Як приготувати тефтелі – 12 рецептів

З курячого фаршу

Тефтелі з м’яса птиці займають перші місця у всіх прихильників корисного харчування. Для бажаючих менш суворих правил, є свої способи обійти деякі обмеження.

Необхідні продукти:

  • курка;
  • яйце;
  • сік томатів — 200 мл;
  • цибуля-ріпка;
  • рис — 90 г;
  • морквина;
  • пісне масло;
  • сіль, листочки лавра, горошини перцю, спеції, прянощі.

Спосіб приготування:

  • Щоб приготувати смачний і насичений курячий фарш, використовуємо м’ясо, зрізане з різних місць тушки: гомілок, стегон, грудки. Отриманий продукт подрібнюємо в домашньому комбайні.
  • Рис відварюємо, добре промиваємо. Дрібно нарізану цибулю і терту моркву обсмажуємо в олії до м’якого стану.
  • З’єднуємо м’ясо, готове зерно, овочі, збите яйце, сіль, щіпку пекучого каррі. Вимішуємо склад, формуємо тюфтельки.
  • Вливаємо сік помідорів в глибоку сковороду, додаємо листочки лавра, сіль, горошини перцю, улюблені прянощі. Опускаємо м’ясні кульки в томатний склад, тушкуємо їжу 40 хвилин на середньому вогні в закритому вигляді.

Яскраві колобки подаємо в гарячому вигляді під розкішною підливою.

Дивіться також:  Грибний соус — 7 смачних рецептів приготування в домашніх умовах