Як зробити яєчню? Задаючись таким питанням, багато господинь хочуть знайти особливі лайфхаки, які дозволять приготувати найсмачнішу страву. У загальноприйнятому поданні, ідеальна глазуня повинна бути зі білком, що схопився, і злегка рідким жовтком, без засохлих країв. Смажити яєчню можна з різними овочами, м’ясом чи напівфабрикатами. Усі найвдаліші рецепти ми зібрали в одній статті.
Як приготувати яєчню з помідорами?
Як приготувати яєчню з помідорами легко і швидко, а ще щоб вона мала насичений смак та апетитний аромат? Все це не так вже й складно, якщо знати рецепт і вибрати якісні яйця та соковиті помідори. Таку страву можна подати на сніданок чи вечерю.
Інгредієнти:
на – 3 порції
- Яйце куряче – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Петрушка – за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати яєчню? Візьміть свіжі та великі курячі яйця, добре помийте їх гарячою водою. Головку цибулі очистіть від лушпиння. Овочі та зелень промийте проточною водою.
Цибулю наріжте півкільцями, а помідори тонкими кружальцями. Нарізані овочі злегка обсмажте на олії.
Коли кружечки помідорів підсмажаться з обох боків, а цибуля стане напівпрозорою, розбийте курячі яйця. Посоліть і приправте блюдо до смаку.
Смажте яйця до необхідного ступеня готовності: деякі люблять рідкий жовток, інші навпаки щільний.
Викладіть яєчню з помідорами на тарілки і посипте рубаною зеленню. Смачного!
Смачна яєчня з беконом
Смачна яєчня з беконом – чудовий початок продуктивного дня. Страва дуже ситна, смачна, але в той же час дуже проста. Такий універсальний рецепт має бути в арсеналі у кожної господині, щоб швидко нагодувати сім’ю з ранку раніше.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Бекон – 8 скибочок.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Перець чорний свіжомелений – за смаком.
- Чебрець свіжий – за бажанням.
- Помідори чері – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед прогрійте на вогні сковорідку. Потім викладіть на розігріту поверхню скибочки бекону та обсмажте їх до хрумкого стану. Викладіть обсмажений бекон на тарілку.
Крок 2. На жирі, що залишився після бекону, обсмажте половинки помідорів чері. Помідори покладіть на тарілку до бекону. Додайте цей інгредієнт за бажанням. Але помідори загалом додадуть страві легкої кислинки та соковитості.
Крок 3. Після цього розбийте курячі яйця, смажте протягом 1-3 хвилин. Потім вимкніть вогонь і накрийте кришкою сковороду. Якщо хочете отримати щільний жовток, потримайте яйця на вогні під кришкою ще пару хвилин.
Крок 4. Приправте яєчню сіллю та перцем.
Крок 5. Додайте до яєць бекон, помідори та листочки свіжого чебрецю. Чудовий сніданок готовий. Смачного!
Яєчня з ковбасою на сніданок
Яєчня з ковбасою на сніданок – поєднання, яке часто спадає на думку при дефіциті часу. Ця нехитра страва має дві незаперечні переваги перед усіма іншими можливими стравами. По-перше – це швидко, а по-друге – дуже поживно.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Ковбаса докторська – 100 гр.
- Сир твердих сортів – 50 грн.
- Цибуля зелена – 3 пера.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Кріп – 3 гілки.
- Олія вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Ковбасу можна брати будь-яку на ваш смак, наріжте її соломкою. Шматок сиру натріть на тертці з дрібними отворами. Зелень цибулі та кропу обмийте проточною водою і порубайте ножем.
Крок 2. Щоб нічого не пригоріло, краще використовувати сковорідку з антипригарним покриттям. Розтопіть на ній невеликий шматочок вершкового масла|мастила|. Потім обсмажте до золотистого кольору ковбасну соломку. Далі трохи зменште вогонь та розбийте курячі яйця, смажте їх протягом 5 хвилин під кришкою.
Крок 3. Готову яєчню посоліть до смаку і, поки вона дуже гаряча, посипте сирною стружкою. Подавайте страву, посипавши рубаною зеленню. Смачного!
Яєчня з цибулею та помідорами
Яєчня з цибулею та помідорами – швидкий варіант найпопулярнішого літнього сніданку. Цю страву на свій смак можна доповнити смаженими грінками з часником, тертим сиром або свіжою зеленню. Щодня, не сильно ламаючи голову, можна влаштовувати сім’ї смачну різноманітність на сніданок.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 5 шт.
- Перець чорний свіжомелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Олія – 1 ст.л.
