Як прикрасити торт фруктами – 6 варіантів прикраси торта в домашніх умовах

Як прикрасити торт фруктами, щоб гостям хотілося сфотографувати десерт, перш ніж з’їсти його? Як домогтися, щоб композиція виглядала ефектно, а сік із фруктів та ягід не псував крем? У всього є свої секрети.

Як прикрасити торт фруктами: найкращі ідеї

Стиглі барвисті плоди гарні самі по собі, а в апетитному десерті – подвійно.

  • Будь-яка композиція з фруктів на поверхні торта буде виглядати ефектно: мальовнича розсип або стильний вінок, каскад і так далі.
  • Великі фрукти нарізують часточками або половинками, дрібні використовують цілими.
  • Популярним стає оформлення десертів в стилі бохо. Крем викладається тільки між коржами, в ньому втоплюють великі шматочки фруктів або цілі великі ягоди. Все це хаотично визирає між несмазанными краями коржів. Трохи фруктів використовується для верхнього коржа. Уявна недбалість в оформленні має певну гармонію і привабливість.
  • Можна нарізати фрукти тонкими пластинками і викласти з них візерунки, як із шматочків пазла.
  • Самий трудомісткий спосіб – техніка карвінг. Фрукти хитромудро нарізають, надаючи їм цікаву форму. Це оригінальне мистецтво – свого роду різновид примітивної скульптури.

Маючи під рукою гострий ніж і невеликий запас часу, можна потренуватися у створенні простих елементів, щоб при оформленні торта все вийшло легко і просто.

Листочки з яблук або груш.

  • Для одного листка знадобиться четвертинка плоду, але тільки м’якоть, вирізана до серцевини.
  • На шкірці в центрі зробити два напівкруглих симетричних надрізу, щоб вийшов маленький листочок. Відкласти його.
  • Відступивши 3 – 4 мм зробити паралельні надрізи, виймаючи з часточки яблука пластину у формі куточка. Вмочити її в підкислену лимонним соком воду, щоб зрізи не потемніли.
  • Повторити дії, поки не залишиться останній тонкий куточок.
  • Скласти всі деталі як книжку і зрушити в одну сторону, відкриваючи по 3 – 4 мм зрізу між деталями.

Зірка з яблука.

  • Верхню третину яблука без серцевини розділити на п’ять сегментів.
  • Видалити плодоніжку.
  • У кожному з них зробити маленький листочок, за попередньою методикою з 3 – 4 елементів.
  • Розтягнути листочки в сторони.

Квітка з яблука.

  • Зрізати з шкірку плоду по спіралі.
  • З одного боку зрізаної стрічки повинна бути кольорова смужка шкірки, з іншого – широка смужка м’якоті.
  • Згорнути цю стрічку в рулет, кольоровим краєм догори.
  • Трохи стягнути низ, щоб зверху відкрилися пелюстки.

Зрізи потрібно обробляти не тільки у яблук. Соковиті шматочки апельсина змочують розчином желатину, а ківі злегка ошпарюють гарячою водою.

Вирізані своїми руками прикраси притягнуть до торту заслужене загальну увагу

Прикраса з фруктів для багатоярусного торта

Найзручніше прикрашати величезний багатоярусний торт.

  • На нього більшість фруктів поміститься цілком, наприклад, персики, абрикоси, сливи, китиці винограду.
  • Розміри торта дозволять зробити складну об’ємну композицію в техніці карвінг.
  • Частина фруктів можна розташувати на сервировочном блюді впритул до нижнього ярусу торта, щоб не навантажувати торт зайвою вагою.
  • Дрібні елементи декору можна рівномірно розподілити по всіх ярусах.
  • З великих деталей зробити один-два акценту, додати якісь інші елементи, наприклад, живі квіти або виліплені з мастики.

Головне в цій справі – почуття міри, не можна перетворювати гарний торт у фруктово-овочеву вітрину.

Ще один важливий момент – багатоярусний торт готують заздалегідь, його не можна обсипати фруктовими часточками за хвилину до подачі. Тому для нього фрукти обов’язково желируют – так десерт надовго збереже святковий вигляд.

Прикраса торта желе

Желатиновий розчин дозволяє створити цікаві композиції на поверхні торта, а також скріплювати деталі для кравинга і покривати елементи об’ємної композиції. Ця технологія називається желювання.

  • Желатин розводять по інструкції, додаючи трохи цукру і лимонного соку, щоб замаскувати його характерний запах.
  • Остуджують до першої стадії загустіння, коли рідина вже склеює пальці, але на ній ще не застигла плівка.
  • Вмочують в неї шматочки фруктів, насаджені на зубочистки.
  • Другий кінець зубочистки встромляють в пінопластову підставку. Заготівлям дають висохнути або відразу поміщають в композицію, в залежності від мети желювання.
  • Оброблені фрукти мають приємний глянець і надають десерту професійний шик.

Традиційне використання желатину – заливка елементів.

  • За допомогою фольги наростити бортик на зібраному торті.
  • Заґрунтувати верхній корж кремом або джемом, щоб рідкий розчин не вбрався.
  • Викласти красиво фруктові скибочки.
  • Залити розведеним по інструкції желатином і охолодити до застигання.
  • Прибрати фольгу і декорувати боки торта кремом, бісквітної крихтою або цілими бісквітними печивом, створюючи ефект кошики.

Залити «картину з желатину» можна і на першому етапі складання торта.

  • Форму попередньо змастити олією, дуже тонким шаром.
  • Викласти фрукти, вилити желатин і охолодити.
  • На готове желе викласти коржі і крем. Перевернути торт на блюдо і оформити боки.

Оформлення з шоколадом

Торт, прикрашений шоколадом і фруктами, виглядає розкішно. Він буде відповідати самому урочистої нагоди. Яскраві фрукти ефектно виглядають на контрастному тлі, наприклад, з білого або темного шоколаду.

Шоколад приємно відтіняє смак фруктів і захищає коржі від надмірно вологого декору.

Для помадки:

  • 150 г какао;
  • 50 р цукрової пудри;
  • 400 мл молока;
  • 30 г олії.

Поварити чверть години на водяній бані і додати холодне масло.

Можна використовувати простий варіант: глазур з шоколаду і масла 1:1.

Об’ємну композицію можна урізноманітнити фігурками і пластинками з шоколаду або готовими цукерками, на подобу трюфелів.

Як прикрасити кремом

З пишного крему теж виходить хороший захисний «чохол» для торта. Він гарантує, що коржі не розкиснуть від фруктового соку.

Найпростіші креми, для яких вимагається тільки збити всі компоненти разом, готуються з цукровою пудрою. Вона дуже швидко розчиняється у кремової маси.

Масляний:

  • вершкове масло;
  • цукрова пудра;
  • крапля коньяку.

Збиті вершки:

  • холодні 30% вершки,
  • пудра;
  • ванільний екстракт.

Білковий сирої:

  • яєчні білки;
  • цукрова пудра;
  • лимонна кислота.

Використовуючи кондитерський мішок з різноманітними насадками, можна створити рельєфний декор з крему та доповнювати його фруктами. Часто торт оформляють у вигляді кошика з цими фруктами та кремовими квітами.

З використанням ягід

Особливо обережно доводиться використовувати ягоди, так як це найделікатніша і соковита частина декору.

  • Сезонні ягоди для десерту вибирають в ідеальному стані: стиглі, цілі, сухі.
  • Консервовані відкидають на друшляк і дають стекти соку.
  • Заморожені ягоди розморожують поступово. Спочатку в холодильнику (відразу в друшляку), і трохи в теплі, до остаточної розморожування. Деякі види зовсім не переносять цю процедуру. Наприклад, малина повністю розкисає і годиться тільки в начинку.

Торт, прикрашений фруктами і ягодами, зберігається трохи менше, ніж прикрашений одними фруктами.

Якими фруктами прикрасити торт

Практично всі фрукти підходять для прикраси торта. Але не потрібно використовувати всі відразу!

На звичайний торт до 2 кг ваги досить підібрати 2 – 3 поєднаних смаку:

  • яблуко і цитруси;
  • банан, ківі, ананас;
  • малина і ожина;
  • груша, полуниця і виноград;
  • чорниця, інжир і персик;
  • апельсин, чорний виноград і гранат, і так далі.

Фрукти, що не підходять для прикраси торта

Важко працювати з дуже соковитими фруктами, наприклад, хурмою, кавуном і динею.

Примхливі в роботі ківі і ананас, так як їх сік не дає застигнути желатину. Перед желированием або заливанням їх треба ошпарювати окропом.

Завжди потрібно пам’ятати, що немає нічого неможливого, всьому можна знайти творче застосування.

Прокрутка до верху