Як приготувати рисову кашу на молоці

Каша з додаванням гарбуза

Дуже смачна каша з гарбузом, особливо якщо овоч попадеться добре визрілий, солодкий з насичено-оранжевим забарвленням. Немає — не біда, підсолодимо смак добавками.

Для приготування беремо:

  • три чверті склянки крупи;
  • пару склянок молока; півтори склянки води;
  • шматок очищеної від насіння, шкірки і волокон гарбуза — приблизно 300 грамів;
  • 2 ст. ложки цукру і чайну — солі.

У воді відварити до напівготовності нарізану на шматочки гарбуз. Надлишок води злити. Поки варився гарбуз, ви вже вскипятили молоко, додали в нього рис, цукор і сіль. Тепер залишилося додати відварену гарбуз і зверху розкласти промитий рис. Це важливо — саме зверху, не перемішуючи, інакше каша почне пригорати.

Тепер ставимо на малий вогонь, накриваємо каструлю кришкою, трохи її, відкривши, і варимо приблизно півгодини до загустіння. Якщо крупу попередньо замочити в теплій воді, час варіння скоротиться до чверті години. Рис за цей час повністю звариться.

При бажанні можна збільшити норму гарбуза. Від цього каша стане більш легкою.

Дивіться також:  Винний оцет: склад, застосування, чим можна замінити?
Прокрутка до верху