Як приготувати салат «Цезар» – 12 рецептів в домашніх умовах

Така закуска була придумана Цезарем Кардіні ще на початку минулого століття. Кожен кухар вносить в блюдо щось своє, але основа залишається незмінною. Далі розповідається, як приготувати салат «Цезар» самостійно вдома.

Класичний салат «Цезар» з куркою і сухариками

Інгредієнти: півкіло філе курки, 3-4 скибки білого подсохшего хліба, 60 г пармезану, пучок свіжого салатного листя, курячий жовток, 5-7 ст. ложок якісного оливкової олії, часник, часточки половини лимона, 2 ст. ложки гірчиці, дрібна сіль, суміш мелених перчиком.

  • Посічений часник заливається оливковою олією. Через 10-12 хвилин на ньому обсмажуються кубики білого хліба. За цей час масло максимально насититься ароматом часнику.
  • Філе птиці ріжеться дрібними шматочками, посипається перцем, сіллю і залишають хвилин на 15. Далі м’ясо обсмажується в останньому часниковому маслі.
  • Сир нарізане тонкими напівпрозорими пластинками.
  • Для заправки жовток «всмятку» розтирається з гірчицею, лимонним соком, сіллю. Можна додати будь-які спеції.
  • Всі підготовлені складові викладаються на листя салату.

В самому кінці класичний «Цезар» поливається готової заправкою.

Простий рецепт на швидку руку

Інгредієнти: 1 ч. ложка соку лимона, майонез, сухий часник, 120 г готових білих сухариків, 4 помідори черрі, 180 г твердого сиру, 4 листи пекінської капусти, велике філе курки, сіль.

  • Шматочки філе обсмажуються до рум’яності. Сир дрібно треться. Черрі ріжеться половинками, а капуста – тонкими смужками.
  • Всі компоненти з’єднуються.
  • Закуска присипається готовими сухариками.

Соус з майонезу, лимонного соку, сухого часнику і солі подається окремо.

З копченою куркою

Інгредієнти: пучок листя салату (найкраще – «Айсберг»), 70 г пармезану, 4 скибочки багета,2 копчених курячих стегенця, великий помідор, куряче яйце, 1 ч. ложка гірчиці, сік половинки лимона, італійські трави, дрібна сіль.

  • Для соусу: яйце некруто в блендері подрібнюється з лимонним соком і гірчицею. Суміш солиться, присипається приправами.
  • Кубики багета без скоринки обсушиваются на сухій сковороді.
  • Салат рветься руками, стегенце подрібнюється соломкою, сир треться, а томат ріжеться на великі часточки.

Всі складові поєднуються, посипаються сухариками і заправляють соусом.

З додаванням квасолі

Інгредієнти: чашка відвареної білої квасолі, 3 шматочки вчорашнього білого хліба, 60 г тертого сиру, щіпка гранульованого часнику, 5-6 листочків салату, помідор, червона цибулина, 60 мл йогуртового майонезу, дрібна сіль.

Дивіться також:  Салат Грибна поляна – 7 рецептів

  • Кубики хліба, присипані часником, обсмажуються до рум’яності.
  • Цибулю, помідори і салат довільно ріжуться і змішуються в салатниці.
  • До інгредієнтів висипається квасоля і грінки. Зверху треться сир.

Заправляється закуска йогуртовим майонезом за смаком солиться.

Цезар з пекінською капустою і куркою

Інгредієнти: 320 г пекінської капусти, 240 г курячої грудки, 90 г сиру, жменя готових білих сухариків, помідор, 80 мл соусу «Цезар», пара зубків часнику.

  • Відварна грудка остуджується і ріжеться брусками.
  • «Пекинка» шинкуется крупною соломкою, помідор нарізати довільно.
  • Сир подрібнюється за допомогою терки.
  • Всі інгредієнти з’єднуються в глибокій мисці.

Залишилося заправити готовий «Цезар» з куркою купівельними соусом, змішаним з подрібненим часником.

З яєчним соусом

Інгредієнти: два дуже великих курячих яєць, 1 ч. ложка солодкої гірчиці і стільки ж бджолиного меду, дрібку солі, 70 мл якісного оливкової олії, свіжовичавлений сік з половинки лимона, сухий часник за смаком, велика куряча грудка, соковитий, м’ясистий помідор, саморобні білі часникові сухарики, шматочок пармезану, пучок салатного листя.

  • Яйця варяться в окропі не довше однієї хвилини. Після охолодження він подрібнюється блендером. Якщо після варіння яйця перебували в холодильнику, перед подрібненням їх потрібно залишити на кілька годин при кімнатній температурі.
  • У блендер відправляється також мед, часник, гірчиця, сіль, сік лимона і оливкову олію. Всі інгредієнти ще раз з’єднуються.
  • Шматочки грудки обсмажують на сковорідці або готуються на грилі.
  • Помідор крупно ріжеться.
  • Салатні листя рвуться прямо руками.
  • Підготовлені продукти з’єднуються, посипаються дуже дрібно тертим сиром і сухариками, а також щедро поливається соусом.

Додаткова сіль закуски не потрібно. За смаком можна присипати салат і подрібненими волоськими горіхами.

З заправкою на основі майонезу з анчоусами

Інгредієнти: великий помідор, філе птиці, пучок салатного листя, жменя готових білих сухариків, шматочок твердого сиру, 3 ч. л. жирного майонезу, 1 ч. л. солодкої гірчиці, 3 анчоуса, пара зубків часнику за смаком, 60 мл свіжовичавленого лимонного соку, трохи менше склянки оливкової олії, по дрібці солі і перцю.

  • Насамперед варто зайнятися соусом для салату «Цезар». Для його приготування в чашу блендера або комбайна відправляється філе анчоусів, часник, свіжовичавлений сік цитрусового, майонез, гірчиця, сіль і перчик. Складові подрібнюються до стану пасти.
  • Потім у майже готовий соус потроху додається масло оливи, поки не вдасться домогтися бажаної консистенції маси.
  • Для основи салату будь-яким зручним чином подрібнюється томат, руками рвуться салатні листя.
  • Курятина ріжеться шматочками і готується на грилі. Можна і зовсім просто посмажити її або відварити.
  • Залишається з’єднати всі інгредієнти, залити їх соусом, присипати сухарями і тертим сирком.
Дивіться також:  Морква по-корейськи – рецепт в домашніх умовах

Перед подачею до столу заправку бажано охолодити не менше півгодини. Кількість часнику і гірчиці в ній варто регулювати за власним смаком.

Як приготувати з креветками?

Склад компонентів: 420 г великих креветок, пучок салату, великий кусень білого хліба, 4-5 шт. черрі, 2 курячих яйця, часник, 2/3 ст. оливкової олії, 3-4 ст. ложки свіжовичавленого соку лимона, по 1 ч. л. бальзамічного оцту, цукру-піску і гірчиці, сіль, суміш мелених перчиком.

  • Щоб зробити салат «Цезар» за таким рецептом смачним, в першу чергу доведеться вибрати якісні креветки. Вони повинні бути м’ясистими і не перемороженными. Морепродукт відварюється у воді з лавровим листом або смажиться на оливковій олії з часником.
  • Хліб без скоринки готується на що залишився в сковороді олії до рум’яності.
  • Помідори ріжуться половинками, сир дрібно треться, салат рветься прямо руками.
  • Для соусу потрібно з’єднати всі продукти, що залишилися. Яйця перед цим варяться не довше 1 хвилини. Компоненти перетираються блендером.

Всі підготовлені продукти з’єднуються в салатниці і заправляються готовим соусом.

З беконом і яйцями

Інгредієнти: салат-латук (качан), 1 ст. ложка натурального йогурту (несолодкого), жменю саморобних білих часникових грінок, 6 смужок бекону, 2 варених яйця, 60 г дрібно тертого пармезану, кілька крапель соку лимона, сіль, 4 ст. ложки оливкової олії.

  • Бекон смажиться на сухій сковороді. Варені яйця ріжуться четвертинками.
  • Салат рветься руками.
  • Продукти з’єднуються в салатниці, посипаються сиром, грінками.

Подається закуска до столу відразу ж з заправкою з змішаного йогурту, соку лимона, оливкового масла і солі.

З додаванням волоських горіхів

Інгредієнти: 80-90 г будь-якого твердого сиру, середня куряча грудка, 90 г ядерець волоських горіхів, білий хліб для сухариків, сухий часник, майонез, пучок зеленого салату, сіль.

Дивіться також:  Салат з квасолею та куркою – 10 рецептів приготування

  • Салат рветься руками. Сир ріжеться мініатюрними кубиками. Ядерця горіхів крупно рубаються.
  • Грудка відварюється в солоній воді, після чого ділиться на волокна.
  • Кубики білого хліба сбрызгиваются маслом, присипаються часником і підсушуються в духовій шафі до «хрустящести».

Всі інгредієнти змішуються, солятся і заправляються майонезом. Щоб сухарики від соусу не перетворилися в малоапетитну «кашу», засипати їх у закуску потрібно безпосередньо перед подачею частування до столу.

Цезар з куркою, помідорами та сиром

Інгредієнти: 6-7 перепелиних яєць, 420 г філе копченої курки, 6 помідорів чері, 90-110 г твердого сиру, готові білі сухарики з часником, півкіло салату «Ромен» (або будь-якого іншого листового), ¾ склянки оливкової олії, кілька крапель лимонного соку, 1 ч. ложка Вустерського соусу, сіль, перець за смаком.

  • Курочка нарізане тонкими брусочками.
  • Сир розділити порівну. Половина – дрібно треться, а частина, що залишилася нарізається тонкими слайсами.
  • Від зварених круто яєць будуть використовуватися тільки жовтки. Вони перетираються з лимонним соком і спеціальним соусом, змішуються з маслом, сіллю, перцем.
  • По містку чашку висипаються шматочки курятини, половинки помідорів чері, тертий сир, порваний руками салат.
  • Зверху закуска прикрашається сухариками і сирними слайсами.

Соус подається до частування окремо, після того, як він настоїться не менше 12-15 хвилин на холоді.

Дієтичний рецепт приготування

Інгредієнти: 60 г тертого пармезану, свіжий часник за смаком, готові хрусткі крутони з білого хліба, великий м’ясистий помідор, качан салату «Ромен», 4 ст. ложки лимонного соку, 6 шт. філе анчоуса, 6 ст. ложок якісного оливкової олії, куряча грудка, 1 ч. ложка діжонської гірчиці, дрібна сіль.

  • Курка вариться або запікається в фользі, після чого дрібно ріжеться.
  • Філе риби, часник за смаком, сік лимона і гірчиця поміщаються в чашу блендера, після чого збиваються в густу однорідну масу.
  • У соус додається сіль і масло.
  • Салат крупно шинкуется, помідор довільно нарізати.
  • Всі підготовлені інгредієнти з’єднуються в салатниці і заливаються соусом.

Прикрашається закуска крутонами і тертим пармезаном.

Прокрутка до верху