Як приготувати шоколадну глазур – 10 смачних рецептів

Пишна і ароматна випічка, залита шоколадом, виглядає дуже апетитно і привабливо. Солодке покриття актуально для смачного прикраси різних десертів: тістечок, капкейків, тортів, хрусткого печива, пончиків і всіляких фруктів. Щоб дізнатися, як приготувати шоколадну глазур самостійно, потрібно вибрати один із запропонованих рецептів, купити відповідні компоненти і сміливо приступити створення смачного ласощі!

Класична шоколадна глазур з какао-порошку

Зробити солодку заливку для десертів в домашніх умовах зовсім не складно. Основним інгредієнтом при приготуванні є какао-порошку або плитковий шоколад, незалежно від його виду.

Щоб готова глазур мала насиченим смаком і красивим кольором, рекомендується використовувати гірке какао, призначене для варіння, і якісний, натуральний шоколад.

Необхідні компоненти:

  • цукор-пісок – 80 г;
  • масло пожирніше (82%) – 45 г;
  • молоко незбиране – 100 мл;
  • какао в порошку – 20 р.

Готуємо:

  • У жароміцну ємність всипати солодкий пісок, потім ввести какао і ретельно розмішати.
  • Після, налити невеликими порціями молоко, продовжуючи постійно розмішувати складу.
  • Поставити посуд на плиту і прогрівати суміш на мінімальному вогні, поки вона не стане в’язкою.
  • Потім покласти шматочок масла, розмішати отриманий склад і вимкнути конфорку.

Солодка глазур з какао-порошку готова. Її слід настояти протягом години для загустіння, а потім застосувати за призначенням.

Для прикраси торта на вершках

Шоколадна маса, зроблена з додаванням вершків, широко застосовується кондитерами для декорування святкових тортів і ніжних бісквітів. Таке ласощі має тягучу консистенцію і неймовірно ніжний смак з яскравим ароматом шоколаду.

Необхідні компоненти:

  • плитка шоколаду;
  • вершки (20%) – 55 мл;
  • тверде масло – 35 г;
  • ваніль – 1 р.

Готуємо:

  • Щоб приготувати шоколадну глазур для торта, плитку треба поламати на квадратики, помістити в емальовану миску і розтопити над киплячою водою.
  • Потім у рідку масу закинути масло і розмішати до повного розчинення.
  • Після цього додати вершки, ванілін, поставити посуд на водяну баню і, постійно помішуючи, варити суміш близько п’яти хвилин.
  • Коли склад стане однорідним, його потрібно прибрати з плити і загасити вогонь.

Після приготування шоколадну глазур для торта необхідно остудити.

Смачної помадкою можна покрити поверхню випічки або просочити нею бісквітні коржі.

Готуємо на основі сметани

Глазур з шоколаду, зроблена з додаванням свіжої сметани, виходить дивовижно смачною і досить густий. Ласощі готуватися дуже швидко зі звичайних продуктів, які завжди є в холодильнику, тому такий варіант ідеально підійде для зайнятих господинь.

Дивіться також:  Сочники з сиром з пісочного тіста – 6 рецептів приготування

Необхідні компоненти:

  • какао – 120 г;
  • цукровий пісок – 90 г;
  • шматочок масла;
  • сметана (30%) – 0,1 кг;
  • щіпка солі.

Готуємо:

  • Всі компоненти, крім какао, з’єднати в маленькій каструлі.
  • Потім поставити на вогонь і нагрівати, регулярно помішуючи.
  • Коли сметана і масло розплавляться, засипати порошок і варити при слабкому кипінні близько п’яти хвилин.

Глазурі зі сметани дати трохи охолонути, а потім нанести її на спечений десерт. При бажанні можна присипати заливку кокосовою стружкою або горіхами – так виріб буде виглядати набагато виграшніше.

Як приготувати шоколадну глазур з молочного шоколаду

Десертна суміш, приготована з молочної шоколадки, володіє приємно-солодким смаком з легкими вершковими нотками.

Така глазур має рідку консистенцію, яка швидко застигає після нанесення. Тому вона добре підходить для прикраси будь кондитерської випічки.

Необхідні компоненти:

  • молоко (2,5%) – 85 мл;
  • пудра цукрова – 23 г;
  • молочний шоколад – 0,13 кг

Готуємо:

  • Шоколадку розламати на шматочки, після чого розтопити їх у мікрохвильовці.
  • Каструлю наповнити молоком, додати пудру з цукру, розмішати і поставити на плиту.
  • Суміш трохи проварити, потім налити рідкий шоколад, гарненько перемішати отриманий склад до однорідності і через хвилину відставити.

Глазур з молочного шоколаду краще використовувати гарячої, або трохи остудити попередньо. Нею можна заливати фрукти на шпажках, застосовувати для прикраси тістечок, оформляти багатоярусні торти.

Технологія приготування з чорного шоколаду

Щоб в домашніх умовах отримати солодку заливку з чорного шоколаду, необхідно придбати відповідну плитку.

Вона повинна мати чистий склад, в якому буде знаходитися близько 75% какао, без присутності карамельних начинок, горіхів або родзинок.

Необхідні компоненти:

  • шоколадка чорного кольору – 100 г;
  • молоко – 0,2 л.

Готуємо:

  • У посуд для варіння закинути розділений на частини шоколад і налити молоко.
  • Поставити ємність з продуктами над парою і прогрівати, не забуваючи періодично помішувати суміш.
  • Коли солодка маса стане щільніше і придбає пластичність, її можна вважати готовою.

Поки глазур не охолола, слід прикрасити всі десерти. Солодке покриття з чорного шоколаду – прекрасний засіб для декорування невеликих виробів: печива, морозива, рогаликів.

Дивіться також:  Як приготувати желе – 12 рецептів смачного домашнього желе

З білого шоколаду

Смачна шоколадна глазур білого кольору походить в якості основної заливки для тортів або їх часткового прикраси. З її допомогою можна намалювати широкі і вузькі смужки, різноманітні фігурки або візерунки.

Необхідні компоненти:

  • шоколад білий – 0,23 кг;
  • молоко (3,2%) – 75 мл;
  • цукрова пудра – 110 г

Готуємо:

  • Шоколадні плитки порубати на шматочки. Потім скласти їх в чашку і поставити над гарячою парою.
  • Долити молоко, всипати пудру з цукру, розмішати і томити над парою, поки шоколадна маса не стане густою і однорідною.
  • Готову суміш зняти з вогню і охолодити до 45 градусів.

Повністю заливати випічку необхідно теплою глазур’ю, а для малювання потрібно використовувати остиглий продукт.

Вироби, прикрашені білою помадкою, виходять красивими, апетитними і обов’язково сподобаються всім ласунам.

Як зробити дзеркальну глазур

Глянсове покриття з шоколаду виглядає досить ефектно, тому такий декор зможе перетворити будь-який десерт в кулінарний шедевр високого класу. Щоб зробити це «диво», необхідно застосувати желатин, а під час процесу постійно підтримувати високу температуру.

Необхідні компоненти:

  • цукор – 185 г;
  • желатин (крупинках) – 22 м;
  • вода – 140 мл;
  • вершки (жирні) – 150 мл;
  • какао – 75 г

Готуємо:

  • Желатин помістити в теплу воду (50 мл) і почекати, коли він набубнявіє.
  • Какао і цукор перемішати, налити до них залишилася воду і додати вершки.
  • Солодку суміш поставити на плиту і варити на маленькому вогні десять хвилин, потім зняти.
  • У гарячу масу покласти розмоклий желатин і активно розмішати, щоб він повністю розтанув.

Дзеркальну глазур остудити до 40 градусів і приступити до заливання кондитерських виробів. Така прикраса практично не вимагає доповнень, рекомендується додати лише кілька стиглих ягід або шматочки фруктів.

Покроковий рецепт паски

Ще один цікавий варіант смачною шоколадної глазурі, яка своїм зовнішнім виглядом нагадує збитий крем. Солодке покриття ідеально підходить для паски і булочок, а також їм можна наповнювати горішки, трубочки або тістечка-кошики.

Необхідні компоненти:

  • масло і гіркий шоколад – по 65 г;
  • ваніль – 2 г;
  • два яйця.

Готуємо:

  • Розбити яйця в об’ємну миску, потім розділити білки і жовтки. Збити їх окремо один від одного за допомогою міксера.
  • Шоколадку перетворити в дрібну стружку, засипати в чашку і розтопити на водяній бані.
  • Тепер додати до шоколаду брусочок вершкового масла і відразу зняти з плити. Потім ретельно перемішати складу.
  • Після цього залити жовткову масу, ввести розтерті білки, засипати ваніль і гарненько розмішати.
Дивіться також:  Тертий пиріг з варенням – 9 рецептів на швидку руку

Глазур, приготовлена таким способом, густіє досить довго, тому можна не поспішаючи зайнятися декором десерту.

Таке покриття відрізняється своєю міцністю не тріскається і не сиплеться під час нарізки бісквіта.

Смачна глазур для кексу

Шикарна глазур, підходяща для заливки кексу, готується з темного шоколаду з додаванням меду. Запашний інгредієнт надає ласощів неповторний аромат і робить заливку гладкою, міцною, блискучою.

Необхідні компоненти:

  • шоколад темний – 140 г;
  • мед – 50 г;
  • молоко (жирна) – 80 мл;
  • пудра з цукру – 65 г

Готуємо:

  • Розділити на маленькі шматочки шоколадку, помістити їх в чашку і розтопити над парою. Потім закинути масло (40г) і розчинити його в солодкої суміші.
  • Тепер влити молоко, перемішати і засипати пудру.
  • Прогрівати складу до однорідної консистенції.
  • Після чого прибрати з плити, покласти мед і інтенсивно збовтати суміш, щоб він повністю розчинився.

Готовою глазур’ю для кексу потрібно акуратно змастити випічку і декорувати її подрібненим мигдалем або кунжутним насінням. Бісквіт під шаром медового шоколаду надовго запам’ятатися своїм приголомшливим смаком і чудовим видом.

Прикраса для пончиків

Красива і апетитна глазур для домашніх пончиків готується буквально за чверть години. Солодке покриття виходить смачним як з білого, так і чорного шоколаду, тому можна вибрати будь-який з них.

Необхідні компоненти:

  • цукор – 0,22 кг;
  • шоколадка (темна або біла) – 80 г;
  • чиста вода – 90 мл;
  • масло – 43 г

Готуємо:

  • Цукор засипати у воду, розчинити його і поставити на помірний вогонь.
  • Закинути в сироп шоколадні квадратики і за допомогою дерев’яної ложки допомогти їм розчинитися.
  • Шоколадну масу довести до кипіння, потім додати розм’якшене масло і весь час помішуючи, варити вісім хвилин.
  • Коли склад почне набувати пластичність і густоту, прибрати його з плити і остудити.

Теплу глазур слід нанести на пончики великою кистю. Кожен виріб рекомендується засипати різнобарвною кондитерської посипкою. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху