Як приготувати скумбрію в духовці? 8 рецептів

Скумбрія в фользі в духовці

Найпростіший і доступний рецепт — скумбрія в фользі в духовці. Цей спосіб хороший тим, що повністю зберігає смак і аромат натуральної риби. Блюдо виходить соковитим, смачним, а гарнір можна придумати який завгодно.

Для цієї страви потрібно приготувати свіжоморожену скумбрію середнього розміру, при цьому на порцію береться одна рибка.

Отже, щоб приготувати вечерю на двох, потрібно:

  • дві тушки риби;
  • половинка лимона;
  • сіль, перець, спеції для риби — на смак;
  • пару ложок рослинного масла.

Важливо! Вибираючи скумбрію, зверніть увагу на її зовнішній вигляд. Заморожену рибу важко визначити на запах, але якщо у риби прозорі і трохи опуклі очі, червоні або рожеві зябра, тушка рівна і блискуча, то, швидше за все, перед вами хороша свіжа риба. Коли ви разморозите її, рибний запах присутній, але він буде не затхлий, а помірний. Кістки всередині не повинні відходити від черевця.

Хід роботи:

  • Тушку підготувати, промити і промокнути рушником.
  • Спеціями, перцем і сіллю посипати рибу зсередини і зовні, залишити на півгодини для маринування.
  • Тим часом розігрівається духовка, її треба виставити на температуру 180 градусів.
  • Можна запекти всю рибу разом, але вона буде більш вологим. Рекомендуємо кожну тушку окремо обернути фольгою і запекти. Важливо! Напевно не всі знають про властивості фольги. Вона має матову і блискучу поверхню. Так ось блискучий шар відбиває тепло, а матовий, навпаки, пропускає і зберігає. Тому для запікання кладемо завжди продукти на блискучу сторону.
  • На лист фольги налити трохи олії, розтерти, далі покласти тонко нарізаний лимон і зверху рибу, щоб ніжна шкірка не пригоріла.
  • Рибу змастити маслом і після цього загорнути фольгу, намагаючись повністю запечатати щілини.
  • У духовці випікати півгодини. Якщо при проколюванні риби виділяється прозорий сік, риба готова. Якщо сік мутноват — ще трохи потримайте в духовці.
  • Готову рибу подають прямо у фользі. Це прекрасний варіант для пікніка.
Дивіться також:  Рис з грибами – 7 рецептів приготування

Важливо! Вибираючи спеції, зверніть увагу на суміш перців, вона прекрасно доповнить смак і аромат риби. Також можна скористатися готовою сумішшю для риби, гарний чебрець і навіть суха меліса.

Прокрутка до верху