Ніжні, м’які, соковиті, апетитні пончики створені, щоб бути головною прикрасою на чаюванні. Їх можна зробити і своїми руками з вершками, шоколадом, глазур’ю або цукровою пудрою. Ми розповімо, як приготувати пончики правильно.
Пончики — класичний рецепт
Пончики можна приготувати кількома способами. Класичний рецепт найпростіший і надійний.
У духовці
Випічка виходить з духовки ніжною, соковитою. Пончики просто тануть у роті.
Необхідні інгредієнти:
сметана — 0,1 кг;
борошно — 0,2 кг;
два яйця;
молоко — 20 мл;
жменя волоських горіхів;
кориця — 4 гр;
вершкове масло — 100 гр;
розпушувач тіста — 12 гр;
цукор — 80 гр.
Покрокове приготування:
Заздалегідь вийміть масло з холодильника. Як тільки воно розм’якшиться. Перетворіть його в однорідну масу у блендері.
Туди ж додайте цукор, і розбийте яйця.
З’єднайте в мисці розпушувач і борошно. 1/2 від цієї кількості перекладіть в блендер і збийте з додаванням сметани.
Отриману масу перекладіть до що залишилася борошно в миску.
Форму для пончиків обробіть рослинним маслом і завантажте тісто в кожну з них.
Не кладіть занадто багато тесту, так як в процесі випічки воно підніметься.
Час приготування — 35 хвилин. Температура духовки — 180 градусів.
Для глазурі змішайте в загальній посуді корицю, молоко і цукрову пудру.
Як тільки будуть готові пончики, остудіть їх і покрийте вийшла глазур’ю.
Можна насипати зверху подрібнені волоські горіхи. Приємного чаювання!
На сковороді
У сковороді пончики набувають гарну золотисту скоринку, а всередині тісто залишається повітряним, з мільйонами бульбашок.
Вам знадобиться:
цукровий пісок — 40 гр;
борошно — 0,9 кг;
дріжджі — 11 гр;
вода — 0,1 л;
молоко — 0,5 л;
олія — 0,5 л;
масло вершкового виду — 100 гр;
ванілін і сіль за смаком.
Тонкощі приготування:
Кип’ятимо воду і переливаємо її в миску, туди ж насипаємо цукор і дріжджі.
Розбиваємо в загальну масу яйця, наливаємо тепле молоко, додаємо м’яке масло, сіль і ванілін.
Всі разом перетворюємо в однорідну суміш з допомогою міксера.
Поступово додаємо борошно.
В результаті повинен вийти пружний колобок тесту.
Ставимо його підніматися в тепло на півтори години.
Збільшене в об’ємі тісто розгортаємо в млинець.
Беремо склянку і вдавлюємо в пласт тіста, наскільки його вистачить. Виходить багато маленьких кружечків.
У кожному з гуртків з допомогою склянки поменше робимо ще один кружечок. Це буде дірочка від пампуха.
Кружочкам надаємо руками пишність і кладемо на сковороду з олією.
Обсмажуємо з усіх боків по 2 хвилини.
У підсумку виходять золотисті жирні пончики, якщо ви не любите масло, то промокніть десерт серветкою.
Насипаємо на них цукрову пудру і подаємо до столу.
Залити дріжджі кип’яченою водою, і прибрати розчин на 15 хвилин.
В окремий посуд розбити яйця, налити молоко і дріжджі з водою, насипати цукор і половину всієї кількості борошна. Перемішати.
Покласти масло і досипати муку, ще раз змішати до однорідності.
Прибрати тісто в тепло на 2 години, за цей час він має добре піднятися і разомлеть.
Розкачуємо гурток тесту, а всередині нього робимо маленькі кружечки. Залишити їх на 60 хвилин.
Отримані пончики смажимо на сковороді на середньому вогні у великій кількості олії.
В якості начинки можна використовувати варення, заварний крем або розтоплений шоколад.
Закачуємо начинку всередину пончика з допомогою кондитерського шприца, а зверху обсипаємо ласощі пудрою. Приємного апетиту!
Варіанти начинок для пончиків і глазурі
В основному тісто для пампушок робиться за схожим рецептом, але начинки і глазур може бути сама різна. Для такого десерту використовується все, що знаходиться під рукою: фрукти, повидло, шоколад, цукрова пудра або кориця. Для начинки добре підійдуть згущене молоко, варення, топлений шоколад або сир. Все залежить від ваших уподобань. Можна зробити додаткове прикраса для пончиків, використовуючи цукрову пудру, волоські горіхи, ванілін або пластівці різних кольорів.
Глазур з шоколаду і малини
Основні інгредієнти:
протерта малина — 60 гр;
цукрова пудра — 100 гр;
темний шоколад — 50 гр;
молоко — 50 мл;
ваніль — 5 гр.
Як зробити приголомшливу глазур?
Налити в каструлю молоко, до нього додати ваніль і цукрову пудру. Нагрійте суміш на газу і занурте в неї кожен пончик. Після цього залишилася масу покладіть малину. Наберіть суміш у кондитерський шприц і розподіліть її по пончику, після цього в іншій посудині розплавте шоколад і повторіть те ж дію, що і з малиною.
Чорнична пончиковая глазур
Інгредієнти:
сік чорниці — 60 мл;
подрібнений цукровий пісок — 100 гр.
Як приготувати:
З’єднайте цукор з чорничним соком. Як тільки консистенція суміші стане густою, опустіть в неї пончики. В якості додаткового прикраси можна взяти цукрову пудру або пластівці.
Кольорова глазур
Список продуктів:
два яєчних білка;
лимонний сік — 40 г;
цукрова пудра — 200 гр;
морквяний і буряковий сік.
Спосіб приготування:
Збити білки разом з цукровою пудрою. Налити в цю масу лимонний сік. Далі розливаємо рідина в різні чашки, і в кожну з них додаємо сік різного кольору. Можна використовувати вишневий, апельсиновий сік або какао. Вмочаємо в глазурі пончики, чекаємо, поки вона висохне, і подаємо десерт до столу.