Знаючи, як приготувати заморожений морський коктейль смачно, кожен кулінар зможе за лічені хвилини подати до столу апетитний корисний вечерю або оригінальну закуску. Такий набір морепродуктів стане основою салату, супу, а також начинкою для піци. З нього готується навіть низькокалорійний плов. Загалом, вибирайте самі!
Салат з замороженим морським коктейлем і овочами
Інгредієнти: 430 г морського коктейлю, 2 – 4 зубки часнику, 370 г суміші овочів, 60 мл соєвого соусу, сіль, пучок зелені, 2 ст. л. олії, мелений перець.
- На розігрітій олії спочатку до рум’яності обсмажуються шматочки часнику. Потім вони забираються зі сковорідки.
- В розпечене масло викладаються морепродукти.
- Через 3 – 4 хвилини обжарювання додається готова заморожена овочева суміш. У ній повинен бути цибулю, моркву, солодкий болгарський перець, стручкова квасоля.
- Продукти смажаться при частому помішуванні 10 – 12 хвилин.
- Зверху на остигле вміст сковорідки висипається подрібнена зелень.
Салат з морським коктейлем солиться, перчится, заправляється соєвим соусом.
Італійське різотто з морепродуктами
Інгредієнти: 90 г ріпчастої цибулі, 1,5 ст. довгозернистого рису, 40 мл олії оливи, склянка білого сухого вина, півкіло морського коктейлю, щіпка шафрану, 1 л рибного бульйону, щіпка солі.
- Цибулю дрібно ріжеться і обсмажується на розігрітому маслі. До нього додається промитий рис. Приготування триває ще 3 – 4 хвилини.
- У сковорідку вливається біле вино. Маса тушкується до повного випаровування рідини.
- Далі додається шафран і по одному половинку вливається рибний бульйон. Наступна порція рідини додається після випарювання попередньої.
- Приблизно через 15 – 17 хвилин рис солиться і змішується з розмороженим морським коктейлем.
Приготування страви триває ще 7 – 8 хвилин.
Морський коктейль до пива
Інгредієнти: 2 ст. л. соєвого соусу, півкіло коктейлю морепродуктів в розсолі, сік з часточки лимона, олія оливи. Як смачно приготувати морський коктейль до пива, розглянемо далі.
- Морепродукти повністю розморожуються, після чого відкидаються на друшляк і добре промиваються.
- Коли вода стече, до морського коктейлю додається сік цитруса і соєвий соус.
- Після ретельного перемішування інгредієнти прибираються в прохолоду на 15 – 17 хвилин.
- Морепродукти знову викладаються на друшляк, щоб з них стік зайвий маринад.
- Далі при постійному помішуванні коктейль прожарюється на добре розігрітій олії. Досить буде 3 – 4 хвилин.
Блюдо відразу викласти на велику тарілку і подається до пінному.
Смачна піца з замороженим морським коктейлем
Інгредієнти: півкіло замороженого листкового тіста, по 60 г майонезу і кетчупу, 220 г вже тертого сиру, великий томат, 330 г варено-мороженого морського коктейлю.
- Морепродукти викладаються в миску, заливаються окропом і залишають у такому вигляді на 6 – 7 хвилин. Далі з них зливається вода.
- Тісто розморожується, тонко розкочується на деко і злегка обсипається борошном. Зверху основа змащують сумішшю кетчупу і майонезу.
- Спочатку поверх тіста висипаються розморожені морські гади, а потім розкладаються кружечки свіжих помідорів і сирна стружка.
Готується піца з морським коктейлем з морепродуктів до легкої рум’яності тіста і повного розплавлення сиру.
Паста на середземноморський манер
Інгредієнти: півкіло морепродуктів, 230 г пасти, стакан тертого сиру, стільки ж жирних вершків, шматочок масла, сіль, спеції.
- Паста вариться в солоній воді до напівготовності. З неї зливається вода.
- Морепродукти готуються 10 – 12 хвилин в підсоленому окропі і відкидається на друшляк.
- Морський коктейль обсмажується на вершковому маслі, після чого до нього додається тертий сир і виливаються підсолений вершки. Маса приправляється спеціями.
