Каша з додаванням гарбуза
Дуже смачна каша з гарбузом, особливо якщо овоч попадеться добре визрілий, солодкий з насичено-оранжевим забарвленням. Немає — не біда, підсолодимо смак добавками.
Для приготування беремо:
- три чверті склянки крупи;
- пару склянок молока; півтори склянки води;
- шматок очищеної від насіння, шкірки і волокон гарбуза — приблизно 300 грамів;
- 2 ст. ложки цукру і чайну — солі.
У воді відварити до напівготовності нарізану на шматочки гарбуз. Надлишок води злити. Поки варився гарбуз, ви вже вскипятили молоко, додали в нього рис, цукор і сіль. Тепер залишилося додати відварену гарбуз і зверху розкласти промитий рис. Це важливо — саме зверху, не перемішуючи, інакше каша почне пригорати.
Тепер ставимо на малий вогонь, накриваємо каструлю кришкою, трохи її, відкривши, і варимо приблизно півгодини до загустіння. Якщо крупу попередньо замочити в теплій воді, час варіння скоротиться до чверті години. Рис за цей час повністю звариться.
При бажанні можна збільшити норму гарбуза. Від цього каша стане більш легкою.