Як приготувати пасту «Карбонара» – 8 рецептів в домашніх умовах

Без додавання вершків

Необхідні продукти:

  • одне яйце;
  • приправи;
  • близько 50 грам сиру;
  • близько 60 грам бекону;
  • 200 грамів спагетті.

Процес приготування:

  • Яйце збиваємо, кладемо до нього вибрані за своїм смаком приправи і перемішуємо.
  • Ставимо варитися спагетті, а в цей час нарізаємо бекон і смажимо його.
  • Коли макарони будуть готові, заливаємо їх яєчної сумішшю, перемішуємо і даємо якийсь час постояти, щоб соус прогрівся.
  • Зверху кладемо бекон і посипаємо блюдо тертим сиром.

Готуємо в мультиварці

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • приправи;
  • 0,1 кг сиру;
  • 0,2 літра вершків;
  • паста – 0,2 кг;
  • 150 грам бекону;
  • півлітра води.

Процес приготування:

  • Запускаємо режим «Випічка». На дно чаші викладаємо подрібнену бекон і обсмажуємо його близько 15 хвилин до рум’яності. Масло краще не додавати, оскільки м’ясо і так жирне.
  • Потім заливаємо вершки, кладемо спеції, перемішуємо і варимо ще близько 10 хвилин, щоб суміш стала густішою.
  • Додаємо туди розламані навпіл спагетті і заливаємо все водою. Продовжуємо тримати у тому ж режимі ще 20 хвилин.
  • Через це час знову заважаємо отриманий склад, перемикаємо режим на «Плов» і готуємо страву до закінчення програми.
  • Перед подачею на пасту поміщаємо по одному яєчного жовтка і тертий сир.
Дивіться також:  Як правильно смажити картоплю на сковороді?
Прокрутка до верху