Як приготувати манти в мультиварці?
Необхідні продукти:
- борошно — 260 г;
- яйце;
- очищена вода — 100 мл;
- олія (соняшникова чи оливкова) — 20 г;
- м’ясо (яловичина, свинина) — 300 г;
- цибуля-ріпка — 2 шт.;
- сіль, трохи перцю, зелень.
Процес приготування:
- З просіяного пшеничного борошна, яйця, масла і солі замішуємо тісто, «округляємо» отриману заготівлю і залишаємо на півгодини її під рушником.
- М’ясну м’якоть звільняємо від плівок і сухожиль, нарізаємо шматочками. Продукт рубаємо ножем або пропускаємо через велику решітку кухонного комбайна. Додаємо бажану кількість солі, перцю, робимо заміс фаршу.
- Розкачуємо тісто тонким шаром, поверх якого викладаємо м’ясний шар, посипаємо нарубаною зеленню. Звертаємо лист з начинкою рулетом, щільно закріплюємо краї тіста. Розміщуємо виріб на решітку, змащуємо маслом.
- Вливаємо в чашу агрегату воду, вибираємо програму «Варка на пару», встановлюємо час приготування 1 год.
Дістаємо апетитний рулет, поділяємо на частини, подаємо манти з мультиварки під ароматною домашньою сметаною.