Запечена з рисом і лимоном
Іноді домочадці не люблять рибу в смаженому, ні у вареному вигляді. Тоді запропонуйте їм рецепт запеченої скумбрії під рисом. Можна збагатити цей рецепт і піджаркою з овочами, буде ще цікавіше.
Отже, приготуємо:
- очищену від шкіри і кісток скумбрію — 500-600 грамів;
- склянку рису;
- масло вершкове і рослинне — відповідно п’ять і пару ст. ложок;
- половинку лимона;
- по одній великій морквині і цибулині;
- спеції, сіль і перець за смаком.
Далі робимо так:
- На сковороду, змащену рослинним маслом, викласти шматочки риби, посолити і поперчити. Дати постояти хвилин тридцять, щоб промариновались.
- Тим часом в солоній воді відварюємо рис майже до готового стану.
- На олії обсмажуємо подрібнену цибулю з морквою.
- Поверх риби кладемо пережарку.
- Далі викладаємо рис.
- Зверху кладемо шматочки масла — вони не дадуть рісу стати сухим. Не шкодуйте масла, чим більше його буде, тим смачніша страва. Рис маслом не зіпсувати!
- Накривши фольгою, відправимо сковороду в духовку. При малому нагріванні, приблизно на 160 градусах, тримаємо хвилин сорок, потім вогонь включаємо, даємо ще трохи часу дійти і дістаємо. Гарнируем порції нарізаними скибочками лимона.