Як приготувати нагетси – 7 рецептів в домашніх умовах

Нагетси – це шматочки м’яса птиці в складній паніровці, обсмажені в олії до хрусткої скоринки. Ця страва добре знайоме завсідникам мережі швидкого харчування. Тим, у кого немає можливості часто відвідувати такі заклади, можна запропонувати кілька способів того, як приготувати нагетси в умовах звичайної домашньої кухні.

Як приготувати класичні курячі нагетси

З кулінарної точки зору нагетси являють собою шматочки м’яса птиці в паніровці, обсмажені у фритюрі.

Щоб правильно навчитися готувати таке блюдо, для початку варто розглянути класичний варіант.

В цьому випадку для роботи знадобиться:

  • 1 куряча грудка;
  • 2 яйця;
  • сіль (за смаком);
  • пшеничне борошно;
  • перець;
  • сухарі панірувальні;
  • рослинна рафінована олія.

Як приготувати нагетси з цих продуктів:

  • Спочатку потрібно підготувати основний інгредієнт. Для цього з грудки слід зняти шкіру і акуратно зрізати м’ясо з кістки. М’якоть порізати гострим ножем на шматочки товщиною не більше 1 сантиметра. При цьому надрізи потрібно робити поперек волокон.
  • Сіль з’єднати з перцем і рівномірно обробити цією сумішшю шматочки м’яса.
  • В окремі тарілки висипати борошно і сухарі. Яйця розбити в піалу і трохи перемішати їх виделкою.
  • Далі шматочки м’яса треба опустити в кожну ємність в наступному порядку: борошно – яйця – панірувальні сухарі.
  • Заготовки викласти на сковороду і смажити в киплячій олії по 3 хвилини з кожного боку.

Подавати нагетси бажано гарячими разом з будь-яким ароматним соусом.

Готуємо, як в Макдональдсі

Любителям фаст-фуду складно відмовитися від звичних страв. Так, це і не потрібно. Адже в домашніх умовах можна зробити такі ж нагетси, якими їх готують в кожному Макдональдсі.

Для цього знадобиться:

  • 0,5 кілограма курячого філе;
  • 1 сире яйце;
  • трохи солі;
  • 3 столові ложки соку лимона;
  • 5 часточок часнику;
  • 70 грам будь-якого рослинного масла;
  • перець;
  • 50 – 60 грам панірувальних сухарів.

Методика приготування:

  • М’ясо довільно порізати на шматочки.
  • Скласти їх в глибоку тарілку, а потім посипати перцем і харчовою сіллю, додати подрібнений часник і добре перемішати.
  • У чашці збити яйце, додавши до нього приблизно 70 мілілітрів води.
  • У неглибоку тарілку висипати сухарі.
  • Шматок м’яса спочатку вмочити в яєчну масу, а потім обваляти в сухарях. При цьому тримати його краще вилкою, щоб паніровка не прилипала до рук.
  • Заготовки викласти на сковороду з гарячим маслом.
  • Смажити з обох боків до появи характерної скоринки.
Дивіться також:  Креветки в клярі – 6 рецептів приготування

Їсти нагетси потрібно не відразу. Спочатку їх слід покласти на серветку, щоб вона ввібрала зайвий жир. Після цього рум’яні шматочки можна подавати з томатним, часниковим або будь-яким іншим соусом.

З содою і крохмалем

Іноді господині скаржаться, що приготовані ними нагетси виходять сухуватими, а паніровка просто стікає на сковороду і смажиться окремо.

Це можна виправити, якщо використовувати іншу технологію і зовсім інший набір продуктів:

  • 1 філе курки;
  • сіль;
  • 10 грамів картопляного крохмалю;
  • 1 лимон;
  • перець;
  • 12 грам соди харчової;
  • борошно.

Як з усього цього приготувати нагетси:

  • Спочатку філе треба розділити на порційні шматочки, розрізаючи м’ясо упоперек волокон.
  • Отримані в результаті скибочки скласти в миску і посолити.
  • Потім їх потрібно присипати содою, і щоб погасити її, полити соком лимона.
  • Додати крохмаль, перемішати і залишити м’ясо в такому стані на 15 хвилин.
  • Обробивши кожен шматок в борошні, смажити їх на сковороді з двох сторін.

Рум’яна кірочка буде сигналом до того, що страва готова.

Нагетси з філе індички

В кафе і ресторанах швидкого харчування зазвичай роблять курячі нагетси. Але вдома можна трохи поекспериментувати і взяти, приміром, філе індички. Це м’ясо також вважається дієтичним. Та й на смак вона зовсім не поступається курятині. Крім того, в умовах домашньої кухні можна використовувати незвичайну панірування.

Для цього потрібно:

  • 0,5 кілограма індички;
  • 100 грам пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • сіль;
  • 150 грам кукурудзяних пластівців;
  • 5 грам меленого перцю;
  • 30 грам сухарів;
  • півтори чайні ложечки сушеного часнику;
  • олія соняшникова;
  • по ½ чайної ложки тертого імбиру і куркуми.

