Як приготувати морські гребінці в домашніх умовах – 7 рецептів

Морські гребінці представлені в супермаркетах як в свіжому, так і в замороженому вигляді. Вони по праву належать до рибних делікатесів. Перед тим як приготувати гребінці, слід розібратися в нюансах їх приготування, щоб м’ясо вийшло ніжним і неймовірно смачним.

Смажені морські гребінці

Щоб зберегти поживність і високу харчову цінність, філе морського гребінця необхідно правильно приготувати, не піддаючи його тривалій термічній обробці, що перетворює багатий білком продукт «гуму».

Щоб посмажити 400 г гребінців, також будуть потрібні:

  • по стопці рисової горілки і оливкової олії;
  • 30 г вершкового масла;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • трохи зеленої цибулі;
  • прянощі, часник в порошок і сіль.

Спосіб приготування:

  • Філе промивається, просушується, посипається сіллю, прянощами, часниковим порошком, а також сбрызгивается соєвим соусом.
  • Обсмажуються гребінці через 20 хвилин на гарячій суміші олії по 2 хвилини з кожного боку.
  • В кінці шматочки молюска заливаються горілкою, яка підпалюється.
  • Після згасання полум’я блюдо вважається готовим, і в тарілках притрушивается рубаною зеленню.

Як загасити з овочами

Не менш популярний рецепт приготування гребінців в домашніх умовах з овочами.

Використовуються:

  • ½ Кг гребінців;
  • 2 шт. болгарського перцю;
  • 2 помідори;
  • 1 цибулина;
  • по 50 г шпинату і селери;
  • стопка оливкової олії;
  • трохи лимонного соку;
  • сіль і мелений перець.

Етапи створення:

  • Молюски промиваються і добре обсушиваются.
  • З очищених овочів готуються дрібні кубики.
  • Шпинат і селеру дрібно рубаються.
  • Подрібнена овочева суміш обсмажується на підігрітому оливковій олії.
  • Коли утвориться сік, в сковороду відправляються попередньо підсолені і приправлені шматочки молюсків.
  • Морепродукт гаситься під кришкою з овочами не більше 8 хвилин, після чого апетитне блюдо перекладається в салатник, де сбрызгивается лимонним соком і притрушивается подрібненою зеленню.

Рецепт запікання в духовці

Смак кальмарів знайомий практично кожному. А ось як смачно приготувати гребінці знають далеко не всі.

Дивіться також:  Роли з лаваша – 7 рецептів з різними начинками

Незважаючи на те, що найбільш поширеним способом підготовки морепродукта є варіння, в духовці страва виходить не менш смачним, при цьому зберігаючи найбільшу кількість корисних речовин.

Для втілення рецепта в життя необхідні:

  • штук 20 молюсків;
  • 100 г грибів;
  • стільки ж зеленої цибулі;
  • шматочок сиру;
  • 2 цибулини;
  • шматочок вершкового масла;
  • 200 мл вершків;
  • вдвічі менше вина;
  • сіль і білий перець.

Покрокова інструкція приготування:

  • З цибулин готуються тонкі півкільця.
  • Зелений лук ріжеться дрібними шматочками.
  • Гриби очищаються і діляться на 4 частини.
  • У сотейнику розтоплюється половина вершкового масла, на якому пассеруются цибульні півкільця.
  • Через 5 хвилин в ємність відправляються гриби і зелень.
  • Через 3 хвилини замість засмажки, яка викладається на окрему тарілку, вливається вино.
  • Коли випарується половина рідини, в сотейник додаються очищені гребінці, вершкове масло і вершки.
  • Блюдо солиться, перчится і смажиться 1 хвилину, після чого викладаються смажені овочі.
  • Потім страву розкладається по горщикам, які відправляються в духовку, розігріту до 250 °C, на 3 хвилини.

Салат з вареними морськими гребінцями

Закусок з морськими гребінцями безліч, але великий інтерес представляє салат з морепродуктів з овочами.

Для приготування необхідно підготувати:

  • 3 огірка;
  • болгарський перець;
  • листя салату;
  • ½ Лимона;
  • 300 г мідій в олії;
  • таку ж кількість відварених гребінців;
  • соняшникова олія;
  • сіль, мелений перець і зелень.

