Як приготувати овочеве рагу, покроковий рецепт з фото

У нашій родині овочеве рагу є одним із самих головних страв після борщу. Готуємо його дуже часто, тому в нашому арсеналі є вже не один рецепт приготування цієї страви. Готуємо його з різними видами м’яса (зі свининою, яловичиною, куркою і кроликом), додаємо капусту, моркву, цибулю, баклажани, брокколі та інші овочі. Звичайно, головним інгредієнтом якого рагу є картопля. Коли мої знайомі запитують, як приготувати овочеве рагу з картоплею, щоб вийшло і смачно, і ситно, і швидко, і просто, я завжди даю свій рецепт, адже за нього овочеве рагу завжди виходить на вищому рівні. За цим рецептом овочеве рагу можна готувати з капустою, м’ясом і навіть грибами. Раннім літом в сезон кабачків можна приготувати овочеве рагу з кабачками, вийде дуже смачно, ситно і економно.

Готуємо овочеве рагу з капустою за рецептом

Інгредієнти:

  • Картопля – 4-5 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Капуста білокачанна – 0,5 головки (близько 300 г);
  • Томатна паста – 3-4 ст. ложки;
  • Лавровий лист – 1 шт.;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Сушений базилік – 0,5 ч. ложки.

Покрокове приготування:

  • Картопля очистити і порізати невеликими кубиками (як на суп).
  • Моркву натерти на крупній тертці, цибулю порізати великими кубиками.
  • Капусту нашаткувати соломкою, як на борщ, а потім порізати поперек, щоб вийшли невеликі шматочки.
  • У глибокій сковороді розігріти вершкове масло, злегка підсмажити цибулю і моркву (лук повинен стати злегка прозорим).
  • Додати капусту і смажити 3-4 хвилини на сильному вогні.
  • Потім всипати картоплю, додати сіль, перець, базилік, лавровий лист і томатну пасту. Добре перемішати, дати масі трохи прогрітися на сильному вогні. Потім влити воду, щоб вона доходила до середини стінок сковороди, накрити кришкою і тушкувати 20 хвилин. Після цього зняти кришку і готувати на середньому вогні до випаровування рідини.
  • Дивіться також:  Рецепт риби, запеченої в духовці з картоплею

     

    Овочеве рагу з капустою готово. Подавайте його, насипавши у велику тарілку (інакше доведеться кілька разів досипати) і прикрасивши зеленню.

    Як приготувати рагу з м’ясом і овочами

    Інгредієнти:

    • Свиняча грудинка – 500 г;
    • Картопля – 6 шт.;
    • Морква – 2 шт.;
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
    • Корінь петрушки – 1 шт.;
    • Борошно пшеничне – 1 ст. ложка;
    • Томатна паста – 2-3 ст. ложки;
    • Масло рослинне – 50 мл;
    • Сіль, перець – за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Свинячу грудинку порізати кубиками (приблизно 3х3 см). Злегка обсмажити на сковороді на великому вогні, щоб м’ясо не встигло пустити сік, але набула рум’яну скоринку.
  • Викласти м’ясо в каструлю, додати трохи води і тушкувати 15 хвилин.
  • Моркву і цибулю порізати великими кубиками.
  • Картоплю очистити і також порізати кубиками.
  • Подрібнити корінь петрушки.
  • У каструлю з м’ясом викласти картоплю, цибулю, моркву, корінь петрушки, додати томатну пасту і залити водою, щоб покрила на 1 палець. Довести до кипіння, а потім посолити і поперчити.
  • На сковороді підсмажити до золотистого кольору борошно, відправити в каструлю. Гасити рагу до готовності (приблизно 25-30 хвилин).
  • Прокрутка до верху