Як приготувати печінку кролика, ніжне, соковите блюдо, щоб отримати не лише задоволення від їжі, але і користь? Відомі різні способи приготування, але із-за значного вмісту кислих солей, її рекомендується вживати з овочевими гарнірами. Сметана і овочі розбавлять смак, додадуть страві пікантності.
Печінка кролика, тушкована в сметані
Рецепт, гідний святкової вечері або званого обіду.
Вам знадобиться:
- кріп;
- 100 мл сметани;
- трохи перцю (краще використовувати мелений, чорний);
- окріп — 0,5 л;
- 50 мл олії нерафінованої;
- 2 зубчики часнику;
- 70 г цибулі;
- 2 моркви середньої величини;
- 850 р кролячої печінки;
- сіль.
Приготування займе близько 2 годин.
Готуємо поетапно.
- Печінка кролика в размороженном вигляді занурюють у холодну воду. Можна додати столову ложку оцту на 2 літри води. У такому вигляді потрібно залишити продукт на 20-30 хвилин. Печінка буде набагато смачніше, просочиться оцтом.
- Субпродукт нарізають шматочками.
- Цибулю — кільцями.
- Моркву труть на тертці для виготовлення моркви по-корейськи, або ріжуть дрібною соломкою.
- Часник подрібнюють.
- Сковороду з олією і часником ставлять на вогонь. Як тільки масло розігріється, додають цибулю.
- Через хвилину можна додати і моркву. Необхідно постійно помішувати. Вогонь збавляють так, щоб овочі не горіли, а повільно обсмажувалися.
- П’ять хвилин обсмажують овочі. Потім додають окріп, сметану і печінку.
- Тушкувати на середньому вогні під закритою кришкою 15-20 хвилин. За бажанням можна додати сухі спеції. Солити за смаком, додати кріп.
Подавати печінку кролика в сметані можна до будь гарнірів.
Дієтичний рецепт для дитини
Печінка — найкращий джерело заліза, необхідного для зростаючого організму. А ще це неймовірно смачно!
Вам знадобиться:
- 600 г печінки кролика;
- 2 моркви;
- 2 цибулини;
- зелень;
- 4-5 картоплин;
- спеції і сіль за смаком;
- масло пісне 40 р.
Час приготування: 1 год.
Спосіб приготування:
- Печінку ріжуть кубиками, викладають на сковороду, залиту водою на два пальці. Додають масло, включають вогонь.
- Овочі подрібнюють: цибулю дрібно нарізають, картоплю ріжуть кубиками, як і печінку. Моркву труть на крупній тертці.
- Овочі додають через 10 хвилин і тушаться.
- Коли вода майже википить, страва пробуємо на сіль.
- Додаємо зелень.
Подавати можна без гарніру як самостійне блюдо, оскільки там знаходиться картоплю. Це дієтичний варіант, який підійде маленьким дітям.
Готуємо на сковороді
Гострий рецепт з підсмаженою скоринкою, ідеальний для смачного обіду або ситної вечері.
Вам знадобиться:
- 1 кг печінки кролика;
- 3 цибулини середнього розміру;
- томатна паста — 60 г;
- сметана — 150 г;
- часник — 2 великих зубчики;
- масло соняшнику без запаху;
- чорний мелений перець;
- хмелі-сунелі;
- сіль;
- оцет;
- зелень.
Знадобиться 1,5 години.
Як приготувати печінку кролика на сковороді:
- Печінка кролика порізати кубиками і покласти в розчин: 1 літр води і дві столові ложки оцту. Залишити на 20 хвилин.
- Поки продукт вимочується, на крупній тертці часник натирають, змішують його зі сметаною і томатною пастою.
- Цибулю ріжуть великими кільцями, замочують у склянці води. У воду додають чайну ложку оцту, і така ж кількість солі, добре перемішують. Залишають до закінчення приготування страви.
- Печінка викладають на розпечену сковороду, обсмажують в маслі, помішуючи, 10-15 хвилин.
- Додають суміш сметани, часнику і томатної пасти. Щоб розбавити консистенцію, потрібно додати пару столових ложок води і трохи рослинного масла.
- Додати спеції і зелень.
- Коли страва буде готове, вимкнути плиту, додати цибулю, все перемішати.
- Залишити на плиті, дати настоятися.
Подавати з сочевицею або гарніром з круп.
Як приготувати паштет з печінки кролика
Для приготування вам знадобиться:
- 500 г печінки кролика;
- 60 г вершкового масла;
- цибулина середнього розміру;
- рослинна олія;
- перець чорний мелений, сіль.
Процес займе 1,5 години.
Процес покроково:
- Печінку промивають, ріжуть шматочками.
- Смажать на сковороді 10 хвилин, після акуратно вливають гарячу воду. Стільки, щоб субпродукт майже повністю опинилася у воді.
- Півгодини необхідно гасити печінка на повільному вогні.
- Додають цибулю, залишають ще на 10 хвилин.
- Печінка охолоджують, подрібнюють у блендері разом з маслом.
- Перед подрібненням необхідно додати приправи і посолити.
З овочами в мультиварці
Цей рецепт пояснить, як приготувати печінку кролика в мультиварці.
Вам знадобиться:
- 700 г печінки кролика;
- лист лаврушки;
- 140 г жирної сметани;
- пшенична борошно — 30 р;
- сіль і прянощі на розсуд кулінара;
- 3 цибулини;
- 2 болгарських перцю;
- цукіні;
- 150 мл води;
- 2 великих моркви.
З часу страва готуватиметься 45 хвилин.
Як готувати:
- Нарізати печінку дрібними кубиками.
- Подрібнити цибулю, кабачок і перець.
- Моркву натерти на дрібній тертці.
- З’єднати окремо сметану, воду і прянощі.
- Спочатку мультиварку вмикають на режим «Обсмажування» або «Випічка», обробляють овочі в наступній послідовності: цибуля, морква, цукіні, перець і тільки потім додають печінку.
- Тепер до складу вливають сметанную суміш, кладуть лавровий лист і борошно.
- На 15-20 хвилин залишають на режимі «Гасіння».
Печінка кролика в сметані з овочами краще подавати зі свіжим салатом.