Більшість господинь мріє про те, щоб проводити на кухні трохи часу, але при цьому радувати сім’ю смачними і корисними стравами. Підбірка простих рецептів підкаже, як приготувати заморожену стручкову квасолю. Цей овоч з морозилки — доступний продукт і влітку, і взимку, коли організм відчуває потребу у вітамінах.
Лобіо з замороженої стручкової квасолі
Лобіо—популярний на Кавказі страву із стручкової квасолі. Існує безліч варіантів приготування цієї апетитної закуски. Різні господині додають блюду особливий смак, регулюючи кількість спецій і зелені. В Узбекистані його готують з м’ясом, а в Грузії — з горіхами. Приготувати класичний варіант національного грузинського лобіо нескладно, при цьому можна використовувати заморожену стручкову квасолю.
Потрібно:
- заморожування квасолі— 1 кг;
- волоські горіхи—100 г;
- цибуля — пару штук;
- помідори —пару штук;
- болгарський перчик—1 шт.;
- пару зубків часнику;
- оливкова олія— 70 г;
- трохи зелені (кінза, петрушка і базилік);
- на свій смак: сіль, червоний стручковий, і чорний мелений перчик горошком;
- на свій смак спеції: орегано, хмелі-сунелі, зіра, паприка, чебрець.
Приготування.
- Спочатку необхідно підготувати всі продукти: подрібнити у блендері волоські горіхи, вимити під проточною водою овочі та зелень, почистити часник.
- Помідори попередньо тримають в окропі секунд 20-30, а потім знімають шкірку. Зелень, болгарський перець, цибуля, томат шаткують шматочками невеликого розміру. Кожен зубчик часнику розчавлюють на обробній дошці ножем на шматочки.
- Квасоля ріжуть на частини довжиною приблизно 4 см, видаляють хвостики і відварюють у підсоленій воді 7-9 хвилин.
- На розігріту з маслом сковороду кладуть цибулю. Його обсмажують до прозорого стану на середньому вогні.
- Додають в отриману піджарку шматочки томатів. Постійно перемішують суміш, а через 3 хвилини приєднують салатний перець.
- Овочі обсмажують 2 хвилини, потім вмішують подрібнену зелень, спеції, часник.
- Всі пережарюють хвилину. Після цього додають квасолю, перчать і солять.
- Тушкують суміш на самому маленькому вогні приблизно 6 хвилин.
- В кінці приготування додають подрібнені горіхи, все добре перемішують і знімають страву з вогню. Їсти можна і в гарячому вигляді і як холодну закуску.
Як приготувати на гарнір?
Цей заморожений овоч — справжня знахідка, коли довго «куховарити» немає часу.
За 20 хвилин можна зробити квасолю на гарнір. Блюдо відмінно поєднується зі смаком м’яса, риби або птиці.
Приготування.
- Заморожену квасолю розрізають на 3-4 частини і видаляють хвостики. Її кидають у підсолений окріп максимум на 4 хвилини. Продукт дістають з окропу і поміщають у холодну воду.
- Часник і цибулю очищають, миють і подрібнюють.
- На сковороду з розпеченим рослинним маслом поміщають цибулю.
- Коли він трохи підсмажиться, додають квасолю, підсолюють за смаком і тушкують отриману суміш під кришкою близько 3 хвилин.
- Кидають в отримане блюдо часник, мелений перчик за бажанням, перемішують і знімають з вогню. Дають настоятися під кришкою 5 хвилин перед подачею.
На сковороді з яйцем
Дует стручкової квасолі з яйцем — ідеальне поєднання, смачне і поживне.
Потрібно:
- заморожування квасолі—0,5 кг;
- яйце—2 шт.;
- цибулина—1шт.;
- пісне масло для обсмажування;
- солі і меленого перець за смаком.
Як приготувати.
- Заморожену квасолю миють і ріжуть на 3 частини, потім проварюють в підсоленій воді хвилин 6.
- Подрібнюють очищену цибулину. В окремій тарі збивають яйця, додавши трохи солі і перцю.
- На прогріту сковороду з рослинним маслом кидають цибулю обсмажують його до прозорого стану.
- Додають квасолю, перемішують і заливають все яєчною масою.
- Суміш знімають з вогню через пару хвилин, коли вона загусне.
- Можна в кінці приготування додати помідор, а потім пересмажити ще 2 хвилини.До столу подають у гарячому вигляді, при бажанні посипають кропом або іншими травами.
Стручкова квасоля в мультиварці
Рецепт допомагає звести до мінімуму зайнятість на кухні і підходить для любителів здорового харчування. Стручкову квасолю перед використанням розморожують.
