Пиріг з яблук подобається дуже багатьом і практично немає таких людей, кому б цей десерт не припав до смаку. Сьогодні існує безліч способів і варіацій, як приготувати яблучний пиріг, застосувавши не тільки звичайну духову піч, але і мультиварку.
Класичний яблучний пиріг в духовці
Що знадобиться:
- яблука – 3 шт.;
- борошно – 1 ст.;
- цукор – 1 ст.;
- яйця – 3 шт.;
- слив. масло – 50 г;
- сіль – 1 щіпка.
Приготувати класичний яблучний пиріг просто для неподобства.
Десерт готується від півгодини до 40 хвилин.
З сиром
Яблучний пиріг з сиром буде непоганим десертом для любителів здорового харчування.
Що знадобиться:
- сир – 150 г;
- цукор – 1 ст.;
- молоко – 3 ст. ложки;
- борошно – 1 ст.;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- ванілін – 1 ч. ложка;
- яйця – 3 шт.;
- яблука – 4 шт.;
- вершкове жирне (краще домашня) олія – 50 г;
- сметана – 1 ст.
В першу чергу починаємо готувати тісто.
З хрусткою скоринкою
Що знадобиться:
- цукор – 1 ст.;
- мука – 4 ст. ложки;
- яблука – 4 шт.;
- молоко – 100 мл;
- яйця – 3 шт.;
- будь-яке масло рослинне – 2 ст. ложки;
- розпушувача — неповну чайну ложку;
- молоко – ½ ст.;
- пелюстки мигдалю – 3 ст. ложки;
- вершкове жирне, солодке масло – 100 р.
Коли всі інгредієнти готові, можемо починати кулінарне чаклунство.
Повітряний рецепт шарлотки з бісквітного тіста
Що знадобиться:
- борошно – 1 ст.;
- цукор – 1 ст.;
- яйця – 3 шт.;
- яблука – 2 шт.;
- розпушувач – ½ ч. ложки;
- ванілін – 1 ч. ложка;
- масло солодке вершкове.
Яйця збиваються разом з цукром до утворення невеликої пінки. Насипаємо туди ж ванілін, борошно, пекарський розпушувач і замішуємо рідке по консистенції тісто. Яблука чистяться, з них видаляється серцевина і вони ріжуться невеликими пластинками. Фрукти викладаються у форму для запікання, попередньо злегка присипану борошном. Рівномірно заливаємо туди ж тісто і готуємо 40 хвилин при 180 градусах в духовій печі.
Яблучний пиріг з меренгою
Яблучний пиріг з меренгою носить також більш скорочена назва тарт. Спробуйте приготувати його самостійно!
Що знадобиться:
- пісочне тісто – 400 г;
- яблука – 5 шт.;
- масло – половина пачки;
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 1 ст.;
- кориця – ½ ч. ложки;
- сік лимона або лайма – 1 ч. ложка;
- пелюстки мигдалю – 3 ст. ложки.
Пора приступати до приготування яблучного тарта.
Пишна шарлотка з яблуками на кислому молоці
Що знадобиться:
- борошно – 1 ст.;
- цукор – 1 ст.;
- яйця – 2 шт.;
- кисле молоко – 1 ст.;
- яблука – 2 шт.;
- трохи розпушувача.
Яйця збиваються з цукром, потім в суміш потроху вливається молоко. Коли цукрові кристали повністю розчиняться, додайте борошно і розпушувач. Тісто вийде середньої густоти.
Далі, з яблук видаляється серцевина, а шкірку можна не зчищати. Наріжте фрукти невеликими шматочками і викладіть їх у форму для запікання. Все тісто виливається туди ж. Воно має повністю покривати фрукти. Кілька часточок можна залишити і викласти зверху для прикраси. Шарлотка готується 40 хвилин.
На швидку руку
Що знадобиться:
- борошно – 1 ст.;
- цукор – 1 ст.;
- яйця – 3 шт.;
- яблука – 3 шт.;
- кориця – 1 ч. ложка;
- ванілін – 1 ч. ложка.
Збиваємо яйця і цукор. Додаємо у них інші сипучі компоненти і ще раз перемішуємо. Включаємо духовку і поки вона розігрівається до 180 градусів, займемося яблуками. Видаляємо з них серцевину і нарізаємо невеликими скибочками. Шкірку можна не зчищати.
Тепер викладаємо яблука у форму, заливаємо їх рівномірно тестом і відправляємо готуватися на півгодини. При необхідності можна збільшити. Готовий пиріг посипається невеликою кількістю цукрової пудри.
