У цьому рецепті ми розберемося як приготувати вегетаріанські котлети.
Вегетаріанські котлети можна приготувати з різноманітних овочевих культур:
Капусти, моркви, картоплі, кабачків, буряка, квасолі (дуже-дуже смачно, особливо – зі сметаною).
Сьогодні ми візьмемо за основу рецепт приготування вегетаріанських котлет з картоплі.
Оскільки картопля – традиційна культура для білоруської кухні, спробуємо приготувати деякі варіанти приготування страв білоруської кухні.
Вони можуть мати різні назви і рецепти приготування, але суть приготування практично незмінна: основа всіх овочевих, вегетаріанських котлет – натерті, або відварені овочі будь-якої культури, овочеве пюре + олія, цибуля – сирої або ж обсмажений.
Котлети можна обсмажити, або приготувати на пару.
Отже, приготування вегетаріанських котлет за рецептом
Час приготування: близько півгодини, розраховане на 5-6, досить ситні, порцій.
Копитця БІЛОРУСЬКІ
Інгредієнти:
- Картопля – 1,2 кг;
- Борошно – 0,5 склянки;
- Рослинна олія -1 ст. ложка;
- Харчова сода – на кінчику ч. ложки;
- Сіль – щіпка, за смаком.
Приготування
Очищену картоплю варто ретельно натерти на тертці, віджати, потім додати вказане в описі рецепта кількість борошна, сіль, соду і гарненько перемішати.
Отримане таким чином тісто слід добряче розкачати, потім нарізати прямокутники 3х5 см і випікати їх в духовці на деко, попередньо змащеному жиром до готовності.
Перед подачею на стіл опустити копита в підсолену воду і варити ще протягом близько 10 хвилин.
Подавати можна зі сметаною або ж дрібно нарубаним цибулею, підсмаженою на олії.
Приємного апетиту!