Як приготувати жульєн в духовці? Готуємо з грибами і куркою

Це хороший варіант для свята. Сьогодні ми розповімо, як приготувати жульєн різними способами. А також, ви дізнаєтеся варіанти соусів для цієї страви.

У горщиках

Компоненти:

  • печериці – 0,3 кг;
  • сметана – 0,4 кг;
  • перець – 2 щіпки;
  • неароматное масло – 3 ст. ложки;
  • філе (куряче) – 0,3 кг;
  • сир твердих сортів – 0,2 кг;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • цибуля ріпка – 2 головки;
  • мука в/с – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Цибулю очистіть, посеките кубиками.
  • Філе промийте і просушіть паперовими рушниками чи серветками.
  • Наріжте курку невеликими квадратиками. Їх приблизний розмір – 1,5-2 сантиметри.
  • Змастіть сковороду олією і розігрійте її на середньому вогні.
  • На розпечену сковороду викладіть філе і цибулю. Обсмажте ці компоненти до рум’яного кольору.
  • Печериці промийте, зріжте з них темні частини. Розріжте їх на чотири частини.
  • Викладіть гриби до смаженій м’ясу. Вони відразу пустять сік, і весь вміст сковороди буде в ньому тушкуватися.
  • В окремий посуд насипте просіяне борошно, обсмажте її до коричневого відтінку.
  • Додайте до обсмаженої борошні сметану. Насипте до соусу сіль і перець. Все змішайте.
  • Перекладіть соус до грибної маси, змішайте.
  • Тепер перекладіть сметанную масу в горщики.
  • Сир твердих сортів натріть на великій тертці і присипте їм грибну суміш.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте всередину горщики, кришкою їх закривати не потрібно.
  • Через 20 хвилин, жульєн буде готовий.

Запікаємо в хлібному коровай в духовці

Інгредієнти:

  • круглий хліб – 1 штука;
  • цибуля – 0,3 кг;
  • біле вино (сухе) – 80 мл;
  • сіль і мелений перець – за смаком;
  • куряча грудка – 0,7 кг;
  • твердий сир – 0,15 кг;
  • сметана – 4 ст. ложки;
  • гриби – 0,6 кг;
  • оливкова олія – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Наріжте великими кубиками промитий цибулю.
  • Печериці наріжте тонкими пластинами.
  • З грудки зріжте шкіру, жир і кістки.
  • Наріжте філе маленькими кубиками.
  • В окрему ємність складіть куряче м’ясо. Додайте сіль, ложку оливкової олії і перець. Все змішайте і залиште філе маринуватися на 15 хвилин.
  • На розпеченій сковороді обсмажте куряче м’ясо, приблизний час: 3-5 хвилин. Зніміть м’ясо зі сковороди. Під час смаження, змащувати поверхню не потрібно, тому що до курки ми раніше додавали масло.
  • Тепер змастіть сковороду залишилися маслом і смажте на ньому цибулю до прозорості.
  • Влити сухе вино і виставте великий вогонь.
  • Коли вино випарується, засипайте печериці і смажте до готовності. В кінці готування, додайте до них трохи солі.
  • Додайте до грибів сметану і зменшіть вогонь. Томіть суміш на невеликому вогні кілька хвилин.
  • З хліба зріжте верх і виріжте м’якуш.
  • Застеліть деко фольгою або пергаментом і покладіть туди хліб.
  • Всередину покладіть лише половину грибної суміші.
  • Другим шаром покладіть всю обсмажену курку.
  • Тепер помістіть залишилися гриби.
  • Останнім, четвертим шаром, викладіть натертий сир.
  • Відправляємо жульєн в розігріту до 180-190 градусів духовку на 5-10 хвилин.
  • Через зазначений час вийде гарне ароматне блюдо. Подавайте до столу разом з овочами.
Дивіться також:  Як варити кукурудзяну кашу – 7 рецептів на молоці та воді

Класичний жульєн з куркою і грибами в духовці

Компоненти:

