Як приготувати відбивні зі свинини – 8 смачних рецептів приготування на сковороді, духовці і мультиварці

Рецепт соковитих відбивних зі свинини можна зустріти у всіх кухнях світу. Імениті кулінари готують їх не тільки за класичним рецептом, але і використовують у приготуванні інші інгредієнти, а також прянощі, соуси і маринади. Як приготувати відбивні зі свинини ми розповімо в нашій статті.

Класичні відбивні зі свинини

Якщо ви задумали смачно нагодувати сім’ю, не обов’язково вигадувати вишукані страви. Досить добре просмажити м’ясо та подати його з будь-яким гарніром. Головне, вибрати гарні частини свинини, нарізати потрібної товщини і правильно приготувати відбивні з м’яса. Для страви ідеально підходять філе і м’ясо на кістці. А для посилення аромату можна використовувати пряні трави.

Інгредієнти:

  • свинячі відбивні;
  • масло;
  • два зубці часнику;
  • прованські трави, гілочка розмарину.

Спосіб приготування:

  • Відбивні зі свинячої м’якоті змащуємо сумішшю з масла і прованських трав, залишаємо просочуватися на півгодини.
  • На сковороді прогріваємо масло, пасеруємо подрібнений часник, розмарин і викладаємо відбивні.
  • Смажимо м’ясо до красивої скоринки, перекладаємо в миску, накриваємо фольгою і через п’ять хвилин можна кликати до столу. Тепер ви знаєте, як приготувати на сковороді апетитне і соковите м’ясо.

Запікаємо м’ясо у фользі

Відбивні зі свинини можна смажити не тільки на сковороді, але і запекти в духовці. Щоб м’ясо вийшло соковитим і не пересохло, його краще запекти у фользі разом з овочами, грибами або будь-яким соусом.

Інгредієнти:

  • п’ять шматочків м’ясного філе;
  • чотири картоплі;
  • дві цибулини;
  • чотири часникового зубчики;
  • 170 г маринованих грибів;
  • три ложки майонезу;
  • масло, паприка, сіль.

Спосіб приготування:

  • На фольгу викладаємо кільця цибулі і картоплі, присаливаем і поливаємо масло.
  • Зверху кладемо шматочки свинини, які потрібно злегка відбити. М’ясо посипаємо подрібненими зубчиками часнику, сіллю і паприкою.
  • Тепер розкладаємо скибочки маринованих грибів, поливаємо майонезом, загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку рівно на годину, температура – 220°С.
Дивіться також:  Овочевий торт – 7 рецептів приготування

Смажимо у фритюрі на сковороді

Практично в кожній сім’ї є одним з улюблених страв є свинячі відбивні. І сьогодні ми приготуємо соковите м’ясо в клярі, яке ви зможете подати з картоплею і овочами.

Інгредієнти:

  • 420 г свинини;
  • одне яйце;
  • п’ять ложок борошна;
  • три-чотири ложки сметани;
  • масло, приправи за смаком.

Спосіб приготування:

  • М’ясо ріжемо пластинами товщиною в 1,5-2 см. З шматочків робимо відбивні і приправляємо їх спеціями.
  • Яйце збиваємо зі сметаною, солимо, перчимо – це буде кляр.
  • Відбивні спочатку паніруємо в борошні, а потім опускаємо в кляр, смажимо на сковороді до готовності.

М’які і соковиті свинячі відбивні в мультиварці

Багато господині за традицією смажать відбивні на грилі або сковороді, але ось більш соковитими їх можна приготувати в мультиварці. І якщо ви бажаєте здивувати близьких апетитним м’ясним блюдом, обов’язково скористайтеся нашим рецептом.

Інгредієнти:

  • 700 г свинячої вирізки;
  • ложечка гірчиці;
  • 120 мл молока;
  • 50 мл майонезу;
  • півсклянки борошна;
  • одне яйце;
  • масло, приправи.

Спосіб приготування:

  • Вирізку ріжемо на кружечки товщиною не більше 3-х див.
  • М’ясні шматочки відбиваємо, солимо, перчимо й залишаємо маринуватися.
  • Віночком збовтуємо майонез з яйцем, гірчицею, прянощами і борошном. Кляр не повинен бути дуже рідким, але і не зовсім густим.
  • Чашу приладу промазуємо маслом, включаємо режим «Смаження», відбивні паніруємо в клярі і смажимо до апетитної скоринки.

Готуємо з ананасами в духовці

Ананас – це той екзотичний фрукт, який поєднується з будь-яким м’ясом, від яловичини до індички. За святковим столом дуже часто можна покуштувати свинячі відбивні під соковитим ананасом і апетитною сирною скоринкою. Тому якщо ви не знаєте, як смачно приготувати відбивні в духовці, то читайте наступний рецепт.

Дивіться також:  Як приготувати м’ясо в духовці – 15 рецептів смачного і соковитого м’яса

Інгредієнти:

  • банка ананасів кільцями;
  • 700 г м’ясної вирізки;
  • майонез;
  • сир;
  • спеції.

Спосіб приготування:

  • М’ясну вирізку ріжемо пластинами, відбиваємо і приправляємо спеціями.
  • Розкладаємо На деко м’ясні шматочки, зверху кладемо фруктові колечка.
  • Присипаємо сиром і готуємо в духовці 35 хвилин, температура 180 градусів.

З грибами на сковорідці

Відбивні зі свинини з грибами можна приготувати як для сімейного вечері, так і для масштабного застілля. Мінімум продуктів, а в результаті соковите м’ясо і чудовий аромат грибів. Головне, не перетримати м’ясо на вогні, а гриби додати в самий відповідний момент.

Інгредієнти:

  • 600 г свинячої вирізки;
  • 230 г грибів;
  • цибуля ріпчаста;
  • масло вершкове, сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  • Вирізку ріжемо на пластини, відбиваємо молоточком і приправляємо сіллю разом з іншими спеціями для м’яса.
  • Пасеруємо На олії півкільця цибулі, потім обсмажуємо його разом з нарізаними грибами.
  • Звільняємо сковороду від тушкованих продуктів і починаємо смажити отбивное м’ясо. Як тільки свинина просмажиться на одній стороні, перевертаємо і зверху викладаємо гриби, доводимо до готовності.

Відбивні зі свинини з помідорами і сиром

Свинина дуже добре поєднується з різними овочами, для аромату можна додати грибів. Щоб м’ясо не вийшло пересушеним, не варто його сильно відбивати, так весь сік витече. Перед тим, як відправити м’ясо в духовку, його варто обсмажити на розпеченій сковороді.

Інгредієнти:

  • 700 г м’ясної корейки;
  • два курячих яйця;
  • три помідора;
  • 80 г борошна;
  • 130 г сиру;
  • сіль, спеції, олія.

Спосіб приготування:

  • М’ясо ріжемо на шматки, злегка відбиваємо молоточком без зубців, присмачую сіллю і приправами.
  • У глибокій мисці збовтуємо яйця.
  • Шматочки свинини паніруємо в борошні, потім занурюємо яйце і обсмажуємо на вогні не більше 2-х хвилин з кожного боку.
  • На деко кладемо обсмажене м’ясо, зверху кільця томатів і присипаємо тертим сиром. Запікаємо в духовці 10-12 хвилин, температура — 200°С.
Дивіться також:  Паста з куркою – 11 рецептів приготування

Оригінальний варіант з чорносливом

Свинина з чорносливом – це вишукане блюдо, в якому чудово поєднується м’ясо з сушеним фруктом. Особливого смаку та пікантності страві додає контраст чорносливу і гірчиці.

Інгредієнти:

  • 600 г свинячої вирізки;
  • 230 г сушеної сливи;
  • цибулина;
  • три зубчики часнику;
  • по три ложки майонезу і гірчиці;
  • сіль, приправи, олія.

Спосіб приготування:

  • М’ясні шматочки відбиваємо, заправляємо сумішшю з солі і перцю, розкладаємо на деко.
  • Для заправки змішуємо гірчицю з подрібненими зубчиками часнику і майонезом. Отриманим соусом промазуємо відбивні.
  • На кожен кладемо шматочок кільця цибулі і дрібно подрібнений чорнослив.
  • Накриваємо фольгою і ставимо в духовку на півгодини при температурі 200 градусів. Потім дістаємо м’ясо, фольгу прибираємо, зверху кладемо платівки сиру і повертаємо в духовку на 10 хвилин.

Щоб блюдо вийшло незвичайним смаком, в приготуванні можна використовувати приправи і маринади. Наприклад, приготувати соус з масла, пряних трав і часнику. Для свинини чудово підходить поєднання томатного кетчупу з травами та маслом, а також сметанний соус з гірчицею і імбирний маринад з часником і медом.