Як приготувати стручкову квасолю заморожену?

Більшість господинь мріє про те, щоб проводити на кухні трохи часу, але при цьому радувати сім’ю смачними і корисними стравами. Підбірка простих рецептів підкаже, як приготувати заморожену стручкову квасолю. Цей овоч з морозилки — доступний продукт і влітку, і взимку, коли організм відчуває потребу у вітамінах.

Лобіо з замороженої стручкової квасолі

Лобіо—популярний на Кавказі страву із стручкової квасолі. Існує безліч варіантів приготування цієї апетитної закуски. Різні господині додають блюду особливий смак, регулюючи кількість спецій і зелені. В Узбекистані його готують з м’ясом, а в Грузії — з горіхами. Приготувати класичний варіант національного грузинського лобіо нескладно, при цьому можна використовувати заморожену стручкову квасолю.

Потрібно:

  • заморожування квасолі— 1 кг;
  • волоські горіхи—100 г;
  • цибуля — пару штук;
  • помідори —пару штук;
  • болгарський перчик—1 шт.;
  • пару зубків часнику;
  • оливкова олія— 70 г;
  • трохи зелені (кінза, петрушка і базилік);
  • на свій смак: сіль, червоний стручковий, і чорний мелений перчик горошком;
  • на свій смак спеції: орегано, хмелі-сунелі, зіра, паприка, чебрець.

Приготування.

  • Спочатку необхідно підготувати всі продукти: подрібнити у блендері волоські горіхи, вимити під проточною водою овочі та зелень, почистити часник.
  • Помідори попередньо тримають в окропі секунд 20-30, а потім знімають шкірку. Зелень, болгарський перець, цибуля, томат шаткують шматочками невеликого розміру. Кожен зубчик часнику розчавлюють на обробній дошці ножем на шматочки.
  • Квасоля ріжуть на частини довжиною приблизно 4 см, видаляють хвостики і відварюють у підсоленій воді 7-9 хвилин.
  • На розігріту з маслом сковороду кладуть цибулю. Його обсмажують до прозорого стану на середньому вогні.
  • Додають в отриману піджарку шматочки томатів. Постійно перемішують суміш, а через 3 хвилини приєднують салатний перець.
  • Овочі обсмажують 2 хвилини, потім вмішують подрібнену зелень, спеції, часник.
  • Всі пережарюють хвилину. Після цього додають квасолю, перчать і солять.
  • Тушкують суміш на самому маленькому вогні приблизно 6 хвилин.
  • В кінці приготування додають подрібнені горіхи, все добре перемішують і знімають страву з вогню. Їсти можна і в гарячому вигляді і як холодну закуску.
Дивіться також:  Рис жасмин – що це таке? 6 рецептів приготування

Як приготувати на гарнір?

Цей заморожений овоч — справжня знахідка, коли довго «куховарити» немає часу.

За 20 хвилин можна зробити квасолю на гарнір. Блюдо відмінно поєднується зі смаком м’яса, риби або птиці.

Приготування.

  • Заморожену квасолю розрізають на 3-4 частини і видаляють хвостики. Її кидають у підсолений окріп максимум на 4 хвилини. Продукт дістають з окропу і поміщають у холодну воду.
  • Часник і цибулю очищають, миють і подрібнюють.
  • На сковороду з розпеченим рослинним маслом поміщають цибулю.
  • Коли він трохи підсмажиться, додають квасолю, підсолюють за смаком і тушкують отриману суміш під кришкою близько 3 хвилин.
  • Кидають в отримане блюдо часник, мелений перчик за бажанням, перемішують і знімають з вогню. Дають настоятися під кришкою 5 хвилин перед подачею.

На сковороді з яйцем

Дует стручкової квасолі з яйцем — ідеальне поєднання, смачне і поживне.

Потрібно:

  • заморожування квасолі—0,5 кг;
  • яйце—2 шт.;
  • цибулина—1шт.;
  • пісне масло для обсмажування;
  • солі і меленого перець за смаком.

Як приготувати.

  • Заморожену квасолю миють і ріжуть на 3 частини, потім проварюють в підсоленій воді хвилин 6.
  • Подрібнюють очищену цибулину. В окремій тарі збивають яйця, додавши трохи солі і перцю.
  • На прогріту сковороду з рослинним маслом кидають цибулю обсмажують його до прозорого стану.
  • Додають квасолю, перемішують і заливають все яєчною масою.
  • Суміш знімають з вогню через пару хвилин, коли вона загусне.
  • Можна в кінці приготування додати помідор, а потім пересмажити ще 2 хвилини.До столу подають у гарячому вигляді, при бажанні посипають кропом або іншими травами.

Стручкова квасоля в мультиварці

Рецепт допомагає звести до мінімуму зайнятість на кухні і підходить для любителів здорового харчування. Стручкову квасолю перед використанням розморожують.

