Щоб приготувати цю страву, не потрібні особливі навички. М’ясо виходить дуже ніжним і соковитим. Сьогодні розповімо, як приготувати відбивні з яловичини і розкриємо деякі секрети приготування.
На сковороді
Інгредієнти:
Яловича вирізка – 0,5 кг;
Панірувальні сухарі – 0,15 кг;
Яйце – 1 штука (якщо занадто маленькі яйця, то краще взяти 2);
Вершкове масло (можна замінити соняшниковою) – для смаження;
Сіль, лимонний сік і перець (білий) – за смаком.
Приготування:
Вибирайте м’ясо з невеликою кількістю прожилок. Візьміть м’якоть і ретельно промийте її. Приберіть надлишки вологи серветками або паперовими рушниками.
Зріжте з м’яса всі плівки і зайвий жир.
Наріжте яловичину тонкими пластинами, близько 1,5-2 сантиметри.
Злегка відбийте кожен шматочок. Для цього, накрийте м’ясо харчовою плівкою, і лише потім пройдіться по ньому молоточком. Робіть це обережно, щоб не пошкодити.
Промийте яйце під краном. Розбийте його в глибоку тарілку. Ретельно збийте за допомогою міксера або звичайною виделкою.
Візьміть плоску тарілку і насипте в неї панірувальні сухарі. Якщо у вас підходящої посуду немає, то сухарі можна сипати прямо на обробну дошку (але вона обов’язково повинна бути сухою, так як сухарі можуть розмокнути).
Розтопіть на сковороді вершкове масло.
Беріть шматочок яловичини і кладіть її у збите яйце.
Потім гарненько обваляйте в панірувальних сухарях. Чим їх буде більше, тим краще. Адже саме паніровка утримує м’ясний сік, і відбивна виходить соковитою і м’якою. Тому можна після того, як занурили м’ясо в сухарі, знову покласти його в яйце, а потім ще раз обкатати в паніровці.
Тепер укладіть відбивну на дошку і ножем зробіть сіточку. Вона дозволить набагато краще проникати маслу до м’яса. Так м’ясо виглядає набагато апетитніше. Сіточку досить намалювати лише з одного боку.
На розпечену сковороду викладайте шматки яловичини. Нехай вона просмажиться близько 4-5 хвилин з одного боку, потім переверніть, і на іншій стороні обсмажте близько 4 хвилин. Вам знадобиться тільки один переворот відбивною, щоб паніровка не відпала, і не зіпсувався товарний вигляд продукції.
Готові відбивні викладайте на паперові рушники, щоб прибрати надлишки жиру.
Тепер трохи присоліть, посипте білим перцем (можна замінити чорним, але саме в цьому рецепті, коли перець зверху, краще зробити так, щоб він не виділявся).
Візьміть лимон, зробіть в ньому невеликий надріз і трохи покропите їм м’ясний виріб.
Все, відбивні з яловичини на сковороді готові. Подавайте їх з улюбленим гарніром і соусом.
Зачистите яловичину від плівок, зайвого жиру і сухожиль.
Тепер м’ясо треба нарізати пластинами по 1,5 див. Різати яловичину необхідно поперек волокон.
Візьміть одну цибулину і зніміть з неї шкірку.
Переріжте цибулю навпіл і наріжте його тонкими півкільцями.
Приготуйте миску, в якій буде зручно маринувати м’ясо.
Складіть нарізану яловичину в глибоку ємність. Додайте до м’яса гірчицю. Вона допоможе пом’якшити м’ясо, а гіркоти від неї в готовому блюді зовсім не буде. Гірчицю потрібно брати рідку, а не в горошинках. Зайве домішки в гірчиці теж не потрібні.
Додайте до яловичині цибулю і все перемішайте. Цибуля притискайте як можна сильніше, щоб він пустив сік.
Накрийте миску кришкою або тарілкою (якщо нічого немає, то можна натягнути на миску харчову плівку) і відправте яловичину маринуватися. Мінімум – на 4 години, краще на ніч.
Діставайте промаринованную яловичину з холодильника. Приберіть з м’яса лук, він нам більше не знадобиться.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Почекайте, поки вона нагріється.
Укладіть шматок м’яса на обробну дошку і трохи відбийте його.
Візьміть деко і змастіть його маслом.
Яловичину трохи присолити і поперчити з обох сторін.
Викладайте м’ясо у форму для запікання.
Кожен шматочок м’яса зверху змастіть майонезом або сметаною (дуже тонкий шар). Сметана нам допоможе зробити м’ясо ніжнішим.
Візьміть другу цибулину, очистіть її і промийте в холодній воді.
Наріжте цибулю тонкими кільцями або півкільцями. Розкладіть його на відбивні.
Візьміть твердий сир натріть його на крупній тертці.
Посипте яловичину сиром.
Надсилайте відбивні з яловичини в розігріту духовку на 20 хвилин.
По закінченню вказаного часу діставайте яловичину. Перевірте її готовність, якщо добре просмажене м’ясо – його можна діставати та складати на паперові рушники (вони вберуть в себе зайвий жир).
Відбивні з яловичини в духовці готові. З ними дуже добре поєднується салат зі свіжих овочів. Також, відбивні можна прикрасити зеленню, наприклад, свіжим кропом.
Дістаньте готові медальйони і гарненько промийте їх під краном.
Викладіть яловичину на дошку, нехай вона 10-15 хвилин полежить. М’ясо повинно бути кімнатної температури.
Посипте яловичину сіллю і чорним меленим перцем. Можна взяти перець в горошинах і самостійно його подрібнити, наприклад, в кавомолці або розчавити горошинку ножем.
Візьміть харчову плівку і накрийте нею м’ясо. Це потрібно для того, щоб сік не розприскувався.
Тепер візьміть молоток і відбийте яловичину. Оскільки ми її посолили, то сіль буде убиватися вглиб відбивною, це зробить її дуже смачною і рівномірно присоленной.
Промийте яйце і розбийте його в глибоку миску.
До нього додайте мінеральну воду.
Помістіть в миску борошно і трохи куркуми (2 щіпки буде достатньо), вона додасть отбивным красивий відтінок. Ретельно перемішайте весь кляр.
Зніміть з часнику шкірку і наріжте його тонкими пластинами.
Візьміть сковорідку і поставте її на середній вогонь. Влийте масло.
На розпечену сковороду покладіть часник і гілочки чебрецю. Трохи прожарте ці ароматні компоненти і приберіть їх зі сковороди.
Візьміть відбивну і занурте її повністю в кляр. Опустіть м’ясо в кляр ще раз, щоб він рівномірно покрив кожна ділянка відбивною.
Викладайте яловичину на сковороду. Накрийте відбивні кришкою.
Коли відбивна придбає золотистий колір з однієї сторони (це близько 5 хвилин), її можна перевертати.
З іншого боку відбивну теж потрібно смажити до рум’яної скоринки.
Готові відбивні помістити на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
Подавайте відбивні разом з гарніром, наприклад, з гречаною крупою.
На кожну відбивну обов’язково покладіть шматочок лимона, щоб у процесі видавити його сік на відбивну. Це тільки поліпшить смак готового блюда і додасть йому родзинки.