Рецепт соковитих відбивних зі свинини можна зустріти у всіх кухнях світу. Імениті кулінари готують їх не тільки за класичним рецептом, але і використовують у приготуванні інші інгредієнти, а також прянощі, соуси і маринади. Як приготувати відбивні зі свинини ми розповімо в нашій статті.
Класичні відбивні зі свинини
Якщо ви задумали смачно нагодувати сім’ю, не обов’язково вигадувати вишукані страви. Досить добре просмажити м’ясо та подати його з будь-яким гарніром. Головне, вибрати гарні частини свинини, нарізати потрібної товщини і правильно приготувати відбивні з м’яса. Для страви ідеально підходять філе і м’ясо на кістці. А для посилення аромату можна використовувати пряні трави.
Інгредієнти:
- свинячі відбивні;
- масло;
- два зубці часнику;
- прованські трави, гілочка розмарину.
Спосіб приготування:
- Відбивні зі свинячої м’якоті змащуємо сумішшю з масла і прованських трав, залишаємо просочуватися на півгодини.
- На сковороді прогріваємо масло, пасеруємо подрібнений часник, розмарин і викладаємо відбивні.
- Смажимо м’ясо до красивої скоринки, перекладаємо в миску, накриваємо фольгою і через п’ять хвилин можна кликати до столу. Тепер ви знаєте, як приготувати на сковороді апетитне і соковите м’ясо.
Запікаємо м’ясо у фользі
Відбивні зі свинини можна смажити не тільки на сковороді, але і запекти в духовці. Щоб м’ясо вийшло соковитим і не пересохло, його краще запекти у фользі разом з овочами, грибами або будь-яким соусом.
Інгредієнти:
- п’ять шматочків м’ясного філе;
- чотири картоплі;
- дві цибулини;
- чотири часникового зубчики;
- 170 г маринованих грибів;
- три ложки майонезу;
- масло, паприка, сіль.
Спосіб приготування:
- На фольгу викладаємо кільця цибулі і картоплі, присаливаем і поливаємо масло.
- Зверху кладемо шматочки свинини, які потрібно злегка відбити. М’ясо посипаємо подрібненими зубчиками часнику, сіллю і паприкою.
- Тепер розкладаємо скибочки маринованих грибів, поливаємо майонезом, загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку рівно на годину, температура – 220°С.
Смажимо у фритюрі на сковороді
Практично в кожній сім’ї є одним з улюблених страв є свинячі відбивні. І сьогодні ми приготуємо соковите м’ясо в клярі, яке ви зможете подати з картоплею і овочами.
Інгредієнти:
- 420 г свинини;
- одне яйце;
- п’ять ложок борошна;
- три-чотири ложки сметани;
- масло, приправи за смаком.
Спосіб приготування:
- М’ясо ріжемо пластинами товщиною в 1,5-2 см. З шматочків робимо відбивні і приправляємо їх спеціями.
- Яйце збиваємо зі сметаною, солимо, перчимо – це буде кляр.
- Відбивні спочатку паніруємо в борошні, а потім опускаємо в кляр, смажимо на сковороді до готовності.
М’які і соковиті свинячі відбивні в мультиварці
Багато господині за традицією смажать відбивні на грилі або сковороді, але ось більш соковитими їх можна приготувати в мультиварці. І якщо ви бажаєте здивувати близьких апетитним м’ясним блюдом, обов’язково скористайтеся нашим рецептом.
Інгредієнти:
- 700 г свинячої вирізки;
- ложечка гірчиці;
- 120 мл молока;
- 50 мл майонезу;
- півсклянки борошна;
- одне яйце;
- масло, приправи.
Спосіб приготування:
- Вирізку ріжемо на кружечки товщиною не більше 3-х див.
- М’ясні шматочки відбиваємо, солимо, перчимо й залишаємо маринуватися.
- Віночком збовтуємо майонез з яйцем, гірчицею, прянощами і борошном. Кляр не повинен бути дуже рідким, але і не зовсім густим.
- Чашу приладу промазуємо маслом, включаємо режим «Смаження», відбивні паніруємо в клярі і смажимо до апетитної скоринки.
