З додаванням овочів
Принцип приготування абсолютно той же. Можна готувати скумбрію з овочами, як цілком, так і нарізану шматочками. У першому випадку овочі кладуть на подмазанную маслом фольгу, на них розташовується нафарширована в розріз черевця риба. Все обертається фольгою і запікається, поширюючи по кухні чудовий аромат овочевої суміші і риби. Фарширувати можна сумішшю овочів, куди покласти нарізану шматочками цибулю, болгарський перець, посічену петрушку.
Другий варіант робиться так:
- взяти пару скумбрій (на 2 порції);
- нарізати на чотири частини кожну;
- посолити і поперчити;
- приготувати по парі невеликих цибулин, картоплини і помідорів. Всі овочі нарізати кільцями по півсантиметра товщиною;
- в невелике деко покласти фольгу, змастити рослинним маслом. Кілька штук картоплин (за бажанням) нарізати нетовстими скибочками, трохи посолити, скропити рослинним маслом і викласти на деко. Зверху викласти рибу шматками, проклавши між нею скибочки помідорів, цибулі, половинки лимона;
- До риби долити пару-трійку столових ложок води і відправити в духовку. Спочатку можна накрити фольгою, а потім її відкрити і дати запектися зверху.