Як приготувати манти в домашніх умовах

Пісний варіант з гарбузом

Представлене національна страва припаде до смаку не тільки любителям пісної їжі, але і прихильникам корисного дієтичного харчування.

Інгредієнти для начинки:

  • м’якоть гарбуза — 500 г;
  • звичайний цукор — 1 ч. л.;
  • кількість солі і перцю підбираємо за бажанням.

Приготування страви:

  • Тісто для мантів готуємо на основі води (250 мл), борошна (300 г), дрібки солі і погашеної соком лимона соди (0,5 ч. л.).
  • Нарізаємо м’якоть гарбуза на кубики (5 мм), які викладаємо на сковороду з олією. Додаємо трохи солі і білий цукор, пасеруємо до 6 хвилин.
  • Выстоянное тісто розділяємо на маленькі кульки, з яких розкачуємо невеликі коржі. Викладаємо остигнула начинку з гарбуза, формуємо гарні манти. Щоб оболонка заготовок не розривалася, центр тіста робимо трохи товщі, ніж краї.
  • Викладаємо вироби на грати пароварки, в ємність з водою і додаємо прянощі і спеції. Готуємо страву 40 хвилин.

Подаємо страву в гарячому вигляді, приправляючи улюбленим соусом або сметаною. Нарубана зелень теж не завадить!

Дивіться також:  Соус для курки – 7 рецептів
Прокрутка до верху