Як прикрасити торт фруктами – 6 варіантів прикраси торта в домашніх умовах

Як прикрасити торт фруктами, щоб гостям хотілося сфотографувати десерт, перш ніж з’їсти його? Як домогтися, щоб композиція виглядала ефектно, а сік із фруктів та ягід не псував крем? У всього є свої секрети.

Як прикрасити торт фруктами: найкращі ідеї

Стиглі барвисті плоди гарні самі по собі, а в апетитному десерті – подвійно.

  • Будь-яка композиція з фруктів на поверхні торта буде виглядати ефектно: мальовнича розсип або стильний вінок, каскад і так далі.
  • Великі фрукти нарізують часточками або половинками, дрібні використовують цілими.
  • Популярним стає оформлення десертів в стилі бохо. Крем викладається тільки між коржами, в ньому втоплюють великі шматочки фруктів або цілі великі ягоди. Все це хаотично визирає між несмазанными краями коржів. Трохи фруктів використовується для верхнього коржа. Уявна недбалість в оформленні має певну гармонію і привабливість.
  • Можна нарізати фрукти тонкими пластинками і викласти з них візерунки, як із шматочків пазла.
  • Самий трудомісткий спосіб – техніка карвінг. Фрукти хитромудро нарізають, надаючи їм цікаву форму. Це оригінальне мистецтво – свого роду різновид примітивної скульптури.

Маючи під рукою гострий ніж і невеликий запас часу, можна потренуватися у створенні простих елементів, щоб при оформленні торта все вийшло легко і просто.

Листочки з яблук або груш.

  • Для одного листка знадобиться четвертинка плоду, але тільки м’якоть, вирізана до серцевини.
  • На шкірці в центрі зробити два напівкруглих симетричних надрізу, щоб вийшов маленький листочок. Відкласти його.
  • Відступивши 3 – 4 мм зробити паралельні надрізи, виймаючи з часточки яблука пластину у формі куточка. Вмочити її в підкислену лимонним соком воду, щоб зрізи не потемніли.
  • Повторити дії, поки не залишиться останній тонкий куточок.
  • Скласти всі деталі як книжку і зрушити в одну сторону, відкриваючи по 3 – 4 мм зрізу між деталями.
Дивіться також:  Тісто листкове – 5 рецептів швидкого приготування в домашніх умовах

Зірка з яблука.

  • Верхню третину яблука без серцевини розділити на п’ять сегментів.
  • Видалити плодоніжку.
  • У кожному з них зробити маленький листочок, за попередньою методикою з 3 – 4 елементів.
  • Розтягнути листочки в сторони.

Квітка з яблука.

  • Зрізати з шкірку плоду по спіралі.
  • З одного боку зрізаної стрічки повинна бути кольорова смужка шкірки, з іншого – широка смужка м’якоті.
  • Згорнути цю стрічку в рулет, кольоровим краєм догори.
  • Трохи стягнути низ, щоб зверху відкрилися пелюстки.

Зрізи потрібно обробляти не тільки у яблук. Соковиті шматочки апельсина змочують розчином желатину, а ківі злегка ошпарюють гарячою водою.

Вирізані своїми руками прикраси притягнуть до торту заслужене загальну увагу

Прикраса з фруктів для багатоярусного торта

Найзручніше прикрашати величезний багатоярусний торт.

  • На нього більшість фруктів поміститься цілком, наприклад, персики, абрикоси, сливи, китиці винограду.
  • Розміри торта дозволять зробити складну об’ємну композицію в техніці карвінг.
  • Частина фруктів можна розташувати на сервировочном блюді впритул до нижнього ярусу торта, щоб не навантажувати торт зайвою вагою.
  • Дрібні елементи декору можна рівномірно розподілити по всіх ярусах.
  • З великих деталей зробити один-два акценту, додати якісь інші елементи, наприклад, живі квіти або виліплені з мастики.

Головне в цій справі – почуття міри, не можна перетворювати гарний торт у фруктово-овочеву вітрину.

Ще один важливий момент – багатоярусний торт готують заздалегідь, його не можна обсипати фруктовими часточками за хвилину до подачі. Тому для нього фрукти обов’язково желируют – так десерт надовго збереже святковий вигляд.

Прикраса торта желе

Желатиновий розчин дозволяє створити цікаві композиції на поверхні торта, а також скріплювати деталі для кравинга і покривати елементи об’ємної композиції. Ця технологія називається желювання.

  • Желатин розводять по інструкції, додаючи трохи цукру і лимонного соку, щоб замаскувати його характерний запах.
  • Остуджують до першої стадії загустіння, коли рідина вже склеює пальці, але на ній ще не застигла плівка.
  • Вмочують в неї шматочки фруктів, насаджені на зубочистки.
  • Другий кінець зубочистки встромляють в пінопластову підставку. Заготівлям дають висохнути або відразу поміщають в композицію, в залежності від мети желювання.
  • Оброблені фрукти мають приємний глянець і надають десерту професійний шик.
Дивіться також:  Швидке дріжджове тісто – 8 рецептів тіста для смачної випічки

Традиційне використання желатину – заливка елементів.

  • За допомогою фольги наростити бортик на зібраному торті.
  • Заґрунтувати верхній корж кремом або джемом, щоб рідкий розчин не вбрався.
  • Викласти красиво фруктові скибочки.
  • Залити розведеним по інструкції желатином і охолодити до застигання.
  • Прибрати фольгу і декорувати боки торта кремом, бісквітної крихтою або цілими бісквітними печивом, створюючи ефект кошики.

Залити «картину з желатину» можна і на першому етапі складання торта.

  • Форму попередньо змастити олією, дуже тонким шаром.
  • Викласти фрукти, вилити желатин і охолодити.
  • На готове желе викласти коржі і крем. Перевернути торт на блюдо і оформити боки.

Оформлення з шоколадом

Торт, прикрашений шоколадом і фруктами, виглядає розкішно. Він буде відповідати самому урочистої нагоди. Яскраві фрукти ефектно виглядають на контрастному тлі, наприклад, з білого або темного шоколаду.

Шоколад приємно відтіняє смак фруктів і захищає коржі від надмірно вологого декору.

Для помадки:

  • 150 г какао;
  • 50 р цукрової пудри;
  • 400 мл молока;
  • 30 г олії.

Поварити чверть години на водяній бані і додати холодне масло.

Можна використовувати простий варіант: глазур з шоколаду і масла 1:1.

Об’ємну композицію можна урізноманітнити фігурками і пластинками з шоколаду або готовими цукерками, на подобу трюфелів.

Як прикрасити кремом

З пишного крему теж виходить хороший захисний «чохол» для торта. Він гарантує, що коржі не розкиснуть від фруктового соку.

Найпростіші креми, для яких вимагається тільки збити всі компоненти разом, готуються з цукровою пудрою. Вона дуже швидко розчиняється у кремової маси.

Масляний:

  • вершкове масло;
  • цукрова пудра;
  • крапля коньяку.

Збиті вершки:

  • холодні 30% вершки,
  • пудра;
  • ванільний екстракт.

Білковий сирої:

  • яєчні білки;
  • цукрова пудра;
  • лимонна кислота.

Використовуючи кондитерський мішок з різноманітними насадками, можна створити рельєфний декор з крему та доповнювати його фруктами. Часто торт оформляють у вигляді кошика з цими фруктами та кремовими квітами.

Дивіться також:  8 рецептів торта Молочна дівчинка – готуємо в домашніх умовах

З використанням ягід

Особливо обережно доводиться використовувати ягоди, так як це найделікатніша і соковита частина декору.

  • Сезонні ягоди для десерту вибирають в ідеальному стані: стиглі, цілі, сухі.
  • Консервовані відкидають на друшляк і дають стекти соку.
  • Заморожені ягоди розморожують поступово. Спочатку в холодильнику (відразу в друшляку), і трохи в теплі, до остаточної розморожування. Деякі види зовсім не переносять цю процедуру. Наприклад, малина повністю розкисає і годиться тільки в начинку.

Торт, прикрашений фруктами і ягодами, зберігається трохи менше, ніж прикрашений одними фруктами.

Якими фруктами прикрасити торт

Практично всі фрукти підходять для прикраси торта. Але не потрібно використовувати всі відразу!

На звичайний торт до 2 кг ваги досить підібрати 2 – 3 поєднаних смаку:

  • яблуко і цитруси;
  • банан, ківі, ананас;
  • малина і ожина;
  • груша, полуниця і виноград;
  • чорниця, інжир і персик;
  • апельсин, чорний виноград і гранат, і так далі.

Фрукти, що не підходять для прикраси торта

Важко працювати з дуже соковитими фруктами, наприклад, хурмою, кавуном і динею.

Примхливі в роботі ківі і ананас, так як їх сік не дає застигнути желатину. Перед желированием або заливанням їх треба ошпарювати окропом.

Завжди потрібно пам’ятати, що немає нічого неможливого, всьому можна знайти творче застосування.