Є багато способів, як приготувати панкейкі, до того ж можна грати з інгредієнтами і змінювати смак страви.
Класичні панкейкі на молоці в домашніх умовах
Панкейкі на молоці робляться швидко, а процес чимось схожий на приготування оладок.
Необхідні продукти:
- яйце;
- щіпка солі;
- вершкове масло (шматочок 50 грам);
- цукру три великих ложки або по смаку;
- половина ложечки соди;
- борошна близько 160 грам;
- стакан молока.
Процес приготування:
- Добре збиваємо яйце до однорідного стану, вливаємо до нього молоко, перемішуємо.
- Окремо змішуємо всі сухі інгредієнти зі списку, вливаємо до них молочну масу і знову вимішуємо.
- Масло розтоплюємо до рідкого стану і кладемо до тесту.
- Невеликі порції маси відправляємо на суху сковороду, бажано антипригарну, і печемо з двох сторін по хвилині.
Американські млинці на кефірі
Панкейкі на кефірі виходять більш легкими і повітряними, ніж на молоці.
Необхідні продукти:
- стакан кефіру і стільки ж борошна;
- цукор на свій смак;
- одне яйце;
- 50 грам вершкового масла;
- ложечка розпушувача і щіпка солі.
Процес приготування:
- Спочатку змішайте борошно з розпушувачів, потім додати всі інші інгредієнти зі списку. Масло вливається вже розтоплене до рідкого стану.
- Вимісіть все до однорідного, досить густого стану. Викладайте невелику кількість маси на гарячу сковороду і обсмажуйте з двох сторін за кілька хвилин до утворення коричневої скоринки.
Покроковий рецепт бананового панкейків
Бананові панкейкі виходять дуже смачними і вважаються гарним сніданком. Зробити їх смак ще більш насиченим можна за рахунок какао.
Необхідні продукти:
- яйце;
- один стиглий банан;
- 5 грам розпушувача;
- дві ложечки цукру;
- стакан молока;
- близько 200 грам борошна.
Процес приготування:
- Злегка перемішати вміст яйця, влити до нього молоко, додати цукор з сіллю і знову попрацювати міксером або виделкою.
- Засипати борошно, змішану з розпушувачем, а потім розм’якшений банан. За допомогою блендера зробити однорідну суміш (вона не повинна бути рідкою).
- На заздалегідь нагріту сковороду викладати трохи тіста і обсмажувати по 2 хвилини з кожного боку.
Варіант для тих, хто на дієті
На дієті завжди хочеться чогось смачного і солодкого. Спробуйте приготувати малокалорійні американські млинці. Звичайно, краще всього їсти їх на сніданок.
Необхідні продукти:
- ложечка розпушувача;
- сіль за смаком;
- близько 300 мл знежиреного молока;
- одне яйце;
- 150 грам вівсяних пластівців.
Процес приготування:
- Пластівці бажано використовувати грубі — вони самі корисні. Їх потрібно подрібнити за допомогою блендера або комбайна.
- Окремо змішуємо всі інші інгредієнти і добре збиваємо їх так, щоб з’явилася піна. Викладаємо в цю масу подрібнену вівсянку, знову працюємо міксером хвилинку і залишаємо суміш на 40 хвилин, щоб пластівці набубнявіли.
- Набираємо ложкою тісто і відправляємо його на гарячу сковороду. Тримаємо, поки не підуть бульбашки з верхньої сторони, потім перевертаємо і обсмажуємо ще деякий час (зазвичай вистачає 30 секунд). Робимо так з рештою тестом і подаємо.
З сиром
Для приготування краще використовувати жирний сир, так буде смачніше, але якщо ви дбаєте про фігуру, то доведеться задовольнятися знежиреним.
Необхідні продукти:
- 8 ложок борошна;
- 200 грам сиру;
- половина маленької ложки соди або розпушувача;
- яйце;
- 350 мілілітрів молока;
- трохи ваніліну і солі за бажанням;
- приблизно 40 грам цукру.
Процес приготування:
- Сир розімніть, розітріть або пропустіть через блендер, щоб він став однорідним. З’єднайте його з яйцем, ваніліном і цукром. Тепер потрібно влити молоко і всю цю масу збити міксером на повільній швидкості.
- Всипте залишилися інгредієнти зі списку, доведіть до потрібної консистенції, так щоб вона була середньої густоти.
- Викладайте невелику кількість тіста на гарячу сковороду і доводите до готовності, обсмажуючи млинці з кожної сторони до коричневого кольору.
З шоколадними нотками
Млинці з шоколадом — справжні ласощі не тільки для дітей, але і для дорослих. Обов’язково скористайтеся цим рецептом.
Необхідні продукти:
- 150 грам борошна;
- стакан молока;
- 3 грама соди;
- 20 грам какао;
- цукор — три столові ложки;
- одне яйце.
Процес приготування:
- Змішайте яйця з цукром так, щоб з’явилася піна. Влийте молоко, перемішайте до однорідної консистенції і обережно всипте борошно, постійно заважаючи і прибираючи проявляють грудки.
- Залишилося засипати в цю суміш какао і соду, змішати і залишити на 10 хвилин перед подальшою підготовкою. За бажанням можна ще влити трохи олії.
- Увімкніть плиту на середній вогонь і кладіть на заздалегідь розігріту сковороду трохи тіста. Обсмажувати потрібно по хвилині з кожної сторони.
Готуємо без яєць
Рецепт для тих, хто не знайшов вдома яєць або не любить їх смак у випічці. Та й панкейкі за цим рецептом виходять більш легкими.
Необхідні продукти:
- щіпка солі;
- 250 мл молока;
- три ложки крохмалю і стільки ж олії;
- 100 грам цукру або по своєму смаку;
- 3 грама соди;
- склянку борошна.
Процес приготування:
- Помістіть в миску всі сипучі інгредієнти, крім соди і ретельно вимісіть.
- Влийте туди ж молоко, рослинне масло і соду (стільки, скільки вказано). Розмішайте масу, зробити її однорідною, щоб не було ніяких грудок.
- Викладайте трохи тесту на сковороду і готуйте на середньому вогні до красивого коричневого кольору, обсмажуючи з двох сторін кожен млинець.
Корисні і смачні гарбузове панкейкі
З гарбуза виходить дуже ароматна та корисна випічка. Спробуйте на її основі зробити і панкейкі.
Необхідні продукти:
- маленька ложка розпушувача;
- два яйця;
- шматочок масла в 30 грам;
- стакан молока;
- по смаку можна додати трохи солі;
- цукру 40 грам;
- 200 грам борошна і стільки ж пюре з гарбуза.
Процес приготування:
- З допомогою міксера з’єднати цукор, яйця і сіль.
- Туди ж викласти пюре з гарбуза, вже розігріте масло і знову попрацювати міксером.
- У масу влити молоко, покласти борошно, змішану з розпушувачем, і довести до однорідної консистенції.
- Смажити невелику кількість отриманого тесту на антипригарній сковороді по хвилині з обох боків так, щоб колір став красним та рум’яним.
Які соуси, сиропи, крему підходять до панкейкам?
Панкейкі — це щось середнє між млинцями і оладками. Тому подавати їх можна з тим, з чим ви зазвичай їсте цю випічку.
Взагалі американські млинці прийнято подавати з чимось солодким, наприклад, з варенням, джемом, вершками або медом. Буде смачно і зі згущеним молоком, просто в Америці ви цей продукт не знайдете, тому ніде нічого не сказано про цьому поєднанні.
Але можна приготувати щось більш цікаве, наприклад, шоколадний, яблучний або банановий крем. Якщо піти ще далі, то треба хоч раз зробити винно-ягідний соус — звичайно, доведеться повозитися, але результат того вартий.
Класичні панкейкі можна подати просто з шматочком масла або зі сметаною. А якщо ви приготували не надто солодкий варіант, то покрийте його вершковим сиром, а зверху покладіть скибочку помідора і зелень – це відмінний ситний, здоровий сніданок.