- Паста розкладається по тарілках порційно. Коли соус почне густіти, можна знімати з вогню. Вміст сковорідки викладається на гарнір невеликими порціями.
Страва подається до обіду гарячим. Цей рецепт приготування з вершками можна злегка змінювати, додаючи свої улюблені спеції.
Незвичайний плов з замороженим морським коктейлем
Інгредієнти: солодкий болгарський перець-по 1 шт. цибулі і моркви, 2 – 4 часникового зубчики, півкіло морського коктейлю, сіль, перець, склянка сухого рису.
- Всі овочі та часник дрібно ріжуться. Далі вони обсмажуються до м’якості, солятся і перчатся.
- Морепродукти занурюються в солоний окріп на 4 – 5 хвилин, після чого викладаються на друшляк.
- Морський коктейль висипається в сковорідку з овочами. Додається добре промитий рис і 2,5 склянки гарячої води.
Морський коктейль з рисом нудиться на вогні під кришкою до повної готовності страви.
Рецепт супу з морепродуктів
Інгредієнти: 4 картоплини, по 1 шт. цибулі і моркви, 230 г цвітної капусти, 400 г замороженого коктейлю з морепродуктів, 2 л очищеної води, сіль, перець, спеції.
- Всі очищені овочі цілими заливаються водою і відправляються варитися. Коли рідина закипить, її потрібно посолити і поперчити. Варяться інгредієнти близько півгодини.
- Далі бульйон проціджують, а вся гуща відкладається на окреме блюдо. Цибуля викидається.
- У бульйоні 14 – 16 хвилин вариться морський коктейль.
- У суп повертаються залишилися варені дрібно нарізані овочі.
Блюдо досаливается за смаком і подається до обіду.
Дари моря, тушковані з соєвим соусом
Інгредієнти: 370 г морепродуктів, 2 солодких болгарських перцю, 230 г стручкової квасолі, 270 г капусти броколі, 130 г оливок, 60 мл соєвого соусу, 1 ч. л. рідкого меду, сіль, суміш перців.
- Перець запікається в дух. шафі до м’якості і нарізати великою соломкою.
- Квасоля занурюється в окріп на 2 хвилини, після чого відкидається на друшляк і відразу обливається холодною водою.
- «Парасольки» брокколі варяться в окропі 3 – 4 хвилини.
- В окремій каструлі відварюються морепродукти.
- Для заправки з’єднується мед і класичний соєвий соус.
- Всі підготовлені інгредієнти з’єднуються, до них виливається заправка з минулого кроку. За смаком додається сіль і перець. У сковорідку всипати подрібнені оливки без кісточок. Можна додати і трохи води.
На повільному вогні морепродукти з овочами тушкують під кришкою 15 – 17 хвилин. Цю чудову смакоту краще всього подати теплою.
Але будьте уважні, в такій страві дуже багато білка, шлунку буде важко впоратися з великою їх кількістю.
Варіант приготування з грибами
Інгредієнти: 230 г печериць, півкіло морського коктейлю, цибулина, 5 ст. л. сметани, 2 ст. л. класичного соєвого соусу, сіль, спеції.
- Дрібно нарізані гриби з кубиками цибулі обсмажують до готовності. Далі до продуктів додається розморожений морський коктейль.
- Разом продукти тушкують 7 – 8 хвилин. Солятся, присипаються спеціями.
- Після додавання сметани тушкування триває ще 5 – 6 хвилин. Готове частування сбрызгивается соєвим соусом.
Смачно подавати його до столу з відвареною рисом. Можна використовувати такий склад і в якості соусу для пасти. Такий морський коктейль з макаронами і грибами буде чудовим!
Смажена з часником на сковороді
Інгредієнти: півкіло асорті морепродуктів, 3 ст. л. олії оливи, 2 зубки часнику, лимон, по дрібці солі і перцю, 2 ст. л. гострого соусу з помідорів.
- Заморожені морепродукти обсмажуються на сковороді в оливковій олії 2 – 3 хвилини.
- Коли вони повністю відтануть, посуд додаються пластинки часнику, сіль і перець.
- Через 7 – 8 хвилин смаження на сковорідку викладається гострий соус. Процес триває до повної готовності морепродуктів.
Перед подачею до столу страву сбрызгивается лимонним соком.