З яловичиною без мантоварки
Що робити, якщо дуже хочеться побалувати себе смачною азійських їжею, але спеціальній каструлі для її приготування ще не обзавелися? Не впадайте у відчай, меткою господині все кулінарні прийоми і хитрощі покірні.
Які потрібні продукти:
- цибулини — 2 шт.;
- масло вершкове — 200 г;
- бульба картоплі;
- тісто — 400 г;
- яловичина — 400 г;
- жир (курдючний) — 100 г;
- кількість солі, перцю, зіри підбираємо за бажанням.
Готуємо соковиті манти:
- Спочатку виготовляємо пластичне і м’яке тісто, даємо йому час для «відпочинку».
- М’ясо обробляємо, подрібнюємо його в комбайні через велику насадку, додаючи цибулю.
- Очищену картоплю нарізаємо маленькими кубиками, так само чинимо з курдючним жиром. З’єднуємо компоненти з фаршем, додаємо сіль, перець, зіру, нарубану зелень.
- Розкатане тісто ділимо на квадратики, викладаємо начинку, формуємо вироби у вигляді конвертиків і попарно защипуємо куточки.
- Змащуємо маслом сковороду, манти викладаємо на дно наливаємо трохи води або бульйону, кидаємо по кілька зерняток зіри. Варимо близько півгодини.
Є й інший варіант приготування без мантоварки. Вироби викладаємо в сито, яке поміщаємо над киплячою в каструлі водою.
Запропоновані способи отримання страви не зовсім традиційні, а ось кінцевий результат буде нітрохи не гірше!