Рисова каша на молоці для дітей
Наведемо два рецепту на різний вік дитини. Для грудничка вариться рідка кашка в якості прикорму. Її можна готувати на коров’ячому або козячому молоці, а розбавляти до потрібної густоти грудним молоком або фільтрованої водою.
Готується перша кашка зі склянки рідини (половина води і стільки ж молока), четвертинки склянки рису. Варити рисову кашу в тій же послідовності, як і зазвичай. Зварити крупу на воді, потім додати в неї молока і варити 15 хвилин, постійно помішуючи. Після вогонь вимкнути і під кришкою дати каші розбухнути. Останній штрих — потрібне кількість каші пропустити через блендер і розбавити до потрібної консистенції кип’яченою водою або грудним молоком.
Другий спосіб — для більш дорослих хлопців. Каша виходить жирніше і набагато смачніше.
На одну порцію потрібно взяти:
- пару ст. ложок рису;
- води — 150 г;
- молока — 50 г;
- вершків жирних — 1 ст. ложку;
- цукор за смаком, ягоди, мед або варення.
В невелику посуд влити води і всипати крупу. Перемішавши, варити на слабкому вогні хвилин 10. Потім в кашу додати молока і проварити ще 10 хвилин, до того моменту, поки рідина буде ледь подрагиваться в посуді. Потім влити вершки, перемішати. Подавати з медом чи іншими солодкими добавками. Кашка виходить неймовірно смачною не тільки для дітей, але і для дорослих.