Як приготувати манти в домашніх умовах

З яловичиною без мантоварки

Що робити, якщо дуже хочеться побалувати себе смачною азійських їжею, але спеціальній каструлі для її приготування ще не обзавелися? Не впадайте у відчай, меткою господині все кулінарні прийоми і хитрощі покірні.

Які потрібні продукти:

  • цибулини — 2 шт.;
  • масло вершкове — 200 г;
  • бульба картоплі;
  • тісто — 400 г;
  • яловичина — 400 г;
  • жир (курдючний) — 100 г;
  • кількість солі, перцю, зіри підбираємо за бажанням.

Готуємо соковиті манти:

  • Спочатку виготовляємо пластичне і м’яке тісто, даємо йому час для «відпочинку».
  • М’ясо обробляємо, подрібнюємо його в комбайні через велику насадку, додаючи цибулю.
  • Очищену картоплю нарізаємо маленькими кубиками, так само чинимо з курдючним жиром. З’єднуємо компоненти з фаршем, додаємо сіль, перець, зіру, нарубану зелень.
  • Розкатане тісто ділимо на квадратики, викладаємо начинку, формуємо вироби у вигляді конвертиків і попарно защипуємо куточки.
  • Змащуємо маслом сковороду, манти викладаємо на дно наливаємо трохи води або бульйону, кидаємо по кілька зерняток зіри. Варимо близько півгодини.

Є й інший варіант приготування без мантоварки. Вироби викладаємо в сито, яке поміщаємо над киплячою в каструлі водою.

Запропоновані способи отримання страви не зовсім традиційні, а ось кінцевий результат буде нітрохи не гірше!

Дивіться також:  Тушкована капуста з ковбасою — 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху