Як приготувати вегетаріанські котлети

У цьому рецепті ми розберемося як приготувати вегетаріанські котлети.

Вегетаріанські котлети можна приготувати з різноманітних овочевих культур:

Капусти, моркви, картоплі, кабачків, буряка, квасолі (дуже-дуже смачно, особливо – зі сметаною).

Сьогодні ми візьмемо за основу рецепт приготування вегетаріанських котлет з картоплі.
Оскільки картопля – традиційна культура для білоруської кухні, спробуємо приготувати деякі варіанти приготування страв білоруської кухні.

Вони можуть мати різні назви і рецепти приготування, але суть приготування практично незмінна: основа всіх овочевих, вегетаріанських котлет – натерті, або відварені овочі будь-якої культури, овочеве пюре + олія, цибуля – сирої або ж обсмажений.

Котлети можна обсмажити, або приготувати на пару.

Отже, приготування вегетаріанських котлет за рецептом

Час приготування: близько півгодини, розраховане на 5-6, досить ситні, порцій.

Копитця БІЛОРУСЬКІ

Інгредієнти:

  • Картопля – 1,2 кг;
  • Борошно – 0,5 склянки;
  • Рослинна олія -1 ст. ложка;
  • Харчова сода – на кінчику ч. ложки;
  • Сіль – щіпка, за смаком.

Приготування

Очищену картоплю варто ретельно натерти на тертці, віджати, потім додати вказане в описі рецепта кількість борошна, сіль, соду і гарненько перемішати.

Отримане таким чином тісто слід добряче розкачати, потім нарізати прямокутники 3х5 см і випікати їх в духовці на деко, попередньо змащеному жиром до готовності.

Перед подачею на стіл опустити копита в підсолену воду і варити ще протягом близько 10 хвилин.

Подавати можна зі сметаною або ж дрібно нарубаним цибулею, підсмаженою на олії.

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Борщ без капусти – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху