Онігірі – це традиційна страва Японії у вигляді трикутника або кулі, зліпленої з рису. Як приготувати онігірі, ви дізнаєтесь у нашій перевіреній кулінарній добірці з десяти рецептів у домашніх умовах з покроковими фотографіями. Вибирайте підходящий для себе варіант і радуйте близьких апетитними онігірі. Це традиційна закуска японської кухні, що поєднує в собі рис, листи норі та різні начинки. Беріть на замітку!
Домашні онігірі з тунцем
Домашні онігірі з тунцем – це проста в приготуванні та дуже смачна закуска японської кухні. Такий продукт стане яскравим перекусом протягом дня. Для швидкого приготування використовуйте кулінарний рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та здивуйте своїх близьких!
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Рис білий – 2 ст.
- Вода – 4 ст.
- Тунець консервований – 1 банка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Соус соєвий – за смаком
- Норі – 2 аркуші
Процес приготування:
Онігірі легко можна приготувати в домашніх умовах. Відміряємо необхідну кількість рису та відварюємо його у воді. Варимо близько 15 хвилин, потім вимикаємо вогонь та даємо настоятися під кришкою ще 20 хвилин.
Очищаємо цибулю і ріжемо її невеликими кубиками.
Тунець добре розминаємо вилкою.
До рум’янцю обсмажуємо в сковороді цибулю, потім додаємо тунець і соєвий соус. Перемішуємо та готуємо до випаровування вологи. Начинка готове.
Зі застиглого рису формуємо щільні акуратні трикутники і робимо в них невелике поглиблення.
У кожне заглиблення кладемо трохи начинки.
Начинку щільно закриваємо рисом. Знизу трикутники загортаємо в норі. За бажання заготовки можна прикрасити.
Домашні онігірі з тунцем готові!
Як приготувати онігірі з куркою
Як приготувати онігірі з куркою, розповідаємо у нашому покроковому рецепті. Це нескладний та захоплюючий процес, з яким впораються навіть новачки. Готова закуска порадує вас цікавим смаком та поживними властивостями. Обов’язково беріть на замітку та побалуйте себе!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Рис круглий – 1 ст.
- Вода – 1 ст.
- Філе куряче – 150 гр.
- Сир твердий – 60 гр.
- Майонез – 1,5 ст.
- Норі – 1 аркуш.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 1 ст.
- Оцет рисовий – 2 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідну кількість усіх інгредієнтів. Куряче філе заздалегідь відварюємо.
Крок 2. Варимо рис до повної готовності, заправляємо його сумішшю з оцту, солі та цукру. Добре все перемішуємо.
Крок 3. Куряче філе, що охололо, ріжемо невеликими кубиками.
Крок 4. Натираємо на тертці сир і з’єднуємо з куркою, поливаємо майонезом і перемішуємо.
Крок 5. Ліпимо частування руками або за допомогою спеціальних трикутних форм. У форми кладемо щільним шаром рис, на нього – начинку. Закриваємо це ще одним шаром рису, щільно закриваємо кришкою.
Крок 6. Формуємо щільні трикутники із рису з начинкою всередині.
Крок 7. Знизу обертаємо трикутники невеликими смужками норі.
Крок 8. Тепер ви знаєте, як приготувати онігірі з куркою. Беріть на замітку!
Онігірі з креветками в домашніх умовах
Онігірі з креветками в домашніх умовах виходять неймовірно апетитними, ситними та цікавими до смаку. Приготувати їх своїми руками дуже легко. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки. Ніхто не зможе встояти!
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Рис – 1 ст.
- Креветки – 250 гр.
- Норі – 1 аркуш.
- Сіль – 1 щіпка.
- Оцет рисовий – 1 год.
- Цукор – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідну кількість всіх інгредієнтів. Креветки розморожуємо.
Крок 2. Варимо креветки до готовності, очищаємо їх і дрібно рубаємо ножем.
Крок 3. Відварюємо рис до готовності, остуджуємо його і вимішуємо із сіллю, цукром та рисовим оцтом.
Крок 4. Онігірі можна ліпити руками або використовувати спеціальні трикутні форми. У них кладемо рівним щільним шаром рис і трохи начинки з морепродуктів.
Крок 5. Закриваємо начинку другим шаром рису, формуємо щільні частування.
Крок 6. Знизу кожного сформованого трикутника закріплюємо смужки норі.
Крок 7. Онігірі з креветками в домашніх умовах готові. Подавайте до столу із гарнірами!