Готувати такі нагетси дуже просто:

  • М’ясо індички (краще брати філе) нарізати скибочками товщиною не більше 1,5 сантиметра.
  • Заготовки скласти в миску.
  • Посипати їх перцем, куркумою, часником, сіллю і імбиром.
  • Додати збите яйце і добре перемішати.
  • Пластівці подрібнити в блендері, а потім з’єднати їх з борошном і сухарями.
  • Шматочки м’яса по черзі обваляти в приготовленої паніровці і смажити з двох сторін в розпеченому маслі, поки кожен з них не зарум’яниться.
Дивіться також:  Скумбрія, запечена в духовці з картоплею – 7 рецептів

У фритюрі приготування страви проходить набагато швидше. М’ясо обробляється відразу з усіх сторін, і перевертати його не потрібно.

В мікрохвильовці

Досвідчені господині вміють робити смачні нагетси з курки навіть в мікрохвильовій печі. Правда, тут є одна тонкість. Всередині камери заготовки знаходяться не більше 5 хвилин і можуть не встигнути, як слід, пропектися. Тому м’ясо попередньо потрібно замаринувати.

Для такого рецепта необхідно взяти:

  • 250 грам м’якоті курячих грудок;
  • 2 яєчних білка;
  • 40 мл соєвого соусу;
  • 50 грам панірувальних сухарів;
  • перець;
  • сіль;
  • будь-які сухі спеції.

Технологія процесу:

  • Вимиту і просушену грудку покласти в миску і залити соєвим соусом. Для маринування достатньо буде 20 хвилин.
  • Оброблене м’ясо нарізати невеликими шматочками.
  • Сіль змішати зі спеціями і перцем.
  • Цією сумішшю натерти заготовки.
  • Білки злегка збити з сіллю.
  • М’ясо спочатку вмочити в яєчну масу, а потім обваляти в сухарях.
  • Шматочки викласти на блюдо і відправити в мікрохвильову піч на 5 хвилин. При цьому потужність апарату повинна бути максимальною.

Для більш оригінальної подачі кожен шматочок на тарілці можна проткнути шпажкою (або зубочисткою), а соус налити в окрему піалу.

З сирною начинкою

Якщо хочеться якогось різноманіття, то можна приготувати нагетси з ароматною сирною начинкою. Але в цьому випадку м’ясо краще перетерти в фарш – так начинка не буде витікати назовні.

Інгредієнти для такого рецепта знадобляться звичайні:

  • 750 г філе курки;
  • 120 грам борошна;
  • сіль;
  • 4 яйця;
  • перець;
  • 300 грам твердого сиру;
  • улюблені спеції;
  • соняшникова рафінована олія.

Приготування страви проходить у кілька етапів:

  • Філе порізати шматочками, а потім подрібнити у блендері.
  • Додати до нього сіль, 1 яйце, трохи перцю і гарненько перемішати.
  • Сир довільно порізати кубиками.
  • Збити яйця.
  • Борошно сухарі висипати в окремі тарілки.
  • Взяти частину фаршу і зробити з нього корж. По центру покласти шматочок сиру, а потім скачати заготовку у вигляді кулі.
  • Для панірування кожен виріб спочатку обваляти в борошні, потім вмочити в яйця, а потім обробити в сухарях.
  • Смажити такі кульки краще у фритюрі до утворення красивою золотистої скоринки.
Дивіться також:  Тарталетки з крабовими паличками – 8 рецептів приготування

Таке блюдо ідеально підійде для дитячого свята. Так, і дорослим він теж сподобається.

Нагетси з філе в духовці

Той, кому протипоказана смажена їжа, може приготувати не менш смачні нагетси з курячого філе, запікаючи їх в духовій шафі.

При тому потрібно класичний набір інгредієнтів:

  • 3 курячих філе;
  • 5 грам солі;
  • 100 – 120 грам пшеничного борошна;
  • 3 сирих яйця;
  • щіпка перцю;
  • 35 грам рослинної олії;
  • 160 – 180 грам сухарів.

Як правильно робити нагетси в духовці:

  • Філе промити, видалити з нього зайві плівки, а саму м’якоть порізати довільно на шматочки. Кожен з них повинен бути розміром не більше 4 сантиметрів.
  • Для панірування підготувати три тарілки. В одній буде знаходитися борошно, в іншій сухарі, а в третьої потрібно збити яйця.
  • Тепер можна сміливо приступати до обробки. М’ясо необхідно по черзі опустити в кожну тарілку в наступному порядку: борошно – яйце – сухарі.
  • На деко встановити решітку. Потім викласти на неї заготовки.
  • Запікати при 200 градусах 15 хвилин. При цьому деко потрібно розташувати в камері на середньому рівні.

Це блюдо можна робити, якщо в будинку намічається дружня вечірка. У господині буде більше вільного часу, який вона може присвятити своїм гостям. Їй залишиться тільки підготувати м’ясо, а решта покірно виконає духовка.