийти ідеальною, без грудочок, адже саме від неї залежить рівність макарун. Найголовніше дотримуватися пропорцій: 150 грам мигдального борошна і 150 грам цукрової пудри. Якщо пропорції не будуть дотримані, то макаруни просто не вийдуть.
Як приготувати макаруни
Для початку необхідно зварити сироп для італійської меренги. Візьміть 50 мл води і 150 грам цукрової пудри, щоб зрозуміти, що сироп готовий, необхідно розігріти його до температури в 118 градусів. Збиваємо 50 грам білків і тоненьким струменем вливаємо киплячий сироп, при цьому необхідно одночасно збивати масу міксером. Збивати потрібно не менше 10 хвилин. Щоб макаруни були різнокольоровими в сироп додаємо харчовий барвник бажаного відтінку.
Решту білків відправляємо в мигдалеву борошно, яку змішували з пудрою і до них же вливаємо італійську меренгу. Отриману масу необхідно вимісити до отримання стрічки, тобто необхідно, щоб маса стікала з кондитерської лопатки. Вимішувати потрібно круговими рухами.
Отриману суміш для макарун відправляємо в кондитерський мішок і видавлюємо на пергамент для випічки. Використовуйте круглу насадку і мішок тримати тільки вертикально. Якщо розмістити макаруни на пергаменті в довільному порядку, то вони пропечуться рівномірніше, так як потік повітря буде циркулювати краще.
Перед випіканням, залиште видавлені макаруни постояти близько години, щоб вони подсушились. Визначити, коли можна приступати до випікання не складно. Необхідно доторкнутися до одного виробу і, якщо воно вкрилося скоринкою, можна відправляти макаруни в духову піч.
Випікаються макаруни при 180 градусах близько 7 хвилин. Готові макаруни відразу ж необхідно прибрати з дека, якщо цього не зробити, то вони пересушаться. У правильно приготовлених макарун серединка повинна вийде м’якою.
Для начинки підійде заварний крем, фруктове желе або конфітюр. Щоб зробити начинку з фруктового желе, необхідно попередньо його приготувати, при цьому желе має бути заввишки 0,5 см і з нього вирізати кружок діаметром отриманий з макарун.
Готові макаруни, наповнені начинкою помістіть в холодильник на добу. Але варто запам’ятати, що це блюдо подається кімнатної температури, тому дістаньте макаруни з холодильника за пів години до подачі. Це блюдо чимось схоже з класичним безе. Але на відміну від безе, макаруни мають м’яку структуру, а в доповненні з начинкою просто тануть у роті, залишаючи незабутнє задоволення.