Пишні і м’які оладки являють собою дуже смачне кулінарний виріб, що є в кухнях різних народів, відоме багатьом з раннього дитинства. Але далеко не багато любителів цього борошняного дива знають, як приготувати оладки правильно, щоб вони не вийшли плоскими і тугими.
Як приготувати пишні та смачні оладки на молоці?
Оладки на молоці завдяки простоті і швидкості приготування є ідеальним варіантом сніданку або перекусу для всієї родини.
Для виконання рецепта знадобляться:
- молоко – 250 мл;
- борошно – 400 г;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 50 г;
- сода – 5 м;
- оцет 9% – 15 мл;
- олія соняшникова 50 мл;
- сіль – щіпка.
Щоб отримати пишні оладки:
Рада! Слід регулювати нагрівання плити в залежності від товщини дна сковороди: для отримання пишноти оладки повинні готуватися, пропекаясь зсередини.
Дріжджовий рецепт приготування
Приготувати оладки на дріжджах не складніше, ніж на кефірі. Але на відміну від останніх вони виходять по-справжньому повітряними з мінімальною жирністю. Вироби чудово поєднуються з різноманітними джемами і варенням.
З живими дріжджами
Ароматне блюдо, яке можна без особливих зусиль приготувати з наступного продуктового набору:
- молоко – 250 мл;
- борошно – 250 г;
- дріжджі свіжі – 20 г;
- цукор – 50 г;
- олія соняшникова – 75 мл;
- сіль – щіпка.
Після підготовки продуктів:
Рада! Щоб ласунам оладки припали до смаку, можна додати столову ложку цукру при замішуванні тіста.
З сухими дріжджами
Ще один не менш простий спосіб приготування дріжджових оладок з використанням сухого продукту, для виконання 3 порцій знадобиться:
- молоко – 250 мл;
- борошно – 500 г;
- дріжджі сухі – 4-6 г;
- яйця – 1 шт.;
- цукор – 50 г;
- олія соняшникова 50 мл;
- сіль – щіпка.
В процесі приготування:
Пісні дріжджові оладки
Для православних людей, які намагаються жити за церковними канонами з дотриманням свят і постів, відмінним варіантом стане приготування пісних оладок на основі дріжджів.
Кулінару, вирішив випробувати пісний рецепт, потрібно:
- вода – 400 мл;
- борошно – 500 г;
- дріжджі сухі – 5 м;
- цукор – 50 г;
- олія (для смаження) – 120 мл;
- сіль – щіпка.
Щоб урізноманітнити пісне меню апетитними оладки, відмінно підходять до чашечки ароматного трав’яного чаю:
Важливо! Коли тісто підійде, його не варто перемішувати, що дозволить бульбашок усередині зберегтися і надати готовому продукту пишності і легкості.
На кислому молоці
Кисле молоко забезпечує отримання пишних оладок без використання дріжджів, що прискорює процес приготування і дає можливість пригостити чаєм з чудовими ароматними виробами нежданих гостей.
Для цього знадобиться мати під руками такі складові:
- молоко кисле – 500 мл;
- борошно – 250 г;
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 50 г;
- сода – ½ ч. ложки;
- сіль – щіпка.
При приготуванні:
На кефірі
Пишні оладки на кефірі виходять нітрохи не гірше, ніж на кислому молоці. Використовуючи набір продуктів з базового рецепту, замінивши лише молоко кефіром, можна домогтися особливої м’якості і пишності, яка зберігається після смаження при подачі на тарілках.
При приготуванні слід скористатися наступною схемою:
Без додавання яєць
Ситні оладки припадуть до душі людям з алергією на яєчний продукт або студентам, які не мають під руками яєць. Проте при використанні такого рецепта буде лукавством стверджувати, що їх смакові якості не поступаються кулінарним виробам, виготовленим з яйцями.
Щоб згадати студентські роки будуть потрібні:
- молоко – 300 мл;
- борошно – 200 г;
- цукор – 50 г;
- сода – ½ ч. ложки;
- сіль – щіпка;
- олія – для смаження.
Щоб приготувати оладки з рум’яною скоринкою:
Як приготувати на воді?
Смачний варіант бюджетних оладок, для приготування якого потрібно мінімальний набір продуктів:
- вода – 500 мл;
- борошно – 700-750 г;
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 50 г;
- сода – ½ ч. ложки;
- лимонна кислота – ½ ч. ложки;
- сіль – щіпка;
- олія – для смаження.
Щоб приготувати оладки на воді:
Рада! Оладки на воді слід подавати в теплому вигляді зі сметаною або джемом.
З сиром і сиром
Смачні та поживні оладки, після сніданку якими людина отримує певну кількість енергії і сил на весь день.
Щоб насолодитися ситним блюдом, буде потрібно придбати:
- кефір – 250 мл;
- борошно – 100 г;
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 50 г;
- сир твердий – 50-70 г;
- сир –80-90 г;
- сіль – щіпка;
- олія – для смаження.
При приготуванні:
Рада! Любителі солоного можуть зменшити кількість цукрового піску і підсолити тісто побільше. Солоні оладки зі сметаною виходять прекрасним самостійною стравою для повноцінного сніданку, полуденка або вечері.
Таким чином, існує безліч рецептів пишних і дуже смачних оладок, з якими кожен кулінар може експериментувати зі своїм бажанням і смаковим уподобанням.