Бринза сир з козячого, коров’ячого або овечого молока з однорідною консистенцією і приємним вершковим смаком. У складі цього сиру є безліч корисних і поживних речовин, мінералів, вітамінів В і З і легкозасвоюваного білка. Цей ропні сир нормалізує обмін речовин і роботу травної системи, покращує стан шкіри і волосся.
Рецепт салату з бринзою
Бринза поєднується з багатьма інгредієнтами, особливо зі свіжими овочами і відмінно підходить в якості закуски або складової салату.
Існує неймовірна різноманітність рецептів салату з бринзою. Пропонуємо вашій увазі найбільш поширені і популярні салати з цим продуктом.
Рецепт салату з бринзою, огірками та помідорами
Цей рецепт знайшов величезну популярність, так як свіжі овочі відмінно підходять і поєднуються з бринзою. Салат дуже легкий і його склад робить користь на організм. Сто грам бринзи містять добову норму кальцію. При регулярному вживанні цього сиру зміцнюються зуби, кістки і нігті. Свіжі овочі містять клітковину, яка необхідна нашому організму. Салат з бринзою, свіжими помідорами й огірками дуже легкий, дієтичний і простий у приготуванні.
Час приготування: 15 хвилин.
Кількість порцій: 3.
Інгредієнти:
- Бринза – 120 гр
- Помідор – 2 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Сметана – 50 гр
- Свіжа петрушка – 10 гр
Спосіб приготування:
- Вимити помідори і огірки. Нарізати невеликими кубиками.
- Бринзу натерти на крупній тертці або нарізати невеликими шматочками.
- У салатницю викласти порізані овочі, бринзу, додати дрібно січену петрушку.
- Заправити салат з бринзою, огірками та помідорами сметаною і подавати до столу. За бажанням сметану можна замінити на рослинне масло або іншу улюблену заправку.
Грецький салат з бринзою
Один з найбільш популярних салатів в кулінарії – грецький салат з бринзою, який містить досить прості інгредієнти і приготування не вимагає тривалого часу. Салат вважається низькокалорійним і відмінно підходить для дієтичного і здорового харчування.
Час приготування: 15 хвилин.
Кількість порцій: 1.
Інгредієнти:
- Бринза – 120 гр
- Помідор 1 шт.
- Болгарський солодкий перець – 1 шт.
- Маслини або оливки – 50 гр
- Ріпчасту або фіолетовий цибулю – 20 гр
- Свіжа зелень
- Оливкова олія
Спосіб приготування:
- Солодкий болгарський перець ретельно промити і очистити від насіння. Потім порізати тонкими пластинками.
- Вимитий помідор порізати кубиками.
- Нашаткувати цибулю довгими смужками.
- Нарізати бринзу на маленькі шматочки.
- У глибокій чашці змішати всі інгредієнти: помідор, перець, цибулю, бринзу, додати оливки або маслини, які за бажанням можна попередньо нарізати.
- Заправити грецький салат з бринзою оливковою олією.
- При подачі використовувати свіжу зелень в якості прикраси.
Рецепт салату з пекінською капустою і бринзою
Легке і ніжне поєднання хрусткою, соковитою капусти і м’якого, трохи солонуватого сиру. Салат з пекінською капустою і бринзою володіє величезною користю для здоров’я. Пекінська капуста багата органічними кислотами, великою кількістю вітаміну С, мікроелементи та амінокислоти.
Час приготування: 20 хвилин.
Кількість порцій: 2.
Інгредієнти:
- Пекінська капуста – 1 качан
- Бринза – 150 гр
- Кукурудза – 50 гр
- Куряче яйце – 2 шт.
- Сметана – 30 гр
Спосіб приготування:
- Зварити курячі яйця в невеликій каструлі з підсоленою водою протягом десяти хвилин після того, як закипить вода. Для того щоб яйця очистити від шкаралупи швидко і легко, слід після готовності опустити їх у холодну воду на хвилину. Очищені яйця натерти на тертці.
- Вимити пекінську капусту нашаткувати гострим кухонним ножем.
- Бринзу натерти на тертці або дрібно нарізати.
- У глибокій салатниці змішати яйця, пекінську капусту, бринзу, додати консервовану кукурудзу.
- Заправити салат з пекінською капустою і бринзою, сметаною.
Приємного апетиту!