Як зробити онігірі з крабовими паличками
Як зробити онігірі з крабовими паличками, ми докладно описали у нашому покроковому рецепті з фотографіями. Апетитну закуску японської кухні зможуть приготувати навіть новачки. Порадуйте себе та близьких яскравим та поживним частуванням. Підходить для домашніх перекусів чи свят.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис круглий – 240 гр.
- Палички крабові – 200 грн.
- Огірок – 2 шт.
- Вода – 0,5л.
- Авокадо – 1 шт.
- Оцет рисовий – 30 мл.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сир вершковий – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо рис під водою та відварюємо його до готовності.
Крок 2. До рису додаємо сіль, цукор і вливаємо рисовий оцет. Ретельно перемішуємо.
Крок 3 Для начинки натираємо крабові палички на дрібній тертці.
Крок 4. Також для начинки ріжемо невеликими кубиками огірки та очищений авокадо.
Крок 5. З рису ліпимо невеликий трикутник із заглибленням. Сюди кладемо начинку та вершковий сир, закриваємо все це другим рисовим трикутником. Щільно притискаємо для скріплення.
Крок 6. Викладайте готові онігірі на порційні тарілки та доповнюйте гарнірами до смаку.
Крок 7. Тепер ви знаєте, як зробити онігірі з крабовими паличками. Беріть на замітку!
Домашні онігірі з огірком не всі інгредієнти
Домашні онігірі з огірком порадують своїм цікавим смаком, соковитістю та поживними властивостями. Така закуска в японському стилі стане справжньою прикрасою столу. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим простим рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Рис – 1 ст.
- Вода – 1, ¾ ст.
- Сир бринзу – 120 гр.
- Норі – 3 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Кунжут чорний – 2 ст.
- Оцет рисовий – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Рис добре промиваємо під водою.
Крок 2. Заливаємо рис водою, доводимо до кипіння та варимо на повільному вогні під кришкою близько 15 хвилин.
Крок 3. Охолоджуємо продукт та доповнюємо рисовим оцтом, перемішуємо.
Крок 4. Для начинки очищаємо огірок та ріжемо його дрібним кубиком.
Крок 5. Розминаємо вилкою бринзу та перемішуємо її з огірком.
Крок 6. Чорний кунжут підсушуємо в розпеченій сковороді без олії.
Крок 7. Формуємо з рису коржики з поглибленням і кладемо в них начинку, закриваємо рисом і формуємо щільні кульки.
Крок 8. Ріжемо норі смужками та обмазуємо їх водою. Обкручуємо підготовленими смужками рисові кульки.
Крок 9. Далі заготовки обвалюємо в кунжуті.
Крок 10. Домашні онігірі з огірком готові. Можна куштувати!
Онігірі з червоною рибою
Онігірі з червоною рибою – це нескладна у виконанні та дуже апетитна японська закуска. Таке частування стане яскравим перекусом вашого столу. Для швидкого приготування використовуйте кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис для суходолу – 100 гр.
- Лист норі – 4 смужки.
- Риба червона слабосолона – 100 гр.
- Оцет – 1 год.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Кілька разів промиваємо рис у воді, а потім відварюємо його у воді 1:2. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою та варимо на слабкому вогні 10-15 хвилин.
Крок 3. Вимикаємо вогонь, під кришку кладемо рушник і залишаємо рис у такому положенні ще на 10-15 хвилин.
Крок 4. Для начинки дрібними кубиками ріжемо червону рибу.
Крок 5. Норі ріжемо на чотири смужки.
Крок 6. Готовий рис остудити, доповнити його сіллю, оцтом і перемішувати.
Крок 7. З рису ліпимо акуратні коржики наповнюємо їх рибною начинкою.
Крок 8. Закриваємо начинку рибою та формуємо акуратні кульки.
Крок 9. Кожну кульку обгортаємо смужкою норі.
Крок 10. Онігірі з червоною рибою готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!
Смажені онігірі
Смажені онігірі – це оригінальна закуска за мотивами японської кухні. Таке частування вийде яскравим до смаку, апетитним і неймовірно поживним. Для швидкого та нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис круглий – 200 гр.
- Соус соєвий – 2 ст.
- Шрирача – 1 ст.
- Корінь імбиру – 100 грн.
- Норі – 4 аркуші.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Промиваємо рис до прозорої води, далі варимо 5 хвилин на помірному вогні. Зменшуємо вогонь і варимо ще 10 хвилин.