Потрібно:
- заморожування квасолі — 450 г;
- велика морква — 1 шт.;
- цибуля — 1шт.;
- томатна паста — 50 р;
- пісне масло — 2 ст. ложки;
- 1 лавровий листок;
- коріандр і сіль за смаком.
Як приготувати.
- Моркву труть на крупній тертці, цибулю ріжуть дрібними шматочками, заморожену квасолю рубають на кілька частин.
- Овочі з’єднують з лавровим листком, маслом, сіллю і коріандром.
- Поміщають інгредієнти в чашу мультиварки. Тушкують півгодини.
- За 10 хвилин до кінця приготування додають томатну пасту.
З томатами і часником
Смачна вегетаріанська їжа, яку можна використовувати для повноцінного вечері чи сніданку, вживати під час посту або білкової дієти.
Потрібно:
- заморожування квасолі – 450 г;
- томати — 3шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- часник —пару зубчиків;
- томатна паста —40-60 м;
- олія для обсмажування;
- сіль, мелений перчик на свій смак.
Як приготувати.
- Злегка квасолю розморозити, порізати її на кілька частин і відварити 7 хвилин в підсоленій воді.
- Вимити овочі. Помідори нарізати часточками, цибулю — дрібними шматочками, моркву натерти на тертці, часник подрібнити на часникодавці.
- На прогріту з маслом сковороду помістити цибулю, потім моркву. Коли вони підрум’яняться, додати томати, часник і томатну пасту.
- Суміш посолити, поперчити і тушкувати близько 12 хвилин.
- Приєднати проварену квасолю, перемішати і довести до готовності (знадобиться хвилин 5).
Локшина з куркою та замороженої стручкової квасолею
Ситне і смачне блюдо для всієї родини. Цей рецепт просто створений для того, щоб полегшити кухонні клопоти.
Потрібно:
- локшина — 400 г;
- філе курки — 450 г;
- заморожування квасолі — 300 г;
- салатний перчик — 2 шт.;
- часник — пару зубчиків;
- соєвий соус-50 г;
- пучок зеленої цибульки;
- трохи солі і перцю;
- рослинна олія для обсмажування.
Як приготувати.
- Нарізане дрібними шматками філе куряче з’єднують з подрібненим часником, соєвим соусом, перцем і сіллю. Добре перемішують і залишають настоятися хвилин на 15.
- Салатний перець нарізають невеликими шматочками, пір’я цибулі подрібнюють, заморожену квасолю ділять на 3-4 частини.
- На розігрітій з маслом сковороді підрум’янюють її куряче філе до готовності.
- Окремо обсмажують квасоля і перець, попередньо злегка солять і перчать.
- Локшину відварюють в підсоленій воді.
- З’єднують всі інгредієнти, перемішують і прогрівають пару хвилин. Перед подаванням прикрашають подрібненими цибульними пір’ям.
З обсмаженою цибулею і грибами
Багате вітамінами блюдо зробить меню більш різноманітним, відмінно підійде для вегетаріанців і бажаючих схуднути.
Потрібно:
- заморожування квасолі — близько 400 м;
- печериці (або інші гриби) – 250 г;
- цибуля -2 шт.;
- вершкове масло -40 г;
- соєвий соус—6 ч. ложок;
- трохи солі, меленого перцю і мускатного горіха;
- зелень петрушки (кропу) для прикраси.
Приготування.
- Квасоля розрізають на декілька частин і відварюють у підсоленій воді 6-7 хвилин (попередньо не розморожують).
- Гриби миють, крупно ріжуть і відварюють близько 20 хв.
- Порізану тонкими півкільцями цибулю підсмажують на олії до прозорості.
- Додають на сковороду спочатку гриби, а через 10-15 хвилин квасоля, мускатний горіх і соєвий соус.
- Всі інгредієнти обсмажують ще 5 хвилин, додавши сіль і перець на свій смак.
- Перед подаванням прикрашають рубаною зеленню.
Ситний салат із стручкової квасолі
Блюдо заправляється майонезом, тому досить калорійне. У зимовий час свіжі томати можна замінити маринованими огірочками, тоді отримаємо смачний всесезонний салат.
Потрібно:
- 100 г сиру твердих сортів;
- 400 г заморозка квасолі;
- 250 г шинки;
- 2 томата;
- 1 цибулина;
- 3 ст. ложки майонезу;
- Трохи перцю і солі.
Приготування.
- Заморожену квасолю відварюють у підсоленій соді 5-7 хвилин, відкидають на друшляк і охолоджують.
- Шинку ріжуть соломкою, помідори і цибулю — невеликими шматочками, сир труть на тертці.
- Всі продукти з’єднують. Додають сіль і перець, заправляють майонезом і перемішують.