Скумбрія шматочками
Дуже просте, але цікаве блюдо. Спробуйте! Цікавим воно стає за рахунок соусу.
Для нього приготуємо:
- гірчицю магазинну — 2 ч. ложки;
- хрону — 2 ч. ложки;
- майонез — 3 ч. ложки.
Все перемішати. Шматочками нарізати випатрану скумбрію. Кожен шматочок посолити і обваляти в соусі. Скласти в застланную форму фольгою і відправити в нагріту духовку. Готується рибка півгодини при 180 градусах, після цього її можна гарнірувати відвареною картоплею або картопляним пюре.
Фарширована риба у фользі або рукаві
Блюдо завжди виходить смачним, соковитим, а готувати його просто і швидко. Можна брати продукти на око, все одно вийде.
Потрібно риба, багато моркви, сушена зелень трохи часнику і трохи майонезу.
Рибу підготувати, наколоти в кількох місцях і викласти у фольгу або пакет для запікання. Полити сумішшю з майонезу, сухих спецій і зелені, часнику і меленого перцю. Довільно вздовж спинок риби покласти крупно нарізану моркву (не жалійте її, вона буде в готовому вигляді дуже смачною). Все це помістити в нагріту духовку і пекти півгодини. Якщо потрібно більш рум’яну рибку, зніміть верх фольги або проколіть пакет незадовго до готовності. На гарнір подається рис.