Як приготувати манти в домашніх умовах

Рецепт приготування з фаршем і картоплею

Додати до м’ясного фаршу компонента з бульб картоплі забезпечить начинку ніжними якостями і приємним смаком.

Необхідні інгредієнти:

  • заздалегідь виготовлене тісто — 1 кг;
  • м’ясний фарш — 500 г;
  • картопля — 300 г;
  • головки цибулі — 3 шт.;
  • сіль, зелень, спеції.

Поетапне приготування:

  • Коренеплоди відварюємо в підсоленій воді і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо їх у фарш разом з тонко нашаткованою півкільцями цибулею і нарубаною зеленню. Перемішуємо склад, приєднуючи сіль, спеції і прянощі.
  • Розкачуємо тісто, ділимо його на квадрати або кружечки. Якщо утворимо товсті коржі, страва набуває вишуканий вигляд. Тонкі пласти зроблять страву більш ніжним і смачним. Питання правильної ліплення розглянемо в одному з наступних рецептів.
  • Викладаємо сформовані вироби на решітки мантоварки. Витримуємо між ними невелика відстань, щоб замість окремих мантів не приготувати випадково пиріг.

Подаємо східне блюдо з домашньою сметаною або свіжим маслом.

Дивіться також:  Вівсяна каша на воді – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху