Як приготувати морський коктейль заморожений?

Знаючи, як приготувати заморожений морський коктейль смачно, кожен кулінар зможе за лічені хвилини подати до столу апетитний корисний вечерю або оригінальну закуску. Такий набір морепродуктів стане основою салату, супу, а також начинкою для піци. З нього готується навіть низькокалорійний плов. Загалом, вибирайте самі!

Салат з замороженим морським коктейлем і овочами

Інгредієнти: 430 г морського коктейлю, 2 – 4 зубки часнику, 370 г суміші овочів, 60 мл соєвого соусу, сіль, пучок зелені, 2 ст. л. олії, мелений перець.

  • На розігрітій олії спочатку до рум’яності обсмажуються шматочки часнику. Потім вони забираються зі сковорідки.
  • В розпечене масло викладаються морепродукти.
  • Через 3 – 4 хвилини обжарювання додається готова заморожена овочева суміш. У ній повинен бути цибулю, моркву, солодкий болгарський перець, стручкова квасоля.
  • Продукти смажаться при частому помішуванні 10 – 12 хвилин.
  • Зверху на остигле вміст сковорідки висипається подрібнена зелень.

Салат з морським коктейлем солиться, перчится, заправляється соєвим соусом.

Італійське різотто з морепродуктами

Інгредієнти: 90 г ріпчастої цибулі, 1,5 ст. довгозернистого рису, 40 мл олії оливи, склянка білого сухого вина, півкіло морського коктейлю, щіпка шафрану, 1 л рибного бульйону, щіпка солі.

  • Цибулю дрібно ріжеться і обсмажується на розігрітому маслі. До нього додається промитий рис. Приготування триває ще 3 – 4 хвилини.
  • У сковорідку вливається біле вино. Маса тушкується до повного випаровування рідини.
  • Далі додається шафран і по одному половинку вливається рибний бульйон. Наступна порція рідини додається після випарювання попередньої.
  • Приблизно через 15 – 17 хвилин рис солиться і змішується з розмороженим морським коктейлем.

Приготування страви триває ще 7 – 8 хвилин.

Морський коктейль до пива

Інгредієнти: 2 ст. л. соєвого соусу, півкіло коктейлю морепродуктів в розсолі, сік з часточки лимона, олія оливи. Як смачно приготувати морський коктейль до пива, розглянемо далі.

Дивіться також:  Курка з картоплею в мультиварці – 7 рецептів приготування

  • Морепродукти повністю розморожуються, після чого відкидаються на друшляк і добре промиваються.
  • Коли вода стече, до морського коктейлю додається сік цитруса і соєвий соус.
  • Після ретельного перемішування інгредієнти прибираються в прохолоду на 15 – 17 хвилин.
  • Морепродукти знову викладаються на друшляк, щоб з них стік зайвий маринад.
  • Далі при постійному помішуванні коктейль прожарюється на добре розігрітій олії. Досить буде 3 – 4 хвилин.

Блюдо відразу викласти на велику тарілку і подається до пінному.

Смачна піца з замороженим морським коктейлем

Інгредієнти: півкіло замороженого листкового тіста, по 60 г майонезу і кетчупу, 220 г вже тертого сиру, великий томат, 330 г варено-мороженого морського коктейлю.

  • Морепродукти викладаються в миску, заливаються окропом і залишають у такому вигляді на 6 – 7 хвилин. Далі з них зливається вода.
  • Тісто розморожується, тонко розкочується на деко і злегка обсипається борошном. Зверху основа змащують сумішшю кетчупу і майонезу.
  • Спочатку поверх тіста висипаються розморожені морські гади, а потім розкладаються кружечки свіжих помідорів і сирна стружка.

Готується піца з морським коктейлем з морепродуктів до легкої рум’яності тіста і повного розплавлення сиру.

Паста на середземноморський манер

Інгредієнти: півкіло морепродуктів, 230 г пасти, стакан тертого сиру, стільки ж жирних вершків, шматочок масла, сіль, спеції.

  • Паста вариться в солоній воді до напівготовності. З неї зливається вода.
  • Морепродукти готуються 10 – 12 хвилин в підсоленому окропі і відкидається на друшляк.
  • Морський коктейль обсмажується на вершковому маслі, після чого до нього додається тертий сир і виливаються підсолений вершки. Маса приправляється спеціями.
  • Паста розкладається по тарілках порційно. Коли соус почне густіти, можна знімати з вогню. Вміст сковорідки викладається на гарнір невеликими порціями.
Дивіться також:  Кров’яна ковбаса з гречкою – 4 рецепта, як приготувати в домашніх умовах

Страва подається до обіду гарячим. Цей рецепт приготування з вершками можна злегка змінювати, додаючи свої улюблені спеції.

Незвичайний плов з замороженим морським коктейлем

Інгредієнти: солодкий болгарський перець-по 1 шт. цибулі і моркви, 2 – 4 часникового зубчики, півкіло морського коктейлю, сіль, перець, склянка сухого рису.

  • Всі овочі та часник дрібно ріжуться. Далі вони обсмажуються до м’якості, солятся і перчатся.
  • Морепродукти занурюються в солоний окріп на 4 – 5 хвилин, після чого викладаються на друшляк.
  • Морський коктейль висипається в сковорідку з овочами. Додається добре промитий рис і 2,5 склянки гарячої води.

Морський коктейль з рисом нудиться на вогні під кришкою до повної готовності страви.

Рецепт супу з морепродуктів

Інгредієнти: 4 картоплини, по 1 шт. цибулі і моркви, 230 г цвітної капусти, 400 г замороженого коктейлю з морепродуктів, 2 л очищеної води, сіль, перець, спеції.

  • Всі очищені овочі цілими заливаються водою і відправляються варитися. Коли рідина закипить, її потрібно посолити і поперчити. Варяться інгредієнти близько півгодини.
  • Далі бульйон проціджують, а вся гуща відкладається на окреме блюдо. Цибуля викидається.
  • У бульйоні 14 – 16 хвилин вариться морський коктейль.
  • У суп повертаються залишилися варені дрібно нарізані овочі.

Блюдо досаливается за смаком і подається до обіду.

Дари моря, тушковані з соєвим соусом

Інгредієнти: 370 г морепродуктів, 2 солодких болгарських перцю, 230 г стручкової квасолі, 270 г капусти броколі, 130 г оливок, 60 мл соєвого соусу, 1 ч. л. рідкого меду, сіль, суміш перців.

  • Перець запікається в дух. шафі до м’якості і нарізати великою соломкою.
  • Квасоля занурюється в окріп на 2 хвилини, після чого відкидається на друшляк і відразу обливається холодною водою.
  • «Парасольки» брокколі варяться в окропі 3 – 4 хвилини.
  • В окремій каструлі відварюються морепродукти.
  • Для заправки з’єднується мед і класичний соєвий соус.
  • Всі підготовлені інгредієнти з’єднуються, до них виливається заправка з минулого кроку. За смаком додається сіль і перець. У сковорідку всипати подрібнені оливки без кісточок. Можна додати і трохи води.
Дивіться також:  Овочева нарізка – 5 варіантів красивого оформлення на святковий стіл

На повільному вогні морепродукти з овочами тушкують під кришкою 15 – 17 хвилин. Цю чудову смакоту краще всього подати теплою.

Але будьте уважні, в такій страві дуже багато білка, шлунку буде важко впоратися з великою їх кількістю.

Варіант приготування з грибами

Інгредієнти: 230 г печериць, півкіло морського коктейлю, цибулина, 5 ст. л. сметани, 2 ст. л. класичного соєвого соусу, сіль, спеції.

  • Дрібно нарізані гриби з кубиками цибулі обсмажують до готовності. Далі до продуктів додається розморожений морський коктейль.
  • Разом продукти тушкують 7 – 8 хвилин. Солятся, присипаються спеціями.
  • Після додавання сметани тушкування триває ще 5 – 6 хвилин. Готове частування сбрызгивается соєвим соусом.

Смачно подавати його до столу з відвареною рисом. Можна використовувати такий склад і в якості соусу для пасти. Такий морський коктейль з макаронами і грибами буде чудовим!

Смажена з часником на сковороді

Інгредієнти: півкіло асорті морепродуктів, 3 ст. л. олії оливи, 2 зубки часнику, лимон, по дрібці солі і перцю, 2 ст. л. гострого соусу з помідорів.

  • Заморожені морепродукти обсмажуються на сковороді в оливковій олії 2 – 3 хвилини.
  • Коли вони повністю відтануть, посуд додаються пластинки часнику, сіль і перець.
  • Через 7 – 8 хвилин смаження на сковорідку викладається гострий соус. Процес триває до повної готовності морепродуктів.

Перед подачею до столу страву сбрызгивается лимонним соком.

Прокрутка до верху