Як приготувати манти в домашніх умовах

Ледачі манти в духовці

Отримати чудове азіатське страву можна, образно кажучи, чи ні лежачи на улюбленому дивані.

Склад компонентів:

  • фарш м’ясний — 500 г;
  • цибулина;
  • готове тісто — 600 г;
  • бульйон — 150 мл;
  • сир — 150 г;
  • сіль, спеції, прянощі.

Технологія приготування:

  • Кладемо у фарш тонко нарізану цибулину, щіпку солі, нарубану зелень. Вимішуємо склад, додаючи трохи води.
  • Традиційним способом ділимо тісто на частини. З кожної розкачуємо тонкий коржик, яку розрізаємо на довгі стрічки шириною до 5 див.
  • Викладаємо вздовж смуг по ложечці начинки, залишаючи між порціями невелику відстань. Згинаємо вдвічі вільні частини тіста і щільно їх скріплюємо. М’ясний кулька виявляється всередині своєрідною «упаковки», визираючи з неї відкритою частиною. Таким способом защипуємо всі місця між начинкою, отримуємо своєрідний «склад» з кількох «вагончиків».
  • Закручуємо спіраллю кулінарний «паровозик» вгору м’ясом і викладаємо вироби у форму.
  • Вливаємо бульйон і відправляємо ємність на годину в духовку (180°C). За 5 хвилин до готовності посипаємо їжу стружкою тертого сиру.

Ось тепер, коли ледачі манти набули закінченого вигляду, можна з дивана «переселитися» за стіл. Тут вже не до ліні!

Дивіться також:  Пиріг з фаршем і картоплею в духовці – 7 рецептів
Прокрутка до верху