Як приготувати свинячий шлунок – 6 смачних рецептів в домашніх умовах

Свинячий шлунок у минулі часи часто був присутній на столах у селянських сім’ях, які не мають можливість щодня їсти дорогі м’ясні продукти. Сьогодні ж страви із внутрішніх органів присутні в раціоні багатьох сімей завдяки своїй високій харчовій цінності, яка порівнянна з поживністю м’яса. Перед тим як приготувати свинячий шлунок, необхідно вивчити нюанси підготовки субпродукту і познайомитися з найбільш популярними рецептів його приготування.

Підготовка шлунка до приготування

Щоб використовувати такий продукт для приготування різних страв, його необхідно правильно очистити.

  • Зовнішня поверхня промивається протягом 2 – 3 хвилин під краном.
  • Коли зовнішня оболонка буде готова, шлунок вивертається, а внутрішні складки вичищаються ножем.
  • Крім цього, внутрішня поверхня також промивається і ретельно звільняється від слизу за допомогою щітки для миття посуду.
  • У закипілу воду викладається підготовлений орган на 10 хвилин, після чого з нього знімається захисна плівка.
  • Продукт обсушивается і далі вимочується в сольовому розчині протягом 6 годин.

Як приготувати свинячий шлунок смажена з цибулею

Проста й ситна страва нескладно приготувати з таких продуктів:

  • 1,5 кг свинячого шлунка;
  • 30 г зеленої цибулі;
  • 15 г приправ;
  • соняшникової олії;
  • солі.

Етапи підготовки:

  • Підготовлений шлунок ріжеться на великі шматки, які відварюються до трьох годин в підсоленій воді.
  • Після охолодження субпродукт подрібнюється і обсмажується на олії до золотистого кольору.
  • Блюдо приправляється і притрушивается подрібненою цибулею.

«Ковбык» з сирим м’ясом

Ковбык – особливим чином фарширований запечений шлунок. Це несподівано смачне блюдо!

Для приготування, крім головного інгредієнта, потрібно взяти:

  • 2 курячих стегенця;
  • ½ Кг свинячого м’яса;
  • цибулина;
  • вино;
  • спеції і сіль.

Спосіб приготування:

  • Куряче м’ясо відділяється від кістки і ріжеться невеликими скибочками.
  • З м’якоті готуються такі ж кубики.
  • М’ясні продукти приправляються і солятся.
  • До м’яса додаються цибульні кільця, після чого все заливається вином на 2 – 3 години.
  • Попередньо підготовлений шлунок начиняється м’ясною сумішшю так, щоб залишалося трохи вільного простору, а потім проколюють в декількох місцях.
  • Основний отвір зашивають міцним шпагатом.
  • Ковбык опускається у воду, в яку додаються перець горошком і лавровий лист.
  • Проварюється заготівля 90 хвилин, після чого переміщається в гарячий духовий шафа на 60 хвилин при температурі 180 °C.
Дивіться також:  Ікра з буряка – 7 смачних рецептів на зиму, пальчики оближеш!

Свинячий шлунок, фарширований гречкою з грибами

Якщо нафарширувати багатий поживними елементами шлунок 300 г гречки, то страва вийде більш ситним. А використання 100 г грибів додасть страві чудовий аромат.

Додатково знадобляться:

  • морквина;
  • 2 цибулини;
  • невелика грудка куряча;
  • 100 г солоної грудинки;
  • 350 мл бульйону;
  • півголівки часнику;
  • сіль, спеції і соняшникову олію.

Щоб приготувати фаршировані свинячий шлунок, слідуємо простим алгоритмом:

  • М’язовий орган готується за вказаною вище схемою.
  • В цей час крупа відварюється до напівготовності.
  • Гриби бланшируются.
  • Цибуля подрібнюється, морква натирається, після чого овочі пассеруются до м’якості.
  • Курка нарізається кубиками і змішується з скибочками грудинки.
  • Підготовлені складові для начинки змішуються, солятся, приправляється і притрушиваются подрібненим часником.
  • Шлунок начиняється фаршем, зашивається, укладається в гусятницю і заливається бульйоном.
  • Ємність накривається кришкою і відправляється на 3 години в духовку при 180 °C.
  • За 20 хвилин до закінчення запікання кришка знімається.

З начинкою зі свинячого і курячого фаршу

Свинячий м’язовий орган з фаршем хоч і має гарний вигляд, відрізняється приємним смаком і ароматом.

Крім середнього розміру шлунка, використовуються для приготування також інші інгредієнти:

  • по 2 кг свинини і курячого філе;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • 3 морквини;
  • сіль і спеції.

У процесі створення страви слідуємо простим алгоритмом:

  • М’ясне асорті ріжеться шматочками, які пропускаються через м’ясорубку.
  • Фарш заливається соусом і притрушивается спеціями.
  • Морква, яка попередньо нарізати брусками, втручається в м’ясну масу.
  • Фарш під плівкою на 8 годин відправляється в холод.
  • Настоявшейся м’ясної масою начиняється підготовлений шлунок, який зашивається і проколюють у декількох місцях.
  • Заготівля укладається в каструлю з водою, де вариться 3 години на неінтенсивному вогні.
  • По готовності шлунок на ніч залишається під гнітом.
Дивіться також:  Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?

Готуємо за німецьким рецептом

Холодна страва німецької кухні, відоме як зельц, виходить дуже апетитним.

Багатьом здається, що подібні автентичні страви смачно готують тільки ті, хто знають особливі секрети, що передаються з покоління в покоління, однак у цьому конкретному випадку все набагато простіше.

Слід заздалегідь підготувати:

  • 1 кг свинячого серця;
  • 1 кг легені;
  • 1 кг печінки;
  • 500 г сала;
  • свинячий шлунок;
  • часник;
  • сіль і спеції.

Черговість дій:

  • Підготовлені легке і серце відварюють до напівготовності.
  • Очищена печінка також відварюється, але окремо, оскільки їй необхідно менше часу.
  • Субпродукти подрібнюються і змішуються разом з кубиками сала, сіллю, спеціями і товченим часником.
  • Очищений шлунок начиняється ароматним фаршем, після чого зашивається і відварюється 30 хвилин.
  • Фарширована заготівля поміщається в ємність, де затискається між двох дощечок і ставиться під гніт на пару діб.

Як приготувати «Сальтисон» у свинячому шлунку

Ароматне блюдо з різних типів м’яса, що йде історичними коренями в Італію, придбала величезну популярність у слов’ян.

Щоб продегустувати таку страву, слід підготувати:

  • шлунок;
  • 250 г яловичої м’якоті;
  • стільки ж свинячого серця;
  • 300 г яловичої печінки;
  • 2 курячих стегенця;
  • 300 г свинячої грудинки;
  • 200 г мови;
  • головку часнику;
  • пучок кропу;
  • сіль і прянощі.

Покрокова інструкція приготування:

  • Від кістки відділяється куряче м’ясо, після чого філе птиці, печінка, грудинка, серце, язик, часник і яловичина подрібнюються. Продукти солятся, приправляється і притрушиваются рубаною зеленню.
  • Підготовлений шлунок наповнюється фаршем, зашивається і поміщається в каструлю з водою.
  • Після закипання рідини і набухання шлунка останній проколюється, а потім продовжує варитися близько 90 хвилин.
  • Коли страва охолоне, в нарізаному вигляді його можна подавати до столу.

При правильній підготовці з свинячого шлунка можна приготувати смачні і ситні страви з додаванням різних інгредієнтів. Такі страви поживні, незвичні і не побито, а при грамотній подачі ще й витончені, а тому гідні самого урочистого столу.

Дивіться також:  Страви з баранини – ТОП 20 рецептів простого і смачного приготування
Прокрутка до верху