Готується цей пиріг дуже просто, порівняно з іншими пирогами, смак – просто чарівний! Спробуйте – і Ви переконаєтеся в цьому самі.
Також важливим є те, що цей пиріг дуже діетічен, знову ж таки, порівняно з іншими пирогами і випічкою – в ньому не так багато калорій.
Ну що, приготуємо? Тоді приймемось за справу!
Час приготування: близько 60 хв., розрахований на 8-10 порцій.
Як приготувати насипний яблучний пиріг
Інгредієнти прості і нехитрі, результат, повторимося, – вражає!
Отже, нам потрібні:
- Цукор – пісок – 1 склянка;
- Борошно – 1 склянка;
- Манна крупа – 1 склянка;
- Свіже вершкове масло – 200 г або ж пачка;
- Сода харчова – на кінчику ложки;
- Сіль – щіпка;
- Яблука – 1 кг яблук того сорту, який Ви віддаєте перевагу.
Насипний яблучний пиріг рецепт
Перемішуємо борошно, манну крупу, цукор без будь-яких додаткових добавок. Суміш, як і попередньо охолоджене вершкове масло слід розділити на 3 рівні частини і залишити трохи для верху пирога.
Моєму яблука очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці.
Беремо досить глибоку форму, змащуємо маслом, на дно форми висипаємо приблизно 1/3 підготовленої нами манної суміші.
Далі викладаємо третину яблучної начинки, хоча, у нашому пирозі яблука – швидше не начинка, а все ж основа пирога, зверху натираємо близько третини від маси попередньо охолодженого вершкового масла, розподіляємо олія по поверхні яблук.
Так вчиняємо три рази. Після того, як ми виклали третій шар яблук, зверху посипаємо його залишилася сумішшю борошна, манної крупи і цукру і знову ж притрушиваем натертим олією.
Ставимо наш пиріг у духовку, випікаємо протягом приблизно 40 хвилин при температурі близько 180 С.
Наш фантастично смачний пиріг готовий! Тепер треба дати йому охолонути, виймати з форми його слід, інакше вона розвалиться.
Маленька хитрість:
Якщо покласти в яблучну прошарок трохи кориці – близько пів чайної ложки, пиріг вийде ще смачним, просто чарівним – поєднання яблук і кориці дивовижно смачне.
Залишайтеся з нами і Ви дізнаєтеся ще більше приголомшливо смачні, оригінальні і при цьому не таких вже і складних у приготуванні рецептів.
Приємного апетиту! І не їжте весь пиріг відразу – шкідливо для фігури!