Як приготувати скумбрію в духовці? 8 рецептів

Скумбрія шматочками

Дуже просте, але цікаве блюдо. Спробуйте! Цікавим воно стає за рахунок соусу.

Для нього приготуємо:

  • гірчицю магазинну — 2 ч. ложки;
  • хрону — 2 ч. ложки;
  • майонез — 3 ч. ложки.

Все перемішати. Шматочками нарізати випатрану скумбрію. Кожен шматочок посолити і обваляти в соусі. Скласти в застланную форму фольгою і відправити в нагріту духовку. Готується рибка півгодини при 180 градусах, після цього її можна гарнірувати відвареною картоплею або картопляним пюре.

Фарширована риба у фользі або рукаві

Блюдо завжди виходить смачним, соковитим, а готувати його просто і швидко. Можна брати продукти на око, все одно вийде.

Потрібно риба, багато моркви, сушена зелень трохи часнику і трохи майонезу.

Рибу підготувати, наколоти в кількох місцях і викласти у фольгу або пакет для запікання. Полити сумішшю з майонезу, сухих спецій і зелені, часнику і меленого перцю. Довільно вздовж спинок риби покласти крупно нарізану моркву (не жалійте її, вона буде в готовому вигляді дуже смачною). Все це помістити в нагріту духовку і пекти півгодини. Якщо потрібно більш рум’яну рибку, зніміть верх фольги або проколіть пакет незадовго до готовності. На гарнір подається рис.

Дивіться також:  Як смачно зробити пюре з картоплі
Прокрутка до верху