Один з найбільш незвичайних, смачних, поживних і ніжних закусок – це торт з печінки. На столі він виглядає дуже красиво, з’їдається миттєво. Ми розповімо вам, як приготувати печінковий торт.
Як приготувати печінковий торт з яловичої печінки?
Торт складається з стопки печінкових млинчиків, між якими намазується смачна начинка.
Нам знадобиться:
Для начинки
- свіжий кріп – пучок;
- цибулина – 3 шт.;
- зубчики часнику – 3 шт.;
- морква – 4 шт.;
- майонезний соус – 300 мл;
- масло – 80 мл;
Для коржів:
- молоко – 150 мл;
- яйце – 4 шт.;
- олія соняшникова – 45 мл;
- печінка яловича – 1 кг;
- цибуля – 1 шт.;
- вершки 10% — 200 мл;
- борошно – 75 г.
Покрокова інструкція:
- Обробляємо всі овочі і печінку, очищаючи від плівок, лушпиння, шкірки і промивши під краном.
- Печінку ріжемо на невеликі шматки і подрібнюємо у блендері, додавши часточки однієї цибулини
- Розбити в чашу для блендера курячі яйця, налити вершки, соняшникову олію, молоко, додати сіль, борошно і перець за смаком. Включити кухонний прилад. Вийшло своєрідне тісто для млинців.
- Його ми виливаємо на сковороду, оброблену маслом і робимо тонкі млинці. Випікаємо по 2 хвилини з кожного боку.
- Залишимо млинці остигати. Приступаємо до начинки.
- Цибулю з морквяними корінням подрібнюємо на тертці в дрібну крихту, викладаємо на сковороду у в олію і підсмажити до розм’якшення продуктів.
- Промитий пучок кропу дрібно рубаємо, зубчики часнику проводимо через прес. Оброблені продукти змішуємо з майонезом.
- Збираємо торт. Викладаємо перший корж на плоску широку тарілку.
- Покриваємо його шаром майонезу з зеленню і часником і морквяно-цибулевої масою, накриваємо другим млинцем.
- Так продовжуємо, поки інгредієнти і млинці не закінчаться.
- Якщо начинка ще залишилася, не викидаємо її, а обмазуємо їй бічні частини торта.
- Посипаємо його зеленню і закриваємо в холодильнику на 4 години, потім ріжемо на шматочки і угощаемся.
З курячої печінки
Більш дієтичний і легкий варіант страви.
Компоненти рецепту:
- сіль за смаком;
- яйце – 2 шт.;
- сметана – 120 гр;
- морква – 1 шт.;
- мелений перець за смаком;
- печінка куряча – 0,5 кг;
- цибулина – 1 шт.;
- борошно – 60 г;
- кріп – 5 стеблинок;
- масло вершкове – 30 гр;
- часник – 1 зубчик;
- масло рідке – 30 мл
Як зробити торт з курячої печінки:
- Огляньте курячу печінку. Якщо є прожилки, плівка – видаліть їх.
- Проводимо печінку через м’ясорубку.
- Вилити в масу яйця, насипати сіль і чорний перець. Вимішати.
- Тісто викладаємо столовою ложкою на дно сковороди і з додаванням соняшникової олії випікаємо млинці.
- Подрібнюємо овочі на тертці або за допомогою ножа.
- Обсмажуємо в розтопленому вершковому маслі спочатку цибулю, потім моркву.
- Викладаємо до них сметану, насипаємо рубаний часник, зелень і сіль.
- Кожен млинець обмазуємо одержаний начинкою і викладаємо зверху новий блін.
- Опрацюємо залишилася сметанною масою боки торта.
- Приберіть страва настоюватися в холодильник на 3 години.
З сиром
Список продуктів:
- одна цибулина;
- сир – 90 гр;
- сіль за смаком;
- молоко – 100 мл;
- маленькі помідори черрі — 5 штук;
- одне яйце;
- дві часточки часнику;
- печінка яловича – 0,6 кг;
- жменя свіжої зелені;
- борошно пшеничне – 150 гр;
- сметана – 60 гр.
Як приготувати печінковий яловичої торт:
- Обробити печінка та прокрутити її шматочки через м’ясорубку.
- Слідом пустити очищений часник і цибулю. Вийшов фарш.
- Окремо збити яйце і вилити в масу печінки, додати сіль, борошно, молоко. Формуємо тісто, своєю густотою схоже на сметану.
- На сковороді випікаємо млинці-коржі.
- Подрібнюємо шматок сиру на тертці, змішуємо зі сметаною.
- Викладаємо перший млинець, змащуємо його вершковою масою. Так вчиняємо з кожним шаром. Формуємо торт.
- Нагріваємо духовку до температури 18 градусів. Готуємо в ній наш торт ще 15 хвилин.
- За цей час сир розплавиться і торт схопиться. Прикрашаємо його половинками помідорів, січеною зеленню і сиром. Їсти можна теплим.
Апетитний і ситний торт зі свинячої печінки
Що потрібно взяти:
Для коржів:
- два курячих яйця;
- 30 мл соняшникової олії;
- 10 грамів солі;
- 0,1 кг борошна;
- 100 мл молока;
- 10 г розпушувача;
- 500 грамів свинячої печінки;
Для начинки:
- дві морквини;
- 8 грамів меленого перцю;
- 100 грамів майонезу;
- дві часточки часнику;
- дві цибулини;
- 60 мл олії.
Покрокове приготування:
- Подрібнюємо за допомогою блендера шматочки печінки.
- Влити в отриманий фарш молоко і сирі яйця.
- Насипати борошно разом з розпушувачем.
- Гарненько перемішати з додаванням соняшникової олії.
- На сковорідці смажимо млинці з печінкового тесту.
- Поки стопка коржів буде остигати, зробимо начинку.
- Дрібно нарубати ставшиеся овочі і посмажити до набуття ними м’якості. Не забудьте налити рослинне масло.
- Часник продавлюємо через прес і кришимо його в майонез, насипаємо чорний перець.
- Кожен корж змащуємо цією сумішшю, а поверх майонезній маси викладаємо пасеровані овочі. Формуємо торт.
- Прикрашаємо ласощі січеною зеленню і прибираємо в холодильник.
З додаванням грибів
Основні компоненти рецепту:
- два плавлених сирка;
- яйце – 4 шт.;
- печериці – 0,4 кг;
- свиняча печінка – 1 кг;
- п’ять часникових зубчиків;
- молоко – 0,1 л;
- дві морквини;
- сіль за смаком;
- борошно – 60 г;
- дві цибулини;
- майонез – 100 гр;
- соняшникова олія – 40 мл;
- щіпка меленого перцю.
Готуємо покроково:
- Печінка і шматочки однієї цибулини прокручуємо в м’ясорубці.
- У фарш висипати борошно, вилити молоко і додати сирі яйця, можна насипати сіль. Все перемішати.
- З отриманого тесту випікаємо млинці по 2 хвилини з кожного боку.
- Коли всі коржі приготовані, пасеруємо залишився подрібнену цибулю в олії.
- Викладаємо до нього гриби, продовжуємо смажити.
- Слідом висипаємо терту моркву. Коли все приготується, масу охолодити.
- Змішуємо подрібнений часник з майонезом.
- Кожен млинець просочуємо спочатку майонезній сумішшю, а потім викладаємо обсмажені овочі і гриби. Один з коржів можна обмазати плавленим сиром.
- І так шар за шаром.
- Для прикраси можна покришити подрібнені варені яйця з петрушкою. Закриваємо блюдо в холодильнику на годину і подаємо до столу.