З курячого фаршу
Тефтелі з м’яса птиці займають перші місця у всіх прихильників корисного харчування. Для бажаючих менш суворих правил, є свої способи обійти деякі обмеження.
Необхідні продукти:
- курка;
- яйце;
- сік томатів — 200 мл;
- цибуля-ріпка;
- рис — 90 г;
- морквина;
- пісне масло;
- сіль, листочки лавра, горошини перцю, спеції, прянощі.
Спосіб приготування:
- Щоб приготувати смачний і насичений курячий фарш, використовуємо м’ясо, зрізане з різних місць тушки: гомілок, стегон, грудки. Отриманий продукт подрібнюємо в домашньому комбайні.
- Рис відварюємо, добре промиваємо. Дрібно нарізану цибулю і терту моркву обсмажуємо в олії до м’якого стану.
- З’єднуємо м’ясо, готове зерно, овочі, збите яйце, сіль, щіпку пекучого каррі. Вимішуємо склад, формуємо тюфтельки.
- Вливаємо сік помідорів в глибоку сковороду, додаємо листочки лавра, сіль, горошини перцю, улюблені прянощі. Опускаємо м’ясні кульки в томатний склад, тушкуємо їжу 40 хвилин на середньому вогні в закритому вигляді.
Яскраві колобки подаємо в гарячому вигляді під розкішною підливою.