Як приготувати печінку кролика – 5 смачних рецептів

Як приготувати печінку кролика, ніжне, соковите блюдо, щоб отримати не лише задоволення від їжі, але і користь? Відомі різні способи приготування, але із-за значного вмісту кислих солей, її рекомендується вживати з овочевими гарнірами. Сметана і овочі розбавлять смак, додадуть страві пікантності.

Печінка кролика, тушкована в сметані

Рецепт, гідний святкової вечері або званого обіду.

Вам знадобиться:

  • кріп;
  • 100 мл сметани;
  • трохи перцю (краще використовувати мелений, чорний);
  • окріп — 0,5 л;
  • 50 мл олії нерафінованої;
  • 2 зубчики часнику;
  • 70 г цибулі;
  • 2 моркви середньої величини;
  • 850 р кролячої печінки;
  • сіль.

Приготування займе близько 2 годин.

Готуємо поетапно.

  • Печінка кролика в размороженном вигляді занурюють у холодну воду. Можна додати столову ложку оцту на 2 літри води. У такому вигляді потрібно залишити продукт на 20-30 хвилин. Печінка буде набагато смачніше, просочиться оцтом.
  • Субпродукт нарізають шматочками.
  • Цибулю — кільцями.
  • Моркву труть на тертці для виготовлення моркви по-корейськи, або ріжуть дрібною соломкою.
  • Часник подрібнюють.
  • Сковороду з олією і часником ставлять на вогонь. Як тільки масло розігріється, додають цибулю.
  • Через хвилину можна додати і моркву. Необхідно постійно помішувати. Вогонь збавляють так, щоб овочі не горіли, а повільно обсмажувалися.
  • П’ять хвилин обсмажують овочі. Потім додають окріп, сметану і печінку.
  • Тушкувати на середньому вогні під закритою кришкою 15-20 хвилин. За бажанням можна додати сухі спеції. Солити за смаком, додати кріп.

Подавати печінку кролика в сметані можна до будь гарнірів.

Дієтичний рецепт для дитини

Печінка — найкращий джерело заліза, необхідного для зростаючого організму. А ще це неймовірно смачно!

Вам знадобиться:

  • 600 г печінки кролика;
  • 2 моркви;
  • 2 цибулини;
  • зелень;
  • 4-5 картоплин;
  • спеції і сіль за смаком;
  • масло пісне 40 р.
Дивіться також:  Рисовий оцет: чим можна замінити, як зробити в домашніх умовах

Час приготування: 1 год.

Спосіб приготування:

  • Печінку ріжуть кубиками, викладають на сковороду, залиту водою на два пальці. Додають масло, включають вогонь.
  • Овочі подрібнюють: цибулю дрібно нарізають, картоплю ріжуть кубиками, як і печінку. Моркву труть на крупній тертці.
  • Овочі додають через 10 хвилин і тушаться.
  • Коли вода майже википить, страва пробуємо на сіль.
  • Додаємо зелень.

Подавати можна без гарніру як самостійне блюдо, оскільки там знаходиться картоплю. Це дієтичний варіант, який підійде маленьким дітям.

Готуємо на сковороді

Гострий рецепт з підсмаженою скоринкою, ідеальний для смачного обіду або ситної вечері.

Вам знадобиться:

  • 1 кг печінки кролика;
  • 3 цибулини середнього розміру;
  • томатна паста — 60 г;
  • сметана — 150 г;
  • часник — 2 великих зубчики;
  • масло соняшнику без запаху;
  • чорний мелений перець;
  • хмелі-сунелі;
  • сіль;
  • оцет;
  • зелень.

Знадобиться 1,5 години.

Як приготувати печінку кролика на сковороді:

  • Печінка кролика порізати кубиками і покласти в розчин: 1 літр води і дві столові ложки оцту. Залишити на 20 хвилин.
  • Поки продукт вимочується, на крупній тертці часник натирають, змішують його зі сметаною і томатною пастою.
  • Цибулю ріжуть великими кільцями, замочують у склянці води. У воду додають чайну ложку оцту, і така ж кількість солі, добре перемішують. Залишають до закінчення приготування страви.
  • Печінка викладають на розпечену сковороду, обсмажують в маслі, помішуючи, 10-15 хвилин.
  • Додають суміш сметани, часнику і томатної пасти. Щоб розбавити консистенцію, потрібно додати пару столових ложок води і трохи рослинного масла.
  • Додати спеції і зелень.
  • Коли страва буде готове, вимкнути плиту, додати цибулю, все перемішати.
  • Залишити на плиті, дати настоятися.

Подавати з сочевицею або гарніром з круп.

Як приготувати паштет з печінки кролика

Для приготування вам знадобиться:

  • 500 г печінки кролика;
  • 60 г вершкового масла;
  • цибулина середнього розміру;
  • рослинна олія;
  • перець чорний мелений, сіль.
Дивіться також:  Манти – 10 рецептів приготування соковитих мантів з фаршем та цибулею

Процес займе 1,5 години.

Процес покроково:

  • Печінку промивають, ріжуть шматочками.
  • Смажать на сковороді 10 хвилин, після акуратно вливають гарячу воду. Стільки, щоб субпродукт майже повністю опинилася у воді.
  • Півгодини необхідно гасити печінка на повільному вогні.
  • Додають цибулю, залишають ще на 10 хвилин.
  • Печінка охолоджують, подрібнюють у блендері разом з маслом.
  • Перед подрібненням необхідно додати приправи і посолити.

З овочами в мультиварці

Цей рецепт пояснить, як приготувати печінку кролика в мультиварці.

Вам знадобиться:

  • 700 г печінки кролика;
  • лист лаврушки;
  • 140 г жирної сметани;
  • пшенична борошно — 30 р;
  • сіль і прянощі на розсуд кулінара;
  • 3 цибулини;
  • 2 болгарських перцю;
  • цукіні;
  • 150 мл води;
  • 2 великих моркви.

З часу страва готуватиметься 45 хвилин.

Як готувати:

  • Нарізати печінку дрібними кубиками.
  • Подрібнити цибулю, кабачок і перець.
  • Моркву натерти на дрібній тертці.
  • З’єднати окремо сметану, воду і прянощі.
  • Спочатку мультиварку вмикають на режим «Обсмажування» або «Випічка», обробляють овочі в наступній послідовності: цибуля, морква, цукіні, перець і тільки потім додають печінку.
  • Тепер до складу вливають сметанную суміш, кладуть лавровий лист і борошно.
  • На 15-20 хвилин залишають на режимі «Гасіння».

Печінка кролика в сметані з овочами краще подавати зі свіжим салатом.