Тісто на кефірі
Вам знадобиться:
- борошно — 500 г;
- сода харчова — 6 м;
- олія (соняшникова чи оливкова) — 15 мл;
- кефір — ½ склянки.
З’єднуємо в чаші кефір кімнатної температури, щіпку солі і масло. Просіваємо борошно і робимо правильний заміс тіста, регулюючи кількість сипучого компоненту. На виході отримуємо м’яку, приємну для рук масу.
Тісто на мінеральній воді
Заздалегідь підготуйте:
- яйце;
- борошно — 260 г;
- пісне масло — 20 г;
- вода мінеральна — ½ склянки;
- по дрібці солі і звичайного цукру.
У просіяне борошно вбиваємо яйце, з’єднуємо його з частиною сипучого продукту. Додаємо інші інгредієнти, вливаємо сильно газовану воду і замішуємо еластичне тісто.
Домігшись вчиненого якості основи для мантів, обов’язково надаємо їй півгодинної «відпустка» для відпочинку.