Як приготувати скумбрію в духовці? 8 рецептів

Запечена з рисом і лимоном

Іноді домочадці не люблять рибу в смаженому, ні у вареному вигляді. Тоді запропонуйте їм рецепт запеченої скумбрії під рисом. Можна збагатити цей рецепт і піджаркою з овочами, буде ще цікавіше.

Отже, приготуємо:

  • очищену від шкіри і кісток скумбрію — 500-600 грамів;
  • склянку рису;
  • масло вершкове і рослинне — відповідно п’ять і пару ст. ложок;
  • половинку лимона;
  • по одній великій морквині і цибулині;
  • спеції, сіль і перець за смаком.

Далі робимо так:

  • На сковороду, змащену рослинним маслом, викласти шматочки риби, посолити і поперчити. Дати постояти хвилин тридцять, щоб промариновались.
  • Тим часом в солоній воді відварюємо рис майже до готового стану.
  • На олії обсмажуємо подрібнену цибулю з морквою.
  • Поверх риби кладемо пережарку.
  • Далі викладаємо рис.
  • Зверху кладемо шматочки масла — вони не дадуть рісу стати сухим. Не шкодуйте масла, чим більше його буде, тим смачніша страва. Рис маслом не зіпсувати!
  • Накривши фольгою, відправимо сковороду в духовку. При малому нагріванні, приблизно на 160 градусах, тримаємо хвилин сорок, потім вогонь включаємо, даємо ще трохи часу дійти і дістаємо. Гарнируем порції нарізаними скибочками лимона.
Дивіться також:  Куряча гомілка в духовці – 9 смачних рецептів
Прокрутка до верху