Ледачі манти в духовці
Отримати чудове азіатське страву можна, образно кажучи, чи ні лежачи на улюбленому дивані.
Склад компонентів:
- фарш м’ясний — 500 г;
- цибулина;
- готове тісто — 600 г;
- бульйон — 150 мл;
- сир — 150 г;
- сіль, спеції, прянощі.
Технологія приготування:
- Кладемо у фарш тонко нарізану цибулину, щіпку солі, нарубану зелень. Вимішуємо склад, додаючи трохи води.
- Традиційним способом ділимо тісто на частини. З кожної розкачуємо тонкий коржик, яку розрізаємо на довгі стрічки шириною до 5 див.
- Викладаємо вздовж смуг по ложечці начинки, залишаючи між порціями невелику відстань. Згинаємо вдвічі вільні частини тіста і щільно їх скріплюємо. М’ясний кулька виявляється всередині своєрідною «упаковки», визираючи з неї відкритою частиною. Таким способом защипуємо всі місця між начинкою, отримуємо своєрідний «склад» з кількох «вагончиків».
- Закручуємо спіраллю кулінарний «паровозик» вгору м’ясом і викладаємо вироби у форму.
- Вливаємо бульйон і відправляємо ємність на годину в духовку (180°C). За 5 хвилин до готовності посипаємо їжу стружкою тертого сиру.
Ось тепер, коли ледачі манти набули закінченого вигляду, можна з дивана «переселитися» за стіл. Тут вже не до ліні!