Каша на молоці та воді
Цей спосіб має ряд переваг:
- каша виходить менш жирна, дієтична;
- вариться швидше;
- виходить більш в’язкою, разваристой.
Для цього способу приготування потрібно склянку промитого рису, літр рідини (зазвичай беруть навпіл воду і молоко), половина чайної ложки солі і цукор за смаком.
У каструлю налити холодної води, опустити промитий рис. Поставити на вогонь, як закипить, зменшити полум’я до мінімуму.
Тим часом окремо закип’ятити молоко, не забуваючи рівномірно помішувати рис, щоб не пригорав. Як випарується вода, в каструлю з кашею влити гаряче молоко, всипати сіль, перемішати і довести до готовності. В кінці додати цукор, трохи потримати на вогні і зняти. Рис повинен бути розвареним і м’яким. Це означає, що страва готова.
У кожну порцію покладемо по шматочку вершкового масла.
Є друга версія. Суть приготування в тому, що рис спочатку відварюється в простій воді до напівготовності, а потім його додають в кипляче молоко і всипати сіль, доварюють до завершення.