Як приготувати плов з куркою? 7 докладних рецептів приготування
Плов є багатонаціональним стравою з тривалою історією. Цікаво, що спочатку воно було вегетаріанським, але сьогодні важко уявити собі обговорюване частування без м’яса. Далі розповідь піде про те, як правильно і смачно приготувати плов з куркою.
Як приготувати плов з куркою в каструлі?
Склад продуктів: 770 г курятини, по 320 г цибулі і моркви, кухонна сіль, 2 головки часнику, трохи менше літра фільтрованої води, 410 г рису, плову, спеції.
Промиті і обсушені шматки курки прямо у каструлі з товстим дном обсмажуються на великій кількості рафінованої олії.
Коли вони набудуть легкий золотистий відтінок, можна висипати до м’яса півкільця цибулі і великі довгі бруски моркви. Разом продукти смажаться ще 6-7 хвилин.
За смаком додається сіль і будь-які приправи.
Зверху викладається сирий рис, промитий до прозорої води. У нього встромляються головки часнику, позбавлення від лушпиння.
Інгредієнти заливаються гарячою водою.
Під кришкою плов у каструлі готується близько півгодини до повного випаровування рідини. Заважати блюдо в процесі не потрібно.
Готуємо по-узбецьки в казані
Склад продуктів: 1 морква, повний стакан довгозернистого рису, 2 червоні цибулини, кухонна сіль, 270-290 г курятини, по дрібці барбарису і солодкої паприки, нерафінована соняшникова олія, 3 великі часникові часточки.
Морквина очищається і ріжеться тонкою соломкою, цибулю – півкільцями.
У казані з нерафінованою олією спочатку смажиться один цибулю, а потім він готується вже разом з морквою. Овочі повинні злегка розм’якнути.
Далі в казан закладаються великі шматки м’яса, а після всипати прянощі і сіль за смаком.
Продукти заливаються склянкою гарячої води і 12-14 хвилин нудяться під закритою кришкою при частому помішуванні.
Зверху на піджарку викладається добре промитий рис. В нього в різних місцях встромляються очищені часникові часточки.
Після закипання блюдо готуватися під кришкою на маленькому вогні до вбирання рідини.
В мультиварці
Склад продуктів: велика морква, чверть куряча (300-350 г), рафінована олія, 380 г пропареного рису, 630 мл води, цибулина, головка часнику, ароматні трави.
Спочатку довільно нарізані овочі готуються в режимі смаження або випічки до рум’яності.
Далі до них, викладаються шматки курятини. М’ясо при нарізці також не потрібно занадто дрібнити.
Разом продукти смажать до тих пір, поки курка не побіліє.
Залишилося додати ароматні трави і сіль.
Зверху викладається сухий рис і неочищена головка часнику. Якщо правильно обраний сорт крупи, то промивати її не потрібно.
В чашу «розумної» каструлі виливається гаряча вода.
Ароматний плов з курки в мультиварці готується у відповідній програмі до її закінчення. Важливо залишити блюдо настоюватися ще на 12-14 хвилин в режимі підігріву.
З грибами
Склад продуктів: 2 цибулини, 280 г грибів, 1,5 склянки рису, плову, 330 г курячого філе, 3 моркви, 3-4 часточки часнику, рафінована олія, сіль, трохи шафрану, зіри і куркуми.
На сильному вогні до рум’яного кольору смажиться соломка кубики моркви і цибулі.
Далі вони вже готуються з скибочками філе, доки воно не побіліє.
Зверху розподіляється ретельно промитий рис. Крупа розрівнюється лопаткою, а після, в неї встромляються очищені часникові часточки.
Маса солиться і заливається водою. Рідина повинна бути на 1 см вище за інших інгредієнтів.
Під кришкою майбутній плов буде нудитися 17-20 хвилин.
В цей час на окремій сковорідці обсмажуються гриби.
Коли страва майже готова, в нього закладаються спеції. Поверх частування викладаються смажені гриби. Після цього плов повинен настоюватися ще 12-14 хвилин.
Перед подачею до столу страву ретельно перемішується.
Склад продуктів: 570 г курятини, велика морква, 2 головки цибулі, 2 склянки рису «Баракат», 4-5 часникових зубчиків, сіль, рафінована олія.
Спочатку на сковорідці по черзі смажаться крупно нарізані овочі. Потім вони готуються вже з шматками курки. Для такої страви підійдуть будь-які частини тушки.
Вміст сковороди солиться.
Зверху розподіляється промитий рис, який хаотично вставляються часникові часточки. Після, в сковороду виливається 3 склянки фільтрованої холодної води.
Спочатку плов з куркою в сковороді готується на сильному вогні 10-12 хвилин, а потім ще 12-14 хвилин на повільному. Перед подачею до столу частування потрібно настоятися ще 10 хвилин під кришкою.
Розсипчастий і смачний плов в духовці
Склад продуктів: 1 морква, 7-8 курячих стегон, 270-290 г довгозернистого рису, ароматні трави для плову, 3-4 невеликі цибулини, 2 ст. ложки солодкої гірчиці.
З стегон знімається м’якоть, солиться і змішується з гірчицею. На кісточках також повинно залишитися трохи м’яса.
Овочі викладаються на дно скляної форми. Зверху розподіляється промитий рис, і сиплються приправи.
Інгредієнти перемішуються і заливаються водою, рівень якої повинен бути нарівні з рисом.
Зверху викладається замаринована м’якоть і кістки з м’ясом.
Під кришкою плов буде готуватися в духовці 90-110 хвилин. Достатньо температури 180-190 градусів.
З додаванням чорносливу
Склад продуктів: 2 моркви, 1,5 гранчастого стакана рису, 720 г курятини, головка часнику, по 5 грам куркуми і зіри, 8-9 шт. чорносливу, 2 цибулини, сіль, свіжа зелень.
Овочі подрібнюються і обсмажуються на рафінованій олії. Коли вони зарум’яняться, у сковорідку можна додавати спеції, сіль і шматки курки. Разом продукти готуються до тих пір, поки м’ясо не побіліє.
Зверху розподіляється добре промитий рис. В його поверхню в різних місцях встромляються часникові часточки і чорнослив.
Зверху виливається вода. Вона повинна бути на палець вище рівня крупи.