Ледачі манти в духовці
Приготувати манти можна в духовці. Хто тільки назвав їх лінивими? Возитися з ними практично стільки ж, що і з звичайними мантами.
Отже, ось як це робиться. Приготувати тісто звичайним способом, з’єднавши воду (або молоко) з яйцем, сіллю і борошном, добре вымешав тісто. Фарш для мантів можна зробити, пропустивши м’ясо (яловичину зі свининою) через м’ясорубку, додавши рубаний лук. Ніякого подрібнення м’яса до дрібних кубиків з ножем не потрібно. Добре промешать фарш, додавши перець і сіль.
Весь секрет страви — в способі формування виробу. Для лінивих мантів потрібно круте тісто тонко розкачати, розрізати його смужками довжиною приблизно 20-30 см і шириною 2 – 3 см. На кожну смужку розкласти шматочки фаршу, з’єднати краї і защипати, але не по всій довжині, а залишаючи незакритими проміжки. Торці смужок акуратно закрити і нафаршировану ковбаску згорнути равликом. Зробити кілька, перекласти на невелике деко, змащене рослинним маслом. Поставити в духовку і готувати на середньому вогні до обсмажування верху. Після цього манти полити бульйоном або водою зі сметаною і поставити ще на деякий час, щоб повністю вбралася рідина.
Також можна готувати в духовці манти з м’ясом і картоплею.