При створенні закуски:

  • Огірки очищаються від жорсткої шкірки і нарізати соломкою.
  • З очищеного від насіння перцю готуються тонкі смужки.
  • Листя салату рвуться довільно.
  • Зелень дрібно рубається.
  • З лимона вичавлюється сік, а цедра натирається.
  • Гребінці відварюються, а мідії відкидаються на друшляк.
  • Всі інгредієнти змішуються, солятся, притрушиваются перцем і заправляються невеликою кількістю масла.

У вершковому соусі

Вершковий соус ідеально поєднується з морепродуктами, включаючи і морські гребінці.

Дивіться також:  Гречка з овочами — сім рецептів приготування

Готується страва з таких продуктів:

  • по 20 мл білого сухого вина і оливкової олії;
  • 30 г сиру;
  • 120 мл вершків;
  • щіпка перцю;
  • ½ Цибулини;
  • 150 г гребінців;
  • ½ Головки часнику;
  • 150 г спаржі;
  • трохи петрушки і солі.

Процес приготування:

  • Овочі очищаються і при необхідності миються.
  • Петрушка подрібнюється. Сир натирається на тертці.
  • Цибуля шинкуется півкільцями, часник нарізати пластинками, після чого суміш пассеруется на оливковій олії.
  • Гребінці промиваються і додаються до овочів, де обсмажують до золотистого кольору.
  • Зажарка заливається вином і гаситься до випаровування рідини.
  • Далі додається рубана петрушка, вершки і сирна стружка.
  • Через 5 хвилин гребінці у вершковому соусі подаються з попередньо відвареної спаржі.

З додаванням грибів

Незважаючи на те, що пошук морських гребінців в магазині – справа непроста, їх смак того варто. З морепродукта виходять дуже поживні страви, приготування яких йде зовсім небагато часу, що дуже радує при сервіровці столу після трудового дня.

Інгредієнти для вишуканого делікатесу:

  • 10 гребінців;
  • 400 г грибів;
  • 30 мл сметани;
  • цибулю-шалот в кількості 2 шт.;
  • шматочок вершкового масла;
  • зубок часнику;
  • кілька гілочок свіжої петрушки;
  • шафран, мелений перець і сіль.

Етапи приготування:

  • Гребінці витягуються з черепашок, промиваються і обсушиваются.
  • Черепашки ретельно очищаються, просушуються і викладаються у форму для запікання.
  • Молюски обсмажують на вершковому маслі з додаванням шафрану близько 2 хвилин таким чином, щоб вони залишалися сыроватыми в середині.
  • Гребінці містяться назад у мушлі.
  • Цибуля подрібнюється і пассеруется в тій же сковороді, де обсмажувалися молюски.
  • Через 2 хвилини до цибулі додаються часникова крихта, рубана петрушка і подрібнені гриби.
  • Зажарка солиться і недовго пассеруется, після чого викладається на молюсків в раковинах.
  • Форма для запікання відправляється в духовку на 10 – 15 хвилин, після чого страва подається до столу.
Дивіться також:  Курячі котлети на пару – 8 рецептів приготування дієтичних котлет

Як смачно приготувати заморожені гребінці

Готується смачне і просте блюдо, багате білком, з:

  • гребінців;
  • оливкової олії;
  • лимона;
  • кунжуту;
  • солі і перцю.

Послідовність приготування:

  • Гребінці розморожуються, обсушиваются, присипаються сіллю і перцем.
  • З лимона вичавлюється сік.
  • Поки молюски 20 хвилин маринуються, на сковороді підрум’янюються насіння кунжуту.
  • Підготовлені гребінці обсмажують з двох сторін на гарячій сухій сковороді, після чого викладаються на блюдо, де посипаються кунжутом, сбрызгиваются оливковою олією і соком лимона.

Морські гребінці – багатий поживними елементами дієтичний морепродукт, який готується дуже швидко. А якщо слідувати рекомендаціям, він виходить неймовірно смачним.

Прокрутка до верху