Як приготувати пиріжки з капустою в духовці на сковороді – 10 дуже смачних рецептів

Пройшли ті часи, коли вміння спритно поводитися з тістом викликало заздрість і захоплення. З появою можливості купити будь готовий продукт, образ домашньої їжі почав знецінюватися. Однак багато хто не байдуже ставляться до свого харчування, і хочуть насолоджуватися їжею, склад якої їм заздалегідь відомий. Якщо вам цікаво, як приготувати пиріжки з капустою у себе вдома з смачних якісних продуктів, ласкаво просимо в світ доступних і пізнавальних рецептів.

Пиріжки з капустою, смажені на сковороді

Смак пиріжків, приготованих на сковороді, незрівнянний. Поєднання хрусткої скоринки, ніжного тіста і соковитою капустяної начинки викликають бажання поїдати це ласощі в неймовірних кількостях.

Ну а тих, хто стежить за фігурою, закликаємо бути обережними!

Тісто для цих надзвичайно ніжних пиріжків замішується на кефірі. Спочатку напій потрібно виставити з холодильника і дати йому нагрітися до кімнатної температури.

Потім слід підготувати кефірну опару. Змішаємо склянку напою, два яйця, столову ложу цукру і ложку рослинної олії. Додамо 10 г сухих дріжджів швидкодіючих. Все акуратно перемішати ложкою. Залишимо при кімнатній температурі бродити. Через 20 хвилин маса помітно збільшиться в об’ємі і покриється безліччю дрібних бульбашок.

Почнемо місити тісто. Всього на нього має піти 1,5 склянки борошна. Змішаємо її з дрібкою солі. Будемо додавати борошно частинами в два заходи, кожен раз, як слід, вимішуючи тісто.

Після того як борошно закінчиться, помнем тісто ще 15 хвилин. Вкриємо вафельним рушником. Залишимо на півгодини відпочивати.

За цей час приготуємо начинку. Порубаємо 400 г капусти і одну моркву. Додамо до овочів півсклянки води, сіль, перець. Згасимо протягом 15 хвилин.

Наприкінці додамо півсклянки томатного соку. Будемо тушкувати без кришки до повного випаровування вологи.

З тіста сформувати кульки довільних розмірів. Розкотимо кожен шматок до товщини 5-7 мм На середину заготівлі покладемо начинку. Защипнем краю. Обсмажимо пиріжки в олії на відкритій сковороді з двох сторін до хрусткої скоринки.

Це блюдо можна подавати до чаю, але особливо смачно їсти зі сметаною.

Рецепт для тих, хто постить

Ті, хто дотримують пост, можуть не відмовляти собі багато смачної домашньої випічки. Для них існує рецепт, в якому немає жодного зайвого продукту.

Для приготування пісного тіста ссыплем в миску 3 склянки борошна. Змішаємо її з чайною ложкою солі і цукру. До сипучих продуктів додамо 1,5 чайної ложки швидкодіючого дріжджового порошку.

Раздвинем масу посередині ложкою. Наллємо в поглиблення склянку теплої води. Зберемо тісто в єдиний клубок. Залишимо його на годину в теплі. Поки воно піднімається, приготуємо начинку:

  • наріжемо тонкою соломкою півкілограма капусти;
  • обомнем її руками, щоб вона стала трохи м’якше;
  • обсмажимо капусту з сіллю і перцем на помірному вогні в маслі під кришкою до повної готовності.
Дивіться також:  Рулетики з шинки – 6 смачних рецептів приготування з різними начинками

Тісто ще раз обомнем. Поділимо на кульки, з кожного розкотимо корж. Наповнимо начинкою. Сформуємо пиріжки.

Обсмажимо закуску з кожної сторони. Підрум’янимо пісні пиріжки з капустою в маслі під кришкою.

З дуже смачною начинкою з квашеної капусти

Пиріжки з квашеною капустою підрум’янимо в духовці, від цього вони стануть ще більш привабливий вигляд.

Перед приготуванням тіста розведемо 10 г пресованих дріжджів двома ложками води. Підсолодимо розчин 2 столовими ложками цукру.Незабаром дріжджі почнуть працювати. Через 15 хвилин їх можна буде використовувати для замішування тіста.

