Як приготувати печінку яловичу смачною і м’якою?

Яловича печінка – складний у приготуванні продукт. Потрібно використовувати чимало кулінарних хитрощів, щоб перетворити її в ніжне смачне блюдо. Напевно кожній господині цікаво буде знати, як приготувати печінку яловичу смачною і м’якою. Є безліч таких рецептів.

Готуємо яловичу печінку смачною і м’якою в сметані

Смак обговорюваного субпродукту чудово поєднується з жирною сметаною, особливо з домашньою. Крім сметани (4 ст. л.) використовується: 550-650 г печінки, сіль, велика біла салатна цибулина, борошно. Як приготувати печінку в сметані, описано далі.

  • Цибулю дрібно рубається і смажиться в будь-якому розпеченому жирі до золотистого відтінку.
  • Печінка гострим ножем звільняється від плівки, промивається, обсушивается і крупно ріжеться. Якщо під ножа в процесі попалися щільні судини, то їх потрібно видалити.
  • Кожен шматок обвалюється в борошні із сіллю і злегка обсмажується.
  • Далі м’ясний продукт викладається в каструлю, присипається пассированным овочем, заливається соусом зі сметани, борошном і 400 мл кип’яченої води. Рідина підсолювати і присмачується будь-якими приправами за смаком.
  • На повільному вогні вміст каструлі гаситься 20-25 хвилин.
  • Вийшла смачна підлива при подачі з картоплею, гречкою або макаронними виробами.

    Печінка по-строгановськи в мультиварці

    За цим рецептом примхливий субпродукт готується довго, але смак вийде ніжним. Для приготування страви береться: 750 г печінки, 1 ч. л. солі, 2 білих цибулини, чорний мелений перець, 1,5 ст. води, помідор, 4 ст. л. жирної сметани, 2 ст. л. пшеничного борошна.

  • Печінка миється, чиститься від проток і ріжеться мініатюрними шматочками.
  • Цибуля подрібнюється кубиками, після чого продукти разом готуються на маслі в режимі «Випічка» 12 хвилин.
  • Після додавання борошна компоненти смажаться ще 6-7 хвилин.
  • Помідор разом зі шкіркою ріжеться кубиками і також відправляється в чашу.
  • Ще через 3-4 хвилини можна заливати продукти сумішшю з сметани і теплої води, заздалегідь підсоленій і перченої.
  • У програмі «Гасіння» закуска готується 35-40 хвилин.
  • Дивіться також:  Курка по-китайськи – 7 рецептів приготування

    Після сигналу пристрою, можна наполягати блюдо при постійному підігріві ще деякий час, щоб максимально пом’якшити готовий продукт.

    Бефстроганов зі сметаною і цибулею

    Для цього традиційного частування будь-які використовуються м’ясні продукти нарізати особливим чином – довгими тонкими брусками. З компонентів потрібно взяти: 450 г печінки, сіль, 1 ст. л. борошна, білу цибулину, 230 г жирної сметани, 2/3 скл. води.

  • Печінку нарізати після очищення від прожилок і плівок.
  • Шматочки обсмажують на розжареній олії до легкої скоринки, після чого посипаються півкільцями цибулі і разом нудяться на повільному вогні ще 6-7 хвилин.
  • Борошно розчиняється в холодній воді і в окремій ємності вариться пару хвилин до загустіння. Далі рідина додається сметана і доводиться до кипіння.
  • Отриманим соусом заливається субпродукт з цибулею.
  • Гасити частування під закритою кришкою потрібно ще 6-7 хвилин.
  • На цьому етапі додається сіль за смаком.
  • Тонкі скибочки печінки відмінно розм’якшуються.

    Варіант приготування в молоці

    Найпростіший спосіб смачно приготувати яловичу печінку – загасити її в молоці. Крім субпродукту (430 р), буде використовуватися: 130 мл питної води, сіль, пара зубчиків часнику, 2 цибулини, 3,5 ст. л. борошна. Молока буде досить однієї склянки.

  • Печінка миється, чиститься від усього зайвого, ріжеться на шматочки і добре відбивається спеціальним молотком.
  • Скибочки обвалюються в підсоленій борошні і обсмажуються в розпеченому маслі.
  • Спочатку м’ясо заливається водою і посипається півкільцями цибулі.
  • Через кілька хвилин після закипання рідини, що вливається тепле молоко. Після початку кипіння масу потрібно часто помішувати.
  • На повільному вогні страва буде нудитися 5-7 хвилин.
  • В кінці приготування необхідно відправити у посуд часник, пропущений через прес.

    Як смачно посмажити яловичу печінку на сковороді?