Традиційна шарлотка в мультиварці
Що знадобиться:
- борошно – 1 ст.;
- цукор – 1 ст.;
- яйця – 3 шт.;
- яблука – 2 шт.;
- масло вершкового буквально 30 грам;
- розпушувача — неповна чайна ложка.
Збиваємо яйця і цукор. Перед цим очищаємо яблука, вирізаємо серцевину і ділимо їх на невеликі часточки або пластинки. До яйцям додається просеянная борошно і розпушувач. Все це ретельно перемішується і робиться заміс тіста.
У змащену чашу мультиварки рівномірно викладаються яблука. Рівномірно ж заливаємо начинку отриманим тестом, закриваємо кришку і виставляємо програму «Випічка» на годину.
Якщо вам здається, що пиріг недостатньо пропікся, то можна залишити його ще на 10 хвилин на підігріві.
Варіант з додаванням кориці
Що знадобиться:
- борошно – 1 ст.;
- цукор – ½ ст.;
- яйця – 2 шт.;
- яблука – 3 шт.;
- півпачки вершкового масла;
- чайна ложка розпушувача;
- кориця – ½ ч. ложки;
- сметана – 3 ст. ложки;
- сіль – 1 щіпка.
Пора приступати до приготування самої ароматної на світі шарлотки!
Насипний пиріг з яблуками в мультиварці
Що знадобиться:
- манна крупа – 1 ст.;
- борошно – 1 ст.;
- цукор – 1 ст.;
- кориця – 1 ч. ложка;
- півпачки вершкового жирного масла;
- яблука – 4 шт.;
- лимонний сік;
- розпушувача буквально половина ложечки.
Змішуємо в мисці борошно, розпушувач, корицю і цукор. Паралельно натираємо на крупній тертці яблука, збризкуємо їх лимонним соком і фруктову масу ділимо навпіл. Чаша мультиварки змащується товстим шаром масла. Суха суміш ділиться на 3 рівних частини. Перша висипається на дно. Зверху укладаються яблука, потім знову йде борошно з цукром і в кінці розподіляються знову яблука. Натираємо туди ж заморожене масло на крупній тертці. В мультиварці виставляється програма «Випічка» на годину. Час випікання може змінюватись в залежності від потужності та особливостей конкретного пристрою.
На манці
Що знадобиться:
- манна крупа – 1 ст.;
- борошно – 1 ст.;
- цукор – 1 ст.;
- «лимонка» – ½ ч. ложки;
- сода – 1 ч. ложка;
- кориця – ½ ч. ложки;
- жирне масло – 150 г;
- яблука – 5 шт.
Замішуємо в окремій мисці тісто з манки, борошна і соди. Потім додаємо туди залишилися сипучі компоненти і лимонний сік. Поділяємо тісто навпіл. Ретельно змащуємо форму і висипаємо туди першу половину. Розрівнюємо її, а зверху кладемо частина тертих яблук, змішаних із цукром. Знову викладаємо тісто і яблука. В кінці кладеться терте на крупній тертці заморожене масло. Десерт готується 40 хвилин при температурі 180ºС.
Листковий пиріг з яблуками в мультиварці
Що знадобиться:
- листкове тісто – 250 г;
- цукор – довільно;
- яблука – 3 шт.;
- ложка лимонного соку;
- кориця – 2 ст. ложки;
- рослинне (будь-яка) масло – 2 ст. ложки.
Обробляємо яблука, потім нарізаємо дрібними пластинками і скроплюємо лимонним соком. Це необхідно для того, щоб фрукти не почали темніти.
Розкачуємо листкове тісто у формі прямокутника, ділимо на 2 частини, щоб вийшла пара однакових квадратів.
Чаша змащується маслом і в неї тісто викладається. Акуратно розподіліть його і викладіть поверх начинку. Потім начинка накривається другою частиною, а краї тіста защипываются. Ставимо програму «Випічка» на годину. Процес приготування можна періодично контролювати.
З яблук і груш
Що знадобиться:
- яблука – 3 шт.;
- груші – 3 шт.;
- борошно – 2 ст.;
- півпачки масла;
- сметана – 1 ст.;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 1 ст.;
- кориця – 2 ч. ложки;
- трохи розпушувача.
Морозиво масло натираємо на тертці, змішуємо з сухими інгредієнтами, сметаною і яйцем. Замішуємо тісто і відправляємо його на півгодини в холодильник. Після цього викладаємо заготовку в змащену форму і проколюємо посередині виделкою. Включаємо духову піч і випікаємо тісто півгодини при температурі 180ºС.
В цей же час слід зайнятися начинкою.
Десерт готовий до подачі!