Італійці знають толк у смачній їжі, саме тому в них так багато різноманітних страв, які вже полюбилися всьому світу. Серед них лідирує, безумовно, паста, рецептів якої просто не злічити. Давайте розглянемо, як приготувати пасту «Карбонара», адже вона є однією з найбільш популярних серед своїх «колег».
Як приготувати класичну пасту «Карбонара»?
Класичний рецепт передбачає використання деяких інгредієнтів, про які не всі чули, і їх досить важко знайти в магазинах – це панчетта і пекоріно.
Тому будемо готувати страву з беконом і звичайним твердим сиром.
Для страви потрібно:
- 130 грам сиру (бажано, Пармезану);
- два яйця;
- олія оливкова – 20 мілілітрів;
- 200 грамів спагетті;
- спеції за смаком;
- 140 грам будь-якого бекону.
Процес приготування:
- Вбиваємо яйця в глибоку миску, добре перемішуємо вінчиком, додаємо приправи (наприклад, сіль і перець). Потім туди ж кладемо половину сиру, який заздалегідь натерли.
- Решту натертого сиру змішуємо з чорним меленим перцем в окремій ємності.
- Спагетті поміщаємо в киплячу воду і варимо майже до готовності, вони повинні бути злегка тверді.
- Бекон нарізаємо на прямокутні шматочки і обсмажуємо на сковороді в оливковій олії.
- До нього вливаємо суміш з яєць з сиром і прогріваємо соус.
- Пасту покласти на блюдо, зверху поливаємо її соусом з беконом і присипаємо залишилися сиром.
Додаємо в рецептуру гриби
В домашніх умовах пасту можна зробити не тільки за традиційним рецептом, але ще і з іншими продуктами. Наприклад, можна додати гриби. Ідеально підійдуть печериці.
Необхідні інгредієнти:
- одна невелика цибулина;
- 300 грамів спагетті;
- приправи за своїм смаком;
- дві ложки масла вершкового;
- 0,2 літра вершків;
- 250 грам шампіньйонів;
- 150 грам бекону.
Процес приготування:
- Гриби нарізаємо на скибочки, цибулю подрібнюємо на маленькі квадратики і обидва компоненти відправляємо смажитися до красивого золотистого кольору.
- Додаємо до них вершки, різні спеції за своїм бажанням і варимо близько п’яти хвилин, щоб суміш стала густішою.
- Нарізаємо на невеликі шматочки бекон, обсмажуємо його у вершковому маслі.
- Спагетті відварюємо до готовності і розкладаємо по тарілках. Зверху кладемо бекон, а потім поливаємо блюдо соусом.
Покрокове приготування з шинкою
Домашня паста «Карбонара» не обов’язково готується з беконом, його цілком можна замінити шинкою.
Звичайно, смак злегка зміниться, але гірше точно не стане.
Необхідні продукти:
- три яйця;
- 200 грам шинки;
- ложка оливкової олії;
- половина пачки спагетті;
- 0,2 літра вершків;
- 100 грам Пармезану.
Процес приготування:
- Бекон потрібно подрібнити. Краще всього, якщо ви перетворите його на невеликі брусочки. Потім обсмажте їх з додаванням масла.
- Окремо змішуємо вершки зі спеціями і тертим сиром, отриману масу заливаємо до бекону.
- Добре прогріваємо, щоб соус трохи загус, додаємо туди вже відварені макарони і перешиваємо для рівномірного розподілу вершків та сиру. Після цього страву готове до подачі.
Паста «Карбонара» з куркою у вершковому соусі
Хочете приготувати цікавий, насичений і, найголовніше, не дуже дорогий вечерю? Паста «Карбонара» з вершками і куркою – відмінне рішення.
Інгредієнти для страви:
- 300 грамів спагетті;
- половина філе;
- 0,1 літра вершків;
- сир – 50 грам;
- приправи – за смаком;
- яйця – три штуки;
- ложка рослинного масла.
Процес приготування:
- Макарони відправляємо варитися майже до готовності.
- Курку ріжемо на кубики, посипаємо обраними приправами і смажимо на олії.
- Яйця змішуємо з вершками, тертим сиром і, звичайно ж, не забуваємо про спеції.
- До обсмаженої курки викладаємо макарони, заливаємо все вершковим соусом, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні пару хвилин.
Без додавання вершків
Необхідні продукти:
- одне яйце;
- приправи;
- близько 50 грам сиру;
- близько 60 грам бекону;
- 200 грамів спагетті.
Процес приготування:
- Яйце збиваємо, кладемо до нього вибрані за своїм смаком приправи і перемішуємо.
- Ставимо варитися спагетті, а в цей час нарізаємо бекон і смажимо його.
- Коли макарони будуть готові, заливаємо їх яєчної сумішшю, перемішуємо і даємо якийсь час постояти, щоб соус прогрівся.
- Зверху кладемо бекон і посипаємо блюдо тертим сиром.
Готуємо в мультиварці
Необхідні продукти:
- два яйця;
- приправи;
- 0,1 кг сиру;
- 0,2 літра вершків;
- паста – 0,2 кг;
- 150 грам бекону;
- півлітра води.
Процес приготування:
- Запускаємо режим «Випічка». На дно чаші викладаємо подрібнену бекон і обсмажуємо його близько 15 хвилин до рум’яності. Масло краще не додавати, оскільки м’ясо і так жирне.
- Потім заливаємо вершки, кладемо спеції, перемішуємо і варимо ще близько 10 хвилин, щоб суміш стала густішою.
- Додаємо туди розламані навпіл спагетті і заливаємо все водою. Продовжуємо тримати у тому ж режимі ще 20 хвилин.
- Через це час знову заважаємо отриманий склад, перемикаємо режим на «Плов» і готуємо страву до закінчення програми.
- Перед подачею на пасту поміщаємо по одному яєчного жовтка і тертий сир.
Паста «Карбонара» з м’ясним фаршем
Інгредієнти для страви:
- приправи за смаком;
- 0,2 літра вершків;
- 0,1 кг сиру;
- 350 грам фаршу;
- 150 грам макаронів;
- три жовтка.
Процес приготування:
- Ставимо отвариваться макарони, а в цей час готуємо соус.
- Вибраний фарш потрібно обсмажити, при цьому в процесі розминайте його виделкою або лопаткою, щоб не було грудок.
- Окремо змішуємо жовтки, до них кладемо заздалегідь перетертий сир і спеції за власним смаком.
- До фаршу додаємо спагетті, туди ж вливаємо яєчну суміш, перемішуємо і на повільному вогні тушкуємо блюдо близько 10 хвилин, щоб соус загус.
Рецепт від Юлії Висоцької
Необхідні продукти:
- три яйця;
- 120 грам бекону;
- невелика цибулина;
- будь-які приправи;
- зелень петрушки;
- 0,15 кг макаронів;
- дві ложки оливкової олії;
- 120 грам Пармезану.
Процес приготування:
- Для початку подрібнюємо будь-яким способом цибулю і смажимо його на олії.
- Потім додаємо до нього бекон смужками і продовжуємо тримати інгредієнти на вогні, поки він не стане хрустким.
- Відварюємо макарони майже до готовності, викладаємо до бекону і перемішуємо.
- Сир перетираємо на дрібній тертці, додаємо до нього яйця, кладемо сіль і перець.
- Чекаємо, коли макарони трохи охолонуть, і з’єднуємо їх з яєчною масою. Подаємо, прикрасивши дрібно нарізаною зеленню.
Крім цих рецептів, є багато й інших варіантів приготування пасти. Ви можете змінювати інгредієнти і таким чином знайти для себе ідеальне смакове поєднання якісних макаронів з іншими м’ясними і овочевими добавками.