Дивіться також:  Червона риба в духовці – 10 рецептів приготування

Потрібно:

  • заморожування квасолі — 450 г;
  • велика морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1шт.;
  • томатна паста — 50 р;
  • пісне масло — 2 ст. ложки;
  • 1 лавровий листок;
  • коріандр і сіль за смаком.

Як приготувати.

  • Моркву труть на крупній тертці, цибулю ріжуть дрібними шматочками, заморожену квасолю рубають на кілька частин.
  • Овочі з’єднують з лавровим листком, маслом, сіллю і коріандром.
  • Поміщають інгредієнти в чашу мультиварки. Тушкують півгодини.
  • За 10 хвилин до кінця приготування додають томатну пасту.

З томатами і часником

Смачна вегетаріанська їжа, яку можна використовувати для повноцінного вечері чи сніданку, вживати під час посту або білкової дієти.

Потрібно:

  • заморожування квасолі – 450 г;
  • томати — 3шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • часник —пару зубчиків;
  • томатна паста —40-60 м;
  • олія для обсмажування;
  • сіль, мелений перчик на свій смак.

Як приготувати.

  • Злегка квасолю розморозити, порізати її на кілька частин і відварити 7 хвилин в підсоленій воді.
  • Вимити овочі. Помідори нарізати часточками, цибулю — дрібними шматочками, моркву натерти на тертці, часник подрібнити на часникодавці.
  • На прогріту з маслом сковороду помістити цибулю, потім моркву. Коли вони підрум’яняться, додати томати, часник і томатну пасту.
  • Суміш посолити, поперчити і тушкувати близько 12 хвилин.
  • Приєднати проварену квасолю, перемішати і довести до готовності (знадобиться хвилин 5).

Локшина з куркою та замороженої стручкової квасолею

Ситне і смачне блюдо для всієї родини. Цей рецепт просто створений для того, щоб полегшити кухонні клопоти.

Потрібно:

  • локшина — 400 г;
  • філе курки — 450 г;
  • заморожування квасолі — 300 г;
  • салатний перчик — 2 шт.;
  • часник — пару зубчиків;
  • соєвий соус-50 г;
  • пучок зеленої цибульки;
  • трохи солі і перцю;
  • рослинна олія для обсмажування.

Як приготувати.

  • Нарізане дрібними шматками філе куряче з’єднують з подрібненим часником, соєвим соусом, перцем і сіллю. Добре перемішують і залишають настоятися хвилин на 15.
  • Салатний перець нарізають невеликими шматочками, пір’я цибулі подрібнюють, заморожену квасолю ділять на 3-4 частини.
  • На розігрітій з маслом сковороді підрум’янюють її куряче філе до готовності.
  • Окремо обсмажують квасоля і перець, попередньо злегка солять і перчать.
  • Локшину відварюють в підсоленій воді.
  • З’єднують всі інгредієнти, перемішують і прогрівають пару хвилин. Перед подаванням прикрашають подрібненими цибульними пір’ям.
Дивіться також:  Японський омлет – 5 рецептів

З обсмаженою цибулею і грибами

Багате вітамінами блюдо зробить меню більш різноманітним, відмінно підійде для вегетаріанців і бажаючих схуднути.

Потрібно:

  • заморожування квасолі — близько 400 м;
  • печериці (або інші гриби) – 250 г;
  • цибуля -2 шт.;
  • вершкове масло -40 г;
  • соєвий соус—6 ч. ложок;
  • трохи солі, меленого перцю і мускатного горіха;
  • зелень петрушки (кропу) для прикраси.

Приготування.

  • Квасоля розрізають на декілька частин і відварюють у підсоленій воді 6-7 хвилин (попередньо не розморожують).
  • Гриби миють, крупно ріжуть і відварюють близько 20 хв.
  • Порізану тонкими півкільцями цибулю підсмажують на олії до прозорості.
  • Додають на сковороду спочатку гриби, а через 10-15 хвилин квасоля, мускатний горіх і соєвий соус.
  • Всі інгредієнти обсмажують ще 5 хвилин, додавши сіль і перець на свій смак.
  • Перед подаванням прикрашають рубаною зеленню.

Ситний салат із стручкової квасолі

Блюдо заправляється майонезом, тому досить калорійне. У зимовий час свіжі томати можна замінити маринованими огірочками, тоді отримаємо смачний всесезонний салат.

Потрібно:

  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 400 г заморозка квасолі;
  • 250 г шинки;
  • 2 томата;
  • 1 цибулина;
  • 3 ст. ложки майонезу;
  • Трохи перцю і солі.

Приготування.

  • Заморожену квасолю відварюють у підсоленій соді 5-7 хвилин, відкидають на друшляк і охолоджують.
  • Шинку ріжуть соломкою, помідори і цибулю — невеликими шматочками, сир труть на тертці.
  • Всі продукти з’єднують. Додають сіль і перець, заправляють майонезом і перемішують.