  • шампіньйони – 0,5 кг;
  • перець і сіль;
  • філе – 0,6 кг;
  • мелений мускатний горіх – ½ ч. ложки;
  • сир – 0,2 кг;
  • вершки (жирність 15-20%) – 0,5 л;
  • цибуля – 2 головки;
  • борошно – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Наберіть в каструлю воду і доведіть її до кипіння. Тепер посоліть її і опустіть всередину промиту курку. Варіть її до готовності.
  • Нагрійте суху сковороду і смажте на ній борошно.
  • Тепер дуже тонкою цівкою вливайте вершки. Постійно збивайте суміш віночком, щоб не утворювалися грудочки. Додайте мускатний горіх. Коли соус закипить – знімайте його з вогню.
  • Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на сковороді до рум’яного кольору.
  • Печериці наріжте соломкою. Додайте їх до румяному луку. Смажте гриби до золотистого кольору, за 5 хвилин до готовності, посоліть печериці.
  • Курку наріжте тонкими брусочками. Перекладіть її до грибів, смажте всі разом близько 2 хвилин.
  • Залийте все соусом і трохи протушкувати суміш. Близько 5 хвилин. Додайте, якщо необхідно, сіль і перець.
  • Перекладіть жульєн в деко. Зверху все присипте сиром.
  • Випікайте блюдо близько 20-30 хвилин, при температурі 180 градусів.

У кошичках з листкового тіста

Тепер час незвичайного рецепта, адже зараз ми не тільки готуємо жульєн з грибами і куркою. А зробимо ще і спеціальні кошики. Хрустке тісто – це дуже добре доповнення до готового блюда.

Інгредієнти:

  • листкове тісто (дріжджове) – 0,5 кг;
  • сіль, базилік і чорний перець – за смаком;
  • цибуля (ріпчаста) – 2-3 головки;
  • куряче філе – 0,5 кг;
  • твердий сир – 0,1 кг;
  • печериці – 0,2 кг;
  • сметана – 5 ст. ложок.

Приготування:

  • Заздалегідь дістаньте тісто, щоб воно розморозилося.
  • Куряче м’ясо наріжте соломкою.
  • Печериці наріжте скибочками.
  • Ріпчасту цибулю дрібно нарубаєте.
  • Сир твердих сортів натріть на великій тертці або наріжте тонкими пластинами.
  • Змастіть сковороду маслом. На розпеченій поверхні обсмажте курку.
  • Додайте гриби. Коли вони пустять сік, додайте цибулю.
  • Коли весь вміст сковороди просмажиться, можна додавати сіль, базилік і перець.
  • Додайте сметану. Поставте мінімальний вогонь і на ньому тушкуйте жульєн близько 10 хвилин.
  • Посипте обробну дошку борошном і розкачайте на ній тісто. Воно має бути дуже тонким.
  • Приготуйте маленькі формочки для запікання. Виріжте для них кружечки необхідного діаметра.
  • Змастіть форми маслом і покладіть всередину тісто.
  • Покладіть в кожну кошик сметанную суміш. Надсилайте жульєн в духову шафу на 15-20 хвилин.
  • Вийміть кошики з духовки і посипте їх сиром. Поставте їх випікатися ще на 5 хвилин.
  • Готові жульєни прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу. Приємного вам апетиту!
Дивіться також:  Риба, запечена з овочами в духовці – 8 рецептів приготування

Варіанти соусу для жульєна з грибами і куркою

Крім тих рецептів, що вже перераховані, пропонуємо спробувати ще й такі варіанти соусів:

Вершковий

Інгредієнти:

  • вершки (жирність 20%) – 0,2 л;
  • вершкове масло – 20 грам;
  • пшеничне борошно – 1 ст. ложка;
  • мускатний горіх – 2 щіпки.

Приготування:

  • Просійте борошно.
  • Смажте На середньому вогні пшеничне борошно близько 60 секунд.
  • Додайте шматочок вершкового масла, все змішайте і обсмажте ще близько хвилини. Тепер зніміть сковороду з вогню.
  • У сотейнику вершки прогрійте. Додайте до них масляну масу. Все змішайте. Якщо з’явилися грудочки, збийте соус міксером.
  • Коли маса закипить – знімайте з вогню. Соус готовий.

На бульйоні

Інгредієнти:

  • сметана – 0,15 кг;
  • курячий бульйон – 0,1 л;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком;
  • вершкове масло – 50-60 грамів.

Приготування:

  • Прогрійте борошно і додайте до неї масло.
  • Коли маса стане однорідною – додайте сметану. Збийте соус віночком.
  • В прогріту масу влийте курячий бульйон.
  • Наприкінці варіння додайте сіль і перець. Збийте все віночком для однорідної консистенції. Соус для жульєна готовий.

Бешамель

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 50 грам;
  • сіль – за смаком;
  • пшеничне борошно – 2 ст. ложки;
  • соняшникова олія – 2 ст. ложки;
  • молоко – 0,7 л.

Приготування:

  • У сотейнику розігрійте вершкове масло.
  • Коли воно розтопиться, всипайте борошно.
  • В теплу масу можна додавати молоко. Вливайте його дуже тонкою цівкою при постійному помішуванні.
  • Дочекайтеся закипання маси. Варіть на невеликому вогні, і не забувайте помішувати.
  • Додайте сіль і поставте мінімальний вогонь. Варіть соус до потрібної консистенції. Чим довше готуєте – тим густіше він буде.
  • Соус бешамель підійде не тільки для жульєна, але і для інших страв. Тому, якщо він у вас залишиться – не турбуйтеся. Ви швидко знайдете для нього застосування.
Дивіться також:  Омлет в мікрохвильовці – 9 рецептів приготування

З грибами і копченою куркою (в мікрохвильовці)

Компоненти:

  • копчена курка (стегенця) – 2 штуки;
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком;
  • вершки – 0,1 л;
  • цибуля ріпка – 3 штуки;
  • твердий сир – 0,2 кг;
  • печериці (свіжі) – 0,5 кг;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • неароматное масло – для обсмажування.

Приготування:

  • Дрібно наріжте гриби і обсмажте їх на рафінованій олії. За 5 хвилин до закінчення готування, додайте дрібно нарізану цибулю.
  • Коли гриби придбають золотистий колір, додайте сіль і мелений перець.
  • Крупно натріть сир.
  • Із стегенець вирізати курячу м’якоть. Наріжте її невеликими кубиками.
  • Тепер візьміть глибоку форму для мікрохвильової печі і покладіть в неї всі компоненти шарами: 1) Копчена курка; 2) Обсмажені з цибулею гриби; 3) Вершки; 4) Тертий сир; 5) Майонез.
  • Тепер поставте блюдо в мікрохвильову піч, і готуйте жульєн на максимальній потужності до готовності. Коли сир придбає рум’яний колір – страва готова.
  • Подавайте жульєн гарячим, разом з улюбленим гарніром.

В тарталетках

Компоненти:

  • куряче філе – 2 штуки;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • тарталетки – 1 упаковка;
  • твердий сир – 0,1 кг;
  • печериці – 0,3 кг;
  • вершки -0,3 кг;
  • сіль, мелений перець – за смаком;
  • цибуля – 2 ріпки.

Приготування:

  • Відваріть курячі філе.
  • Цибулю дрібно нарубаєте.
  • Печериці наріжте пластинами.
  • Готове філе наріжте соломкою.
  • Обсмажте гриби з цибулею. Посипте сіллю.
  • За 5 хвилин до закінчення готування, додайте нарізане філе.
  • Обсмажте на сковороді борошно. Додайте вершки, посипте перцем і варіть соус його до закипання.
  • Залийте вершками грибну суміш. Протушкувати все разом на мінімальному вогні близько 5 хвилин.
  • Тепер перекладіть жульєн в тарталетки. Зверху присипте їх твердим сиром.
  • Запікайте тарталетки близько 10-15 хвилин. Оптимальна температура – 180 градусів.
  • Готові тарталетки перекладіть на красиве блюдо і подавайте на стіл. Приємного апетиту!

Ось ми і розповіли вам кілька варіантів готування не тільки страви, але і соусів для нього. Тепер ви зможете смачно приготувати грибний жульєн. Готуйте з любов’ю!

Прокрутка до верху