Додамо до опарі 3 столові ложки олії і склянку кислого молока. Молоко повинно бути теплим. Борошно будемо додавати частинами, щоразу збираючи грудочки і вимішуючи тісто. На формування щільного грудки піде приблизно 3 склянки борошна.

Залишимо тісто в теплі, а поки що воно піднімається, займемося начинкою:

  • обсмажимо в рослинному маслі одну цибулину і одну моркву;
  • додамо до овочів ложку цукру;
  • змішаємо начинку з 400 г квашеної капусти;
  • залишимо овочі нудитися на повільному вогні протягом 20 хвилин.

Начиним заготовки смачним фаршем. Сформуємо пиріжки. Після того, як вони трохи відпочинуть, відправимо їх у духовку випікатися при 190С. Через півгодини пиріжки підрум’яняться, їх можна буде вийняти з духовки і подати до столу.

Печені пиріжки з капустою

Печені пиріжки готуються не тільки з дріжджового тіста, але і з звичайного кефіру. Вони виходять не такими пишними, але зате не вимагають довгої метушні.

Для приготування тіста потрібно заздалегідь вийняти з холодильника кефір. Нехай він нагріється до кімнатної температури.

Наллємо в миску склянку теплого напою. Додамо в нього третина чайної ложки соди. Почекаємо, поки реакція закінчиться, і весь кефір покриється пухирцями.

Трохи посолити тісто. Додамо для еластичності 3 ст. ложки олії. Борошно будемо вводити частинами. З кожним разом тісто потрібно збирати в грудку. Борошна має піти не більше трьох склянок.

Залишимо тісто в спокої на півгодини, після цього воно стане помітно м’якше і еластичнішою.

Обсмажимо на олії порізану капусту. Коли вона потемніє, закриємо кришкою і дамо овочу потушиться ще 20 хвилин. Не забудемо посолити і поперчити начинку.

Зліпимо з усієї кількості тіста пиріжки. Викладемо їх на лист, покритий пекарської папером. Змастимо жовтком для надання золотистого кольору. Поставимо в духовку приблизно на 30 хвилин випікатися при 180С.

Дивіться також:  Курка у вершковому соусі – 9 рецептів приготування

З дріжджового тіста в духовці

По-справжньому пишні, здобні булочки можна приготувати тільки з дріжджового тіста. Нам необхідно замісити опару: змішати склянку борошна, чотири ложки цукру, 18 г сухих дріжджів і тепле молоко (300 мл). Залишена в теплі опара через 20 хвилин підніметься і покриється шапочкою з бульбашок.

Додамо до тіста інші інгредієнти. Высыплем борошно (5 склянок). Розіб’ємо два яйця. Підмішати 220 г розплавленого вершкового масла. Злегка посолити.

Сформуємо кульку. Поставимо миску з тестом поверх каструлі з закипаючою водою, так тісто підніметься швидше.

Поки воно доходить, обсмажимо на сковорідці цибулину і 300 г печериць. Капусту в кількості 1 кг поріжемо і відваримо в підсоленій воді протягом 5 хвилин. Потім злегка обсмажимо в олії з готовими цибулею і грибами. Заправку посолимо і поперчимо.

Зліпимо пиріжки довільної форми. Викладемо їх на змащене маслом деко. Додамо заготівлях глянцю збитим жовтком. Поставимо в гарячу піч (200С) на 15 хвилин. Пиріжки з капустою в духовці готові.

Картопляні пиріжки з капустою

Пиріжки з картоплі апетитні як в гарячому, так і холодному вигляді. А готуються вони настільки просто, що з цим впорається будь-яка господиня.

Відварити 10 картоплин. Розтлумачте їх в пюре. Коли картопля трохи охолоне, додайте до неї 40 г вершкового масла, два яйця і буквально чотири ложки борошна. Замісіть тісто, не забудьте його підсолити.

Використовуючи приблизні пропорції, приготуйте начинку. Обсмажте до золотистої скоринки цибулю, моркву і тонко шинковану капусту. Начинку посипте сіллю, при бажанні поперчіть.

Формуйте пиріжки, змочуючи руки в холодній воді. Обваляйте заготовки в борошні й обсмажте в олії з двох сторін на сковорідці. Ситні пироги готові.