    Навіть на звичайній сковороді можна зробити печінку ніжною і соковитою, причому, з мінімальним набором продуктів. Крім самої печінки (670 м), потрібно взяти: 2 ріпчасті цибулини, сіль, 120 г пшеничного борошна.

    Дивіться також:  Кукурудзяна каша в мультиварці на молоці – 5 рецептів приготування

  • Субпродукт промивається і очищається від плівок, після чого нарізають невеликого розміру стейки.
  • Ріпчасті цибулини нарізати півкільцями.
  • Спочатку стейки обвалюються в підсоленій борошні, укладають на сковороду з розпеченим маслом, зверху покриваються овочевими скибочками і смажаться з одного боку 5-6 хвилин. Потім перевертаються, при необхідності додатково солятся і готуються під кришкою ще 8-9 хвилин.
  • Можна подавати вийшло частування з будь-часниковим соусом.

    Ніжні печінкові котлети

    Діткам з печінки особливо подобаються котлети. Як загусник для фаршу з субпродукту буде виступати просеянная пшеничне борошно об’ємом 90 грам. Також береться: 470 г печінки, сіль, цибулина, маленька ложка крохмалю, 130 г сала, яйце, чорний перець.

  • Печінка з овочем і салом перетворюється в однорідний фарш. Для цього можна застосовувати будь-який пристрій, яке виявилося під рукою.
  • В отриману масу відправляється борошно, крохмаль і збите віночком куряче яйце.
  • Печінкова суміш ложкою викладається у невелику кількість розпеченого масла. Смажаться котлетки недовго – за кілька хвилин з обох сторін. Інакше вони можуть втратити свою ніжність.
  • Такі котлети смачно подавати з будь-яким гарніром.

    Як відварити яловичу печінку, щоб була м’яка?

    Відварювання – найпростіший спосіб приготування обговорюваного субпродукту. Головне, знати, як це робити правильно.

  • Після того як шматок печінки буде промитий і очищений від прожилок і плівок, він заливається холодним молоком або звичайною питною водою. Залишити його в рідини необхідно приблизно на годину.
  • Далі печінка віджимається, заливається новою водою і відправляється на плиту при середньому нагріві.
  • Готується субпродукт 35-45 хвилин. Щоб прискорити процес, потрібно нарізати печінку невеликими шматками. Тоді вона приготується через 15-17 хвилин після закипання.
  • Солиться продукт за 5-7 хвилин до закінчення варіння.
  • Дивіться також:  Страви з качки – 18 рецептів приготування в домашніх умовах

    Якщо проткнути шматок печінки виделкою і з неї виділиться рожевий сік, значить, м’ясо ще не готове.

    Соковитий рецепт з овочами

    З овочами яловичу печінку особливо смачно смажити. Крім субпродукту (450 г), береться: томат, морква, 120 г стручкової квасолі, 10 г солі, біла ріпчаста цибулина, солодкий болгарський перчик, 2-3 часникового зубчики, 400 мл молока, 3 ст. л. соєвого соусу без добавок.

  • Печінка ріжеться навпіл і замочується в молоці.
  • Овочі крупно нарізати і обсмажуються 3-4 хвилини на жирі (без томатів).
  • Обсмажені продукти зсуваються на краю сковорідки, а посередині готується подрібнена на шматочки печінку. Коли вона побіліє, можна змішувати продукти і готувати разом до повної готовності м’ясного компонента.
  • В останню чергу маса солиться, до неї викладаються скибочки помідорів, вливається соєвий соус і всипається подрібнені зубки часнику.
  • Через 2-3 хвилини страва повністю готове.
  • Можна додавати в закуску орегано та інші сухі приправи. Це дозволить наситити яловичу печінку пікантними ароматами трав.

    М’яка і смачна печінку для дітей – оладки

    Такі ніжні оладки готуються навіть для найменших відвідувачів дитячого садка. Вони допоможуть урізноманітнити білкове меню крихти. Крім печінки (180 г), береться: половинка ріпчатої цибулі, яйце, 1 ч. л. солі, 60 г білого борошна.

  • Печінка вимочується в крижаній воді, обсушивается паперовим рушником і крупно нарізати. В процесі потрібно видаляти великі жовчні протоки, жили і плівки.
  • Разом з очищеною цибулиною субпродукт перетворюється в однорідний фарш.
  • У суміш додається яйце і пшеничне борошно. Основа оладок солиться і вимішується, щоб розчинилися грудочки.
  • Спочатку частування злегка обсмажується на будь-якому жирі, а потім доводять до готовності в духовці, нагрітій до 170 градусів.

    Прокрутка до верху