Крок 3. Вимикаємо вогонь і даємо продукту постояти під кришкою ще 10 хвилин, можна посолити. Даємо охолонути.
Крок 4. Формуємо з рису акуратні щільні трикутники. Можна використовувати спеціальну форму. Як начинку використовуємо суміш із соєвого соусу, шрирача і тертого імбиру.
Крок 5. Підготовлені трикутники обсмажуємо на олії. На кожен бік піде по одній хвилині.
Крок 6. Далі заготовки обгортаємо смужками норі.
Крок 7. Смажені онігірі готові. Подавайте до столу з гарнірами до смаку!
Як приготувати онігірі без рисового оцту
Як приготувати онігірі без рисового оцту, розповідаємо у нашому покроковому рецепті з фотографіями. Це нескладний та цікавий кулінарний процес, з яким впораються навіть новачки. Апетитна закуска вийде смачною та поживною. Обов’язково беріть на замітку!
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис для суші – 0,5 ст.
- Вода – 1 ст. + 4 ст.
- Сьомга слабосолона – 100 гр.
- Норі – 0,5 аркуша.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. До прозорої води промиваємо рис і відкидаємо його на друшляк.
Крок 2. Заливаємо рис склянкою води та доводимо до кипіння, потім варимо на слабкому вогні під кришкою 15 хвилин. Даємо охолонути.
Крок 3. Нори ріжемо невеликими смужками однакової товщини.
Крок 4. Дрібними кубиками обробляють слабосолону рибу для начинки.
Крок 5. Для формування онігірі можна використовувати спеціальні форми. Якщо їх немає, то використовуйте маленьку глибоку ємність. Застилаємо її харчовою плівкою. Вливаємо сюди чотири ложки води та додаємо сіль. Акуратно перемішуємо.
Крок 6. У цю ємність кладемо шар рису, трохи начинки та знову шар рису.
Крок 7. Дістаємо заготовку в плівці з миски та ліпимо щільну кулю.
Крок 8. Надаємо кулі форму плавного трикутника.
Крок 9. Забираємо харчову плівку і обгортаємо заготовки смужками норі.
Крок 10. Тепер ви знаєте, як приготувати онігірі без рисового оцту. Обов’язково спробуйте!
Онігірі з лососем та вершковим сиром
Онігірі з лососем та вершковим сиром виходять неймовірно апетитними, поживними та ніжними за смаком. Приготувати їх своїми руками зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої добірки. Ніхто не залишиться байдужим.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Рис для суші – 1 ст.
- Вода – 2,5 ст.
- Сьомга слабосолона – 200 гр.
- Сир вершковий – 100 гр.
- Норі – 2-3 листи.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо рис до прозорої води.
Крок 2. Заливаємо його водою в каструлі та доводимо до кипіння.
Крок 3. Варити на повільному вогні під кришкою близько 15 хвилин. Залишаємо його остигати під кришкою.
Крок 4. Слабосолену сьомгу ріжемо дрібними кубиками і перемішуємо з вершковим сиром.
Крок 5. Далі формуємо онігірі руками або за допомогою форм. Робимо коржики з рису, кладемо начинку і закриваємо другим коржом.
Крок 6. Формуємо акуратні щільні трикутники та обгортаємо їх смужками норі.
Крок 7. Онігірі з лососем та вершковим сиром готові. Частуйтесь!
Онігірі з яйцем
Онігірі з яйцем – це проста в приготуванні та поживна закуска японської кухні. Такий продукт стане цікавим перекусом і прикрасить ваш стіл. Для швидкого приготування використовуйте кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис – 60 грн.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 50мл.
- Соус соєвий – 50 мл.
- Норі – 1 аркуш.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Рис заздалегідь відварюємо до готовності.
Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією і виливаємо сюди суміш із яєць та молока.
Крок 3. Як тільки омлет почне схоплюватися, починаємо його інтенсивно перемішувати та готуємо близько трьох хвилин.
Крок 4. З рису ліпимо щільний плоский коржик і робимо в ньому невелике поглиблення.
Крок 5. У цей поглиблення кладемо трохи яєчної начинки.
Крок 6. Закриваємо начинку другим коржом рису. Ліпимо акуратні щільні заготовки. Знизу їх охоплюємо невеликими смужками норі.
Крок 7. Онігірі з яйцем готові. Подавайте до столу з гарнірами: соєвим соусом, маринованим імбиром, васабі.