Готуємо з ананасами в духовці
Ананас – це той екзотичний фрукт, який поєднується з будь-яким м’ясом, від яловичини до індички. За святковим столом дуже часто можна покуштувати свинячі відбивні під соковитим ананасом і апетитною сирною скоринкою. Тому якщо ви не знаєте, як смачно приготувати відбивні в духовці, то читайте наступний рецепт.
Інгредієнти:
- банка ананасів кільцями;
- 700 г м’ясної вирізки;
- майонез;
- сир;
- спеції.
Спосіб приготування:
- М’ясну вирізку ріжемо пластинами, відбиваємо і приправляємо спеціями.
- Розкладаємо На деко м’ясні шматочки, зверху кладемо фруктові колечка.
- Присипаємо сиром і готуємо в духовці 35 хвилин, температура 180 градусів.
З грибами на сковорідці
Відбивні зі свинини з грибами можна приготувати як для сімейного вечері, так і для масштабного застілля. Мінімум продуктів, а в результаті соковите м’ясо і чудовий аромат грибів. Головне, не перетримати м’ясо на вогні, а гриби додати в самий відповідний момент.
Інгредієнти:
- 600 г свинячої вирізки;
- 230 г грибів;
- цибуля ріпчаста;
- масло вершкове, сіль, спеції.
Спосіб приготування:
- Вирізку ріжемо на пластини, відбиваємо молоточком і приправляємо сіллю разом з іншими спеціями для м’яса.
- Пасеруємо На олії півкільця цибулі, потім обсмажуємо його разом з нарізаними грибами.
- Звільняємо сковороду від тушкованих продуктів і починаємо смажити отбивное м’ясо. Як тільки свинина просмажиться на одній стороні, перевертаємо і зверху викладаємо гриби, доводимо до готовності.
Відбивні зі свинини з помідорами і сиром
Свинина дуже добре поєднується з різними овочами, для аромату можна додати грибів. Щоб м’ясо не вийшло пересушеним, не варто його сильно відбивати, так весь сік витече. Перед тим, як відправити м’ясо в духовку, його варто обсмажити на розпеченій сковороді.
Інгредієнти:
- 700 г м’ясної корейки;
- два курячих яйця;
- три помідора;
- 80 г борошна;
- 130 г сиру;
- сіль, спеції, олія.
Спосіб приготування:
- М’ясо ріжемо на шматки, злегка відбиваємо молоточком без зубців, присмачую сіллю і приправами.
- У глибокій мисці збовтуємо яйця.
- Шматочки свинини паніруємо в борошні, потім занурюємо яйце і обсмажуємо на вогні не більше 2-х хвилин з кожного боку.
- На деко кладемо обсмажене м’ясо, зверху кільця томатів і присипаємо тертим сиром. Запікаємо в духовці 10-12 хвилин, температура — 200°С.
Оригінальний варіант з чорносливом
Свинина з чорносливом – це вишукане блюдо, в якому чудово поєднується м’ясо з сушеним фруктом. Особливого смаку та пікантності страві додає контраст чорносливу і гірчиці.
Інгредієнти:
- 600 г свинячої вирізки;
- 230 г сушеної сливи;
- цибулина;
- три зубчики часнику;
- по три ложки майонезу і гірчиці;
- сіль, приправи, олія.
Спосіб приготування:
- М’ясні шматочки відбиваємо, заправляємо сумішшю з солі і перцю, розкладаємо на деко.
- Для заправки змішуємо гірчицю з подрібненими зубчиками часнику і майонезом. Отриманим соусом промазуємо відбивні.
- На кожен кладемо шматочок кільця цибулі і дрібно подрібнений чорнослив.
- Накриваємо фольгою і ставимо в духовку на півгодини при температурі 200 градусів. Потім дістаємо м’ясо, фольгу прибираємо, зверху кладемо платівки сиру і повертаємо в духовку на 10 хвилин.
Щоб блюдо вийшло незвичайним смаком, в приготуванні можна використовувати приправи і маринади. Наприклад, приготувати соус з масла, пряних трав і часнику. Для свинини чудово підходить поєднання томатного кетчупу з травами та маслом, а також сметанний соус з гірчицею і імбирний маринад з часником і медом.