У нашій родині овочеве рагу є одним із самих головних страв після борщу. Готуємо його дуже часто, тому в нашому арсеналі є вже не один рецепт приготування цієї страви. Готуємо його з різними видами м’яса (зі свининою, яловичиною, куркою і кроликом), додаємо капусту, моркву, цибулю, баклажани, брокколі та інші овочі. Звичайно, головним інгредієнтом якого рагу є картопля. Коли мої знайомі запитують, як приготувати овочеве рагу з картоплею, щоб вийшло і смачно, і ситно, і швидко, і просто, я завжди даю свій рецепт, адже за нього овочеве рагу завжди виходить на вищому рівні. За цим рецептом овочеве рагу можна готувати з капустою, м’ясом і навіть грибами. Раннім літом в сезон кабачків можна приготувати овочеве рагу з кабачками, вийде дуже смачно, ситно і економно.
Готуємо овочеве рагу з капустою за рецептом
Інгредієнти:
- Картопля – 4-5 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Капуста білокачанна – 0,5 головки (близько 300 г);
- Томатна паста – 3-4 ст. ложки;
- Лавровий лист – 1 шт.;
- Сіль, перець – за смаком;
- Сушений базилік – 0,5 ч. ложки.
Покрокове приготування:
Овочеве рагу з капустою готово. Подавайте його, насипавши у велику тарілку (інакше доведеться кілька разів досипати) і прикрасивши зеленню.
Як приготувати рагу з м’ясом і овочами
Інгредієнти:
- Свиняча грудинка – 500 г;
- Картопля – 6 шт.;
- Морква – 2 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- Корінь петрушки – 1 шт.;
- Борошно пшеничне – 1 ст. ложка;
- Томатна паста – 2-3 ст. ложки;
- Масло рослинне – 50 мл;
- Сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування: