Як приготувати печінковий торт в домашніх умовах?

Один з найбільш незвичайних, смачних, поживних і ніжних закусок – це торт з печінки. На столі він виглядає дуже красиво, з’їдається миттєво. Ми розповімо вам, як приготувати печінковий торт.

Як приготувати печінковий торт з яловичої печінки?

Торт складається з стопки печінкових млинчиків, між якими намазується смачна начинка.

Нам знадобиться:

Для начинки

  • свіжий кріп – пучок;
  • цибулина – 3 шт.;
  • зубчики часнику – 3 шт.;
  • морква – 4 шт.;
  • майонезний соус – 300 мл;
  • масло – 80 мл;

Для коржів:

  • молоко – 150 мл;
  • яйце – 4 шт.;
  • олія соняшникова – 45 мл;
  • печінка яловича – 1 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вершки 10% — 200 мл;
  • борошно – 75 г.

Покрокова інструкція:

  • Обробляємо всі овочі і печінку, очищаючи від плівок, лушпиння, шкірки і промивши під краном.
  • Печінку ріжемо на невеликі шматки і подрібнюємо у блендері, додавши часточки однієї цибулини
  • Розбити в чашу для блендера курячі яйця, налити вершки, соняшникову олію, молоко, додати сіль, борошно і перець за смаком. Включити кухонний прилад. Вийшло своєрідне тісто для млинців.
  • Його ми виливаємо на сковороду, оброблену маслом і робимо тонкі млинці. Випікаємо по 2 хвилини з кожного боку.
  • Залишимо млинці остигати. Приступаємо до начинки.
  • Цибулю з морквяними корінням подрібнюємо на тертці в дрібну крихту, викладаємо на сковороду у в олію і підсмажити до розм’якшення продуктів.
  • Промитий пучок кропу дрібно рубаємо, зубчики часнику проводимо через прес. Оброблені продукти змішуємо з майонезом.
  • Збираємо торт. Викладаємо перший корж на плоску широку тарілку.
  • Покриваємо його шаром майонезу з зеленню і часником і морквяно-цибулевої масою, накриваємо другим млинцем.
  • Так продовжуємо, поки інгредієнти і млинці не закінчаться.
  • Якщо начинка ще залишилася, не викидаємо її, а обмазуємо їй бічні частини торта.
  • Посипаємо його зеленню і закриваємо в холодильнику на 4 години, потім ріжемо на шматочки і угощаемся.
Дивіться також:  Пшенична каша – 7 рецептів смачної каші

З курячої печінки

Більш дієтичний і легкий варіант страви.

Компоненти рецепту:

  • сіль за смаком;
  • яйце – 2 шт.;
  • сметана – 120 гр;
  • морква – 1 шт.;
  • мелений перець за смаком;
  • печінка куряча – 0,5 кг;
  • цибулина – 1 шт.;
  • борошно – 60 г;
  • кріп – 5 стеблинок;
  • масло вершкове – 30 гр;
  • часник – 1 зубчик;
  • масло рідке – 30 мл

Як зробити торт з курячої печінки:

  • Огляньте курячу печінку. Якщо є прожилки, плівка – видаліть їх.
  • Проводимо печінку через м’ясорубку.
  • Вилити в масу яйця, насипати сіль і чорний перець. Вимішати.
  • Тісто викладаємо столовою ложкою на дно сковороди і з додаванням соняшникової олії випікаємо млинці.
  • Подрібнюємо овочі на тертці або за допомогою ножа.
  • Обсмажуємо в розтопленому вершковому маслі спочатку цибулю, потім моркву.
  • Викладаємо до них сметану, насипаємо рубаний часник, зелень і сіль.
  • Кожен млинець обмазуємо одержаний начинкою і викладаємо зверху новий блін.
  • Опрацюємо залишилася сметанною масою боки торта.
  • Приберіть страва настоюватися в холодильник на 3 години.

З сиром

Список продуктів:

  • одна цибулина;
  • сир – 90 гр;
  • сіль за смаком;
  • молоко – 100 мл;
  • маленькі помідори черрі — 5 штук;
  • одне яйце;
  • дві часточки часнику;
  • печінка яловича – 0,6 кг;
  • жменя свіжої зелені;
  • борошно пшеничне – 150 гр;
  • сметана – 60 гр.

Як приготувати печінковий яловичої торт:

  • Обробити печінка та прокрутити її шматочки через м’ясорубку.
  • Слідом пустити очищений часник і цибулю. Вийшов фарш.
  • Окремо збити яйце і вилити в масу печінки, додати сіль, борошно, молоко. Формуємо тісто, своєю густотою схоже на сметану.
  • На сковороді випікаємо млинці-коржі.
  • Подрібнюємо шматок сиру на тертці, змішуємо зі сметаною.
  • Викладаємо перший млинець, змащуємо його вершковою масою. Так вчиняємо з кожним шаром. Формуємо торт.
  • Нагріваємо духовку до температури 18 градусів. Готуємо в ній наш торт ще 15 хвилин.
  • За цей час сир розплавиться і торт схопиться. Прикрашаємо його половинками помідорів, січеною зеленню і сиром. Їсти можна теплим.
Дивіться також:  Як засолити грудинку – 7 найбільш смачних рецептів

Апетитний і ситний торт зі свинячої печінки

Що потрібно взяти:

Для коржів:

  • два курячих яйця;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • 10 грамів солі;
  • 0,1 кг борошна;
  • 100 мл молока;
  • 10 г розпушувача;
  • 500 грамів свинячої печінки;

Для начинки:

  • дві морквини;
  • 8 грамів меленого перцю;
  • 100 грамів майонезу;
  • дві часточки часнику;
  • дві цибулини;
  • 60 мл олії.

Покрокове приготування:

  • Подрібнюємо за допомогою блендера шматочки печінки.
  • Влити в отриманий фарш молоко і сирі яйця.
  • Насипати борошно разом з розпушувачем.
  • Гарненько перемішати з додаванням соняшникової олії.
  • На сковорідці смажимо млинці з печінкового тесту.
  • Поки стопка коржів буде остигати, зробимо начинку.
  • Дрібно нарубати ставшиеся овочі і посмажити до набуття ними м’якості. Не забудьте налити рослинне масло.
  • Часник продавлюємо через прес і кришимо його в майонез, насипаємо чорний перець.
  • Кожен корж змащуємо цією сумішшю, а поверх майонезній маси викладаємо пасеровані овочі. Формуємо торт.
  • Прикрашаємо ласощі січеною зеленню і прибираємо в холодильник.

З додаванням грибів

Основні компоненти рецепту:

  • два плавлених сирка;
  • яйце – 4 шт.;
  • печериці – 0,4 кг;
  • свиняча печінка – 1 кг;
  • п’ять часникових зубчиків;
  • молоко – 0,1 л;
  • дві морквини;
  • сіль за смаком;
  • борошно – 60 г;
  • дві цибулини;
  • майонез – 100 гр;
  • соняшникова олія – 40 мл;
  • щіпка меленого перцю.

Готуємо покроково:

  • Печінка і шматочки однієї цибулини прокручуємо в м’ясорубці.
  • У фарш висипати борошно, вилити молоко і додати сирі яйця, можна насипати сіль. Все перемішати.
  • З отриманого тесту випікаємо млинці по 2 хвилини з кожного боку.
  • Коли всі коржі приготовані, пасеруємо залишився подрібнену цибулю в олії.
  • Викладаємо до нього гриби, продовжуємо смажити.
  • Слідом висипаємо терту моркву. Коли все приготується, масу охолодити.
  • Змішуємо подрібнений часник з майонезом.
  • Кожен млинець просочуємо спочатку майонезній сумішшю, а потім викладаємо обсмажені овочі і гриби. Один з коржів можна обмазати плавленим сиром.
  • І так шар за шаром.
  • Для прикраси можна покришити подрібнені варені яйця з петрушкою. Закриваємо блюдо в холодильнику на годину і подаємо до столу.
Дивіться також:  Узбецький коржик – 5 рецептів, як приготувати в домашніх умовах
Прокрутка до верху