Як приготувати скумбрію в духовці? 8 рецептів

З додаванням овочів

Принцип приготування абсолютно той же. Можна готувати скумбрію з овочами, як цілком, так і нарізану шматочками. У першому випадку овочі кладуть на подмазанную маслом фольгу, на них розташовується нафарширована в розріз черевця риба. Все обертається фольгою і запікається, поширюючи по кухні чудовий аромат овочевої суміші і риби. Фарширувати можна сумішшю овочів, куди покласти нарізану шматочками цибулю, болгарський перець, посічену петрушку.

Другий варіант робиться так:

  • взяти пару скумбрій (на 2 порції);
  • нарізати на чотири частини кожну;
  • посолити і поперчити;
  • приготувати по парі невеликих цибулин, картоплини і помідорів. Всі овочі нарізати кільцями по півсантиметра товщиною;
  • в невелике деко покласти фольгу, змастити рослинним маслом. Кілька штук картоплин (за бажанням) нарізати нетовстими скибочками, трохи посолити, скропити рослинним маслом і викласти на деко. Зверху викласти рибу шматками, проклавши між нею скибочки помідорів, цибулі, половинки лимона;
  • До риби долити пару-трійку столових ложок води і відправити в духовку. Спочатку можна накрити фольгою, а потім її відкрити і дати запектися зверху.
Дивіться також:  Тушкована картопля – 10 рецептів, як приготувати в мультиварці, в каструлі і на сковороді
Прокрутка до верху