Пташине молоко вважається одним з найпопулярніших в світі десертів. Особливо сильно його люблять жінки і діти. Такі ласощі можна з задоволенням з’їсти на сніданок, як самостійне блюдо, а можна доповнити їм свій обідній раціон.
На прилавках кондитерських магазинів, пташине молоко займає почесне місце. Воно може бути у вигляді цукерок або торта, які завжди можна купити по дорозі додому. Ну а краще всього, звичайно ж, приготувати пташине молоко самостійно, в домашніх умовах. Зробити це не складе особливих труднощів навіть молодим і недосвідченим господаркам.
Для приготування пташиного молока вам потрібно:
- – яйця, 20 штук;
- – цукор, 4 склянки;
- – борошно, 4 столові ложки;
- – желатин, 80 грам;
- – Вершкове масло, 400 грам;
- – ванілін, 2 пакетика;
- – молоко, 2 склянки.
Як приготувати пташине молоко з даних інгредієнтів? Покроковий рецепт:
1). Попередньо необхідно залити желатин двома склянками води і прибрати на півгодини для розбухання.
2). Яйця розділити, білки злити в окрему миску і поставити в холодильник.
3). В іншу миску помістити жовтки і додати до них 2 склянки цукру. Отриману масу добре перемішати, до тих пір, поки вона не стане білою.
4). Молоко трохи розігріти і акуратно змішати його з борошном. Далі, отриманий продукт варити на водяній бані, постійно помішуючи, до тих пір, поки не загусне.
5). Отриману масу остудити.
6). Далі , на тій же водяній бані розчинити заздалегідь підготовлений желатин.
7). Підготовлені білки збити з цукром і поступово додати до них желатин. Сюди ж помістити жовтки і подрібнене масло.
8). Отриману масу добре збити міксером і залишити в холодильнику до повного застигання.
9). Щоб вийшли окремі цукерки невеликого розміру, потрібно розлити отриману масу по формах і відправити остуджувати саме в такому вигляді.
Пташине молоко – готово! Сподіваємося вам сподобався наш рецепт. Приємного апетиту! 🙂