З прісного тіста без дріжджів

Із зазначеної кількості продуктів повинно вийти 15 пиріжків. Змішайте півсклянки води, півсклянки олії без запаху і пів чайної ложки солі.

Поступово введіть борошно. Має піти не більше 2 склянок. Замісіть тісто. Залиште його під плівкою на півгодини.

Для начинки беруть 300 г свіжої молодої капусти і одну невелику моркву. Капусту дрібно ріжуть. Моркву труть на тертці. Овочі тушкують з половиною склянки томатного соку. Приправляють сіллю і перцем.

Тісто розкачують дуже тонко. Ділять його на 15 прямокутників. На край кожного кладуть начинку. Згортають рулетами.

Пиріжки укладають на деко поверх пекарської папери. Прибирають в духовку на 20 хвилин. Страва готується при 180С.

Виходить легким і дуже ситним.

З додаванням в начинку яєць

Варене яйце додасть начинці м’якості, а також різноманітить смак. Спробуйте зробити швидкі пиріжки з капустою і яйцем з лаваша. Заздалегідь купіть два аркуші тонкого хліба.

Дивіться також:  Котлети із щуки – 8 рецептів приготування

Порубаєте невеликий качан не занадто дрібно. Відваріть картоплю в солоній воді. Приблизний час приготування 20-25 хвилин. Відкиньте готову начинку на друшляк. Змішайте капусту з двома посіченими вареними яйцями.

Розділіть кожен лаваш на прямокутники. Розкладіть начинку. Поверніть шматочки рулетами.

Застеліть деко пергаментом для випікання. Розкладіть на ньому всі заготовки. Змастіть поверхню кожного пиріжка збитим жовтком. Випікайте при 200 до появи хрусткої скоринки.

З листкового тіста

Далеко не кожна господиня любить возитися з тестом. На щастя його можна купити майже в будь-якому магазині. Залишається тільки постояти з начинкою. І через кілька хвилин гірка рум’яних пиріжків виявиться на вашому столі.

Розморозьте готовий пласт листкового тіста. Вийміть 500 г квашеної капусти з розсолу. Поріжте її більш дрібно. Обсмажте в олії цибулину і з’єднайте її з квашеною капустою. Тушкуйте овочі на повільному вогні з додаванням ложки цукру і ложки томатної пасти. У готову суміш покладіть 100 г порізаного смужками бекону.

Розкачайте тісто до товщини 0,5 див. Поділіть пласт на квадрати потрібного розміру. На кожен шматок ближче до середини викладіть начинку. Скріпіть краю так, щоб вийшли трикутники.

Викладіть заготовки на кулінарний пергамент. Змастіть їх яйцем і посипати кунжутом. Печіть пиріжки з квашеною капустою при 200С. Приблизний час готування 15 хвилин.

Швидкі пиріжки з капустою на кефірі

Особливість тесту на кефірі в тому, що воно не любить, коли на нього кладуть багато борошна.

Якщо перестаратися, то тісто вийде жорстким і клейким, тому, коли сумніваєтеся, знайте, що муки краще не доповісти.

У мисці змішайте яйце, столову ложку олії, склянку теплого кефіру, ложку цукру, пів чайної ложки солі і половину чайної ложки соди. Зачекайте, поки перестане утворюватися піна.

Поступово вводите борошно, спочатку один стакан, потім другий. Кожен раз збирайте грудки тіста ложкою. Замісіть основу, протираючи руки рослинним маслом. Покладіть тісто під плівку на півгодини.

Обсмажте 400 г капусти з одного штучкою цибулі і моркви. Додайте до них крапельку цукру і приблизно пів чайної ложки солі.

З тіста і начинки зліпити пиріжки довільного розміру. Обсмажте кефірно-капустяні заготовки в олії на сковороді з двох сторін.

Тушкована капуста – дуже смачна начинка для пиріжків. З нею випічка виходить ніжною і ароматною. Експериментуйте з тестом. Як показує практика, завжди можна знайти хвилинку, щоб наліпити гірку пиріжків до чаю. Цей процес не настільки складний, як здається на перший погляд.

Прокрутка до верху