Без додавання вершків
Необхідні продукти:
- одне яйце;
- приправи;
- близько 50 грам сиру;
- близько 60 грам бекону;
- 200 грамів спагетті.
Процес приготування:
- Яйце збиваємо, кладемо до нього вибрані за своїм смаком приправи і перемішуємо.
- Ставимо варитися спагетті, а в цей час нарізаємо бекон і смажимо його.
- Коли макарони будуть готові, заливаємо їх яєчної сумішшю, перемішуємо і даємо якийсь час постояти, щоб соус прогрівся.
- Зверху кладемо бекон і посипаємо блюдо тертим сиром.
Готуємо в мультиварці
Необхідні продукти:
- два яйця;
- приправи;
- 0,1 кг сиру;
- 0,2 літра вершків;
- паста – 0,2 кг;
- 150 грам бекону;
- півлітра води.
Процес приготування:
- Запускаємо режим «Випічка». На дно чаші викладаємо подрібнену бекон і обсмажуємо його близько 15 хвилин до рум’яності. Масло краще не додавати, оскільки м’ясо і так жирне.
- Потім заливаємо вершки, кладемо спеції, перемішуємо і варимо ще близько 10 хвилин, щоб суміш стала густішою.
- Додаємо туди розламані навпіл спагетті і заливаємо все водою. Продовжуємо тримати у тому ж режимі ще 20 хвилин.
- Через це час знову заважаємо отриманий склад, перемикаємо режим на «Плов» і готуємо страву до закінчення програми.
- Перед подачею на пасту поміщаємо по одному яєчного жовтка і тертий сир.