- Олія вершкове – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. З головки цибулі зніміть лушпиння і наріжте її пір’ям або кубиками. Прогрійте сковороду на середньому вогні, влийте столову ложку рослинної олії і додайте до неї вершкове, воно посилить і доповнить смак помідорів. Спочатку протягом кількох хвилин обсмажте цибулю до напівготовності.
Крок 2. Кілька невеликих помідорів помийте, видаліть місця кріплення плодоніжки і самі овочі наріжте кубиками. Можна попередньо очистити помідори від шкірки, якщо вам не подобається, коли її шматочки трапляються у їжі.
Крок 3. Як тільки цибуля почне підрум’янюватися, додайте до сковороди помідори. Зажарку посоліть і приправте до смаку, тушкуйте при помірному вогні, поки помідори не дадуть сік. Продовжуйте тримати овочі на вогні, щоб томатний сік трохи випарувався.
Крок 4. Курячі яйця добре помийте гарячою водою. Розбийте їх прямо в овочеву масу, накрийте кришкою сковороду і готуйте яєчню на помірному вогні. Подати блюдо на стіл можна, прикрасивши рубаною зеленню. Смачного!
Як зробити яєчню з кабачками
Як зробити яєчню з кабачками, яка така популярна в Туреччині, ми розповімо в нашому рецепті. Яйця ідеально поєднуються із солодкими молоденькими кабачками і страва виходить ніжною та поживною. Дуже смачно подавати яєчню зі свіжими пшеничними коржами.
Час приготування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти :
- Яйця курячі – 2 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Перець чорний свіжомелений – за смаком.
- Олія без запаху – 2 ст.л.
- Борошно – 1,5 ст.
- Кріп – 3 гілки.
Процес приготування:
Крок 1. Невеликий молодий кабачок добре промийте під краном, промокніть паперовими рушниками. Наріжте овоч кубиками.
Крок 2. Візьміть міцний поліетиленовий пакет, всипте півтора столові ложки борошна. Викладіть у нього нарізаний кабачок.
Крок 3. Зав’яжіть пакет і добре потрясіть, щоб овочі рівномірно вкрилися борошном. Ось таке швидке панування.
Крок 4. Добре прогрійте сковорідку, влийте на неї олію і викладіть кабачки. Смажте їх, періодично помішуючи, 5-7 хвилин. Шматочки кабачків повинні покритися апетитною рум’яною скоринкою.
Крок 5. Потім акуратно, намагаючись не пошкодити оболонку жовтка, розбийте курячі яйця в сковороду. Накрийте кришкою.
Крок 6. Готуйте яєчню під кришкою протягом 5 хвилин. Цього часу цілком достатньо, щоби білок схопився, а жовток залишився рідким. Смачна страва для сніданку готова. Посипте яєчню з кабачками рубаним кропом. Смачного!
Як посмажити яєчню з сосисками
Як посмажити яєчню із сосисками можна розповісти навіть підлітку. Страва готується дуже швидко та з найдоступніших продуктів. У будь-якому холодильнику завжди знайдеться кілька яєць та сосисок, тому дитина не залишиться голодною, навіть коли батьків немає вдома.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти :
- Сосиски – 2 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Кріп – 3 гілки.
- Олія рослинна без запаху – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сир твердих сортів – 40 грн.
- Сіль кухонна – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Сосиски вибирайте будь-які на свій смак. Зніміть з них оболонку і наріжте шайбками шириною приблизно 5 міліметрів.
Крок 2. Прогрійте сковороду, влийте на розігріту поверхню олію. Спочатку обсмажте нарізані сосиски до рум’яної скоринки. Потім промийте курячі яйця гарячою водою і розбийте їх до сосисок. Готуйте яєчню на середньому вогні протягом 2-3 хвилин.
Крок 3. Посоліть і приправте блюдо до смаку, накрийте сковороду кришкою. Коли білок схопиться, посипте яєчню тертим сиром та свіжою зеленню.
Крок 4. Подавати яєчню з сосисками на стіл найсмачніше в гарячому вигляді. Смачного!
Як приготувати яєчню без олії
Як приготувати яєчню без олії, якщо у вас є гарна сковорода з антипригарним покриттям? Це досить просто! Технологія приготування багато в чому схожа на ту, по якій готують яйця-пашот. І ще один плюс – зниження загальної калорійності страви.
Час приготування – 5 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти :
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Спеції – до смаку.
- Вода – 1/3 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Це одна з найбільш поживних та низькокалорійних страв для сніданку або швидкого перекусу. Добре помийте велике куряче яйце та підготуйте необхідні спеції.
Крок 2. У сковороду з антипригарним покриттям влийте воду, щоб її висота була не менше ніж 5 міліметрів.
Крок 3. Воду нагрійте майже до кипіння, на її поверхні повинні почати утворюватись бульбашки. Після цього зменште нагрівання. Можна розбити яйце одразу в сковороду. Або розбийте яйце спочатку в чашку або маленьку миску, потім акуратно вилийте його на сковороду.
Крок 4. Готуйте яйце протягом 1,5-2 хвилини, потім закрийте сковороду кришкою і ще більше зменшіть нагрівання, готуйте ще 30-40 секунд.
Крок 5 Щоб жовток залишився рідким, закривати сковороду кришкою не потрібно.
Крок 6. Таку яєчню без олії найкраще подавати зі свіжою зеленню та овочами. Перед подачею посоліть і приправте яєчню до смаку. Смачного!
Швидка яєчня в мікрохвильовій печі
Швидка яєчня в мікрохвильовій печі – смачний сніданок на швидку руку. Яєчня настільки універсальна, що її завжди можна доповнити сиром, будь-якими овочами, зеленню чи м’ясом. Залежно від ваших уподобань, її можна робити з рідким або щільним жовтком.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти :
- Яйце куряче – 1 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Кріп подрібнений – 1 щіпка.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Орегано сушене – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування яєчні знадобиться власне яйце та спеції, їх можна брати будь-які, залежно від ваших уподобань. Також вам знадобиться невелика керамічна ємність об’ємом приблизно 200 мілілітрів.
Крок 2. Розбийте куряче яйце та відокремте білок від жовтка.
Крок 3. Окремо збийте білок із щіпкою солі. Щоб білок добре збивався, ємність та віночок повинні бути чистими та сухими.
Крок 4. Збитий білок перекладіть у ємність для запікання. Зробіть у масі невелике заглиблення і викладіть жовток, посипте заготівлю меленим перцем. Відправте ємність у мікрохвильову піч і готуйте яєчню при мінімальній потужності протягом 2 хвилин.
Крок 5. Перед тим як подати яєчню на стіл, посипте її рубаною зеленню і орегано сушеним. За бажанням доповніть страву хлібом та овочами. Смачного!
Яєчня в хлібі на сковороді
Яєчня у хлібі на сковороді – ще одна оригінальна альтернатива пересічній страві. Воно є хлібним тостом з яйцем усередині. Тут ви можете повною мірою виявити всю свою фантазію та робити в хлібі отвори різної форми, наприклад, коло чи серце.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1-2.
Інгредієнти :
- Хліб пшеничний – 60 гр.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Олія вершкове – 15 гр.
- Сіль кухонна – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Хліб можна брати будь-який, але краще, якщо він буде квадратної форми і максимально свіжий. За бажання зріжте скоринки. Найпростіше робити отвори за допомогою кулінарного кільця або склянки. Також можна вирізати фігури у вигляді серця, квадрата або інші цікаві форми.
Крок 2. Прогрійте широку сковороду на вогні, розтопіть вершкове масло. Обсмажте скибочки хліба з одного боку до рум’яної скоринки.
Крок 3. Переверніть хліб на інший бік, розбивайте в отвори курячі яйця. Посоліть і приправте яйця до смаку. Готуйте яєчню на помірному вогні, поки|доки| білок не схопиться. Щоб жовтки повністю запеклися, накрийте кришкою сковороду і залиште на кілька хвилин.
Крок 4. За допомогою лопатки акуратно викладіть яєчню в хлібі на тарілку і відразу подавайте на стіл. Смачного!
Яєчня зі шпинатом
Яєчня зі шпинатом – легка, поживна та збалансована страва, яку можна включати практично в будь-який раціон харчування. Яєчню можна подавати як самостійну страву, наприклад, на сніданок. А також вона стане чудовим гарніром для м’яса.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти :
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Часник – 2 зуб.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Шпинат – 300 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Сіль кухонна – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очистіть від лушпиння зубчики часнику і головку цибулі, обмийте їх. Промийте шпинат проточною водою. Потім дрібно порубайте часник та цибулю, листя шпинату наріжте невеликими відрізками.
Крок 2. Прогрійте сковороду, розтопіть на ній масло. Обсмажте на олії рубаний часник і цибулю до золотистого кольору, але слідкуйте, щоб нічого не підгоріло.
Крок 3. Потім додайте шпинат, перемішайте і готуйте протягом 5-6 хвилин, поки рідина не випарується і зелень не зменшиться в об’ємі. Зажарку посоліть і приправте перцем.
Крок 4. У засмажці зробіть 4 поглиблення для яєць. Розбийте в кожне по одному курячому яйці, посоліть і приправте яйця. Накрийте кришкою сковороду і готуйте яєчню 2-3 хвилини. Щойно білок схопиться, яєчня готова.
Крок 5. Яєчня зі шпинатом готова, можна подавати її